Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη: Έκλεισε οριστικά ο ζωολογικός κήπος Βίγια Ντολόρες

Τίποτα προς μεταρρύθμιση – Ο ζωολογικός κλείνει, τελεία και παύλα

Είναι γεγονός πλέον ανακοινωμένο· μετά από παραπάνω από ενάμιση χρόνο που παρέμενε κλειστός με τη δικαιολογία των μεταρρυθμίσεων, σήμερα επιβεβαίωσαν πως ο ζωολογικός κήπος Βίγια Ντολόρες κλείνει οριστικά τις πύλες του.

Τίποτα απ’ αυτά δεν θα ήταν δυνατό δίχως τον αγώνα, δίχως να ασκηθεί πίεση και δίχως να φέρουμε το θέμα στο δρόμο.

Περάσαμε παραπάνω από 2 χρόνια σε μια εκστρατεία επικεντρωμένη άμεσα στον ζωολογικό Βίγια Ντολόρες, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν συνδιαλλαγήκαμε ποτέ με πολιτικούς ούτε με οποιαδήποτε Αρχή· απεναντίας, ενισχύσαμε τον διάλογο μεταξύ μας, συντονιζόμενοι και αναλογιζόμενοι πώς μπορούμε να πραγματώσουμε τους σκοπούς μας, αυτοοργανωμένοι με οριζόντιο τρόπο, κάτι που το τρέμουν δεδομένου πως διαφεύγει του κουμάντου τους.

Τα ζώα θα εγκαταλείψουν τα κλουβιά τους, αφήνοντας τελικά αυτές τις εγκαταστάσεις στις οποίες τα περίμενε ο ίδιος τους ο θάνατος.

Σήμερα ο ζωολογικός Βίγια Ντολόρες κλείνει οριστικά τις πόρτες του, ποτέ πια κανείς δεν θα περάσει αυτές τις πύλες για να καταβάλει 20 δολάρια προκειμένου να δει ζωές έγκλειστες. Ο αγώνας βέβαια δεν τελειώνει εδώ, αλλά συνεχίζεται μέχρι να μη μείνει κανένας ζωολογικός ανοιχτός και μέχρι να ξεκάνουμε κάθε χώρο όπου υπάρχει εκμετάλλευση.

Το είπαμε πως «φέτος ο ζωολογικός κλείνει» όταν ξεκινήσαμε την εκστρατεία και το πετύχαμε, το είπαμε πως «ο ζωολογικός ή θα κλείσει ή θα κλείσει», και σήμερα επιβεβαιώνεται πως κλείνει οριστικά. Υπάρχει κάτι που έγινε σαφές, κι αυτό είναι πως δίχως αγώνα δεν πετυχαίνει κανείς τίποτα.

Κάτω ο ρεφορμισμός, ο αγώνας διεξάγεται στο δρόμο, ζήτω η άμεση δράση!

Ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης!

Συντονιστικό για το οριστικό κλείσιμο του ζωολογικού Βίγια Ντολόρες
cierraelzoo.wordpress.com