Σαντιάγο, Χιλή: Τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε λεωφορείο της Transantiago

Μπιτόνι 5, 10 ή 20 λίτρων γεμισμένο ως τα 2/3 της περιεκτικότητάς του με εμπρηστικό μίγμα αποτελούμενο από βενζίνη, παραφίνη, πριονίδι και σκόνη φελιζόλ (παρόμοιο με το περιεχόμενο μιας βόμβας μολότοφ), με σύστημα πυροδότησης αποτελούμενο από αυτοσχέδιο βραδύκαυστο φιτίλι και μίγμα αποτελούμενο από 50% νιτρική ποτάσα σε σκόνη και 50% ζάχαρη άχνη, δεμένο στο μπιτόνι με κολλητική ταινία.
Αυτοσχέδιο βραδύκαυστο φιτίλι αποτελούμενο από αρωματικό στικ, 2-3 σπίρτα και χάρτινο γιούφι γεμάτο με μαύρη πυρίτιδα, κολλημένα όλα μαζί με χαρτοταινία.

Στις αναρχικές κι αναρχικούς της πράξης.
Στις κρατούμενες/ους και φυγόδικες/ους του κοινωνικού πολέμου.

Τη νύχτα της 18ης Αυγούστου ενεργοποιήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό στο λεωφορείο της γραμμής 110 της εταιρείας Transantiago, στην κοινότητα Μαϊπού. Αγνοούμε αν ο αυτοσχέδιος μηχανισμός μας λειτούργησε με επιτυχία, μιας και ο Τύπος αποσιώπησε τη δράση.

Περνάμε στη δράση ενεργώντας σε συνέπεια με τις ιδέες, αξίες και πεποιθήσεις μας. Αποζητάμε να χτυπήσουμε την υπηρεσία που μεταφέρει χιλιάδες ανθρώπων που αναπαράγουν τα γρανάζια του καπιταλιστικού συστήματος, όντας αυτή η υπηρεσία ένα ακόμα από αυτά τα γρανάζια που καταστρέφει τη Γη και συνεργεί στο θάνατο συντρόφων ανθρώπων και ζώων. Η δράση μας πλήττει τις μηχανές τους, την κοινωνική τάξη, το νόμο, τους φύλακές τους, τον πολιτισμό και την εξουσία.

Ενάντια σε όλα τα προγνωστικά, όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, δεν μένουμε αδρανείς αλλά περνάμε στην επίθεση. Δεν μένουμε αδιάφοροι απέναντι στην πολιτική φυλάκιση των συγγενών μας, ούτε απέναντι στις καμπάνιες αλληλεγγύης που καλούνται γι’ αυτούς, ούτε βέβαια απέναντι στα κατασταλτικά χτυπήματα της εξουσίας. Για τους αιχμαλώτους, φυγόδικους και πεσόντες μας, συνεχίζουμε δίχως ανακωχή.

Όπως χτες, έτσι και σήμερα κι αύριο, η επίθεση προέχει πάντα!

Φωτιά και μπούρμπερη στον πολιτισμό!

Να πολλαπλασιάσουμε την αναρχική επίθεση παντού!

Πυρήνας Επίθεσης Ερμίνια Κόντσα

στα ισπανικά