Γαλλία: Επίθεση στο τμήμα δημοτικής αστυνομίας του Κλερμόν-Φεράν

Τοκ τοκ τοκ! Σφυρί: 1 / Αστυνομία: 0

Τη νύχτα της 27ης προς 28η Ιουνίου, οι τζαμένιες πόρτες του τμήματος δημοτόμπατσων του Κλερμόν-Φεράν (το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Ποτέρν κοντά στο δημαρχείο) σπάστηκαν με τη βοήθεια ενός σφυριού.

Σε αυτό το κτήριο εδρεύει μεταξύ άλλων το κέντρο εποπτείας των καμερών βιντεοπαρακολούθησης της πόλης, των οποίων ο αριθμός δεν σταματά ν’ αυξάνεται μετά την πρώτη τους εμφάνιση το 2012. Η επόμενη περιοχή που ’χουν βάλει στο μάτι είναι αυτή του σιδηροδρομικού σταθμού, μέχρι τα τέλη του 2016. Ο πολλαπλασιασμός αυτών των συσκευών ελέγχου μαρτυρά ολοφάνερα τη σιχαμερή (αν και λογική) βούληση της εξουσίας να ενισχύσει τον ασφυκτικό της κλοιό στους δρόμους, μέσω του εκφοβισμού και της καταστολής.

Το ότι χτυπήσαμε ακριβώς αυτό το μέρος, που βρίσκεται στην καρδιά του Κλερμόν, είναι ένας απολαυστικός τρόπος να χλευάσουμε και να φτύσουμε κατάμουτρα αυτά τα σιχάματα: οι κάμερές σας δεν είναι τίποτε άλλο από ένα εμπόδιο που ξεπερνιέται με λίγη φαντασία και αποφασιστικότητα.

Είναι επίσης ένας τρόπος να χαιρετίσουμε και να στηρίξουμε την όμορφη επιθετική ενέργεια που έγινε μες στο σαββατοκύριακο ενάντια στο κεντρικό μπατσοτμήμα.*

Επιπλέον, είναι μια αλληλέγγυα αγκαλιά προς όλους αυτούς και όλες αυτές που, τη μέρα ή τη νύχτα, ατομικά ή συλλογικά, στο Κλερμόν ή οπουδήποτε αλλού, οξύνουν την εξέγερσή τους και περνούν στην επίθεση, όχι εναντίον ενός νόμου ή στ’ όνομα μιας εργασίας, αλλά για μερικές στιγμές και ανάσες ελευθερίας.

Οργή, Πονηριά, Εξέγερση.

πηγή: nantes indymedia μέσω attaque

* Αναφορά σε επίθεση με μπογιές στην πρόσοψη του αρχηγείου της αστυνομίας της πόλης τα χαράματα της 26ης Ιουνίου.

μτφρ.: Aegri Somnia