Σαντιάγο, Χιλή: Νύχτα ταραχών στην κοινότητα Λο Πράδο στις 11/9 [Μαύρος Σεπτέμβρης]

«Είμαστε η εξεγερμένη νιότη, τα βάνδαλα σχολιαρόπαιδα, οι μπάχαλοι απαλλοτριωτές και μέρμηγκες. Φρενιασμένοι σαμποτέρ, πλαστογράφοι των δημοσίων εγγράφων, αντιπατριώτες, μοναχικοί γέροι, ψυχαναγκαστικοί αντικοινωνικοί, άνεργοι αληταράδες, πρώην κατάδικοι, εμπνευσμένοι δημιουργοί του χάους.»
[Απόσπασμα από ανάληψη ευθύνης του Εξεγερσιακού Συμβουλίου Αντάρτικου Πόλης «Ο Κλάουντιο Λαβάτσα Πετάει Πανκοτρικάκια» για την μπόμπα σε υποκατάστημα της BancoEstado στις 11 Δεκέμβρη 2013]

Αυτήν τη νέα 11η Σεπτέμβρη πήραμε τους δρόμους, ανάμεσα σε εξεγερμένους παραβατικούς κι αναρχικούς βάνδαλους, για να της δώσουμε ζωή συντροφευόμενοι απ’ τον αντάρτικο αγέρα των αιχμαλώτων μας, με τη μνήμη όσων εξαφανίστηκαν υλικά για όπλο μας, με την εμπειρία μας στη σύγκρουση που την κερδίσαμε με δρόμο και ορμή.

Ανάμεσα σε περάσματα, γειτονιές και λεωφόρους της κοινότητας Λο Πράδο, κουκουλωμένοι σηκώσαμε οδοφράγματα, πυρπολήσαμε ελαστικά, αποτελέσαμε κομμάτι της σύγκρουσης ενάντια στους λακέδες της καθεστηκυίας τάξης, τους στριμώξαμε με σφεντόνες και πετρίδια. Μας ρίξαν δακρυγόνα σημαδεύοντας τα σώματά μας και σαν αθλητές τούς ξεγλιστρήσαμε. Ξηλώσαμε συθέμελα φανάρια, επιχειρήσαμε μερικά πλιάτσικα που αποτράπηκαν από τους μπάτσους, αλλά δεν πειράζει. Μέχρι αργά το ξημέρωμα ριχτήκαμε στις οδομαχίες ανάμεσα στα τοξικά νέφη από τα δακρυγόνα που μας έκαναν να υποχωρούμε μόνο για λίγο, για να επιστρέψουμε ξαναφορτωμένοι με αντιμπατσικό μίσος και πάει λέγοντας. Αφότου τελείωσαν τα μπάχαλα καθίσαμε σε κάποιο πεζοδρόμιο καίγοντας τα τελευταία λάστιχα κι απομεινάρια, κουβεντιάζοντας μπροστά στο μεγάλο οδόφραγμα από φωτιά και καπνούς, συντροφιά με τους γείτονες, περιμένοντας τη διακοπή της ηλεκτροδότησης που θα συνέβαινε μερικά λεπτά αργότερα.

Έτσι κερδίσαμε την παρουσία μας στον δρόμο, όχι με απαρχαιωμένες ακαδημαϊκές φλυαρίες, αλλά με την καταλυτική εξεγερσιακή δράση. Αυτήν τη φορά πετάξαμε εκατοντάδες φυλλάδια για να δώσουμε πολιτική ζωή στη γειτονιά. Φυλλάδια για τα αγαπημένα μας αδέρφια που καταδικάστηκαν στο πλαίσιο της «υπόθεσης σεκιούριτι», τους Φρέντυ, Μαρσέλο και Χουάν.

Στις συνειδήσεις μας είναι χαραγμένες οι πρόσφατες συλλήψεις αδερφών μας σε τούτα τα εδάφη και οι εξωφρενικές καταδίκες που η εξουσία θέλει να μοιράσει στις αυτόβουλες ατομικότητες που βρίσκονται σε καθεστώς προφυλάκισης. Ταυτόχρονα στην Ιταλία μια αντιανατρεπτική επιχείρηση εξαπολύεται εναντίον διαφόρων συντρόφων που κατηγορούνται για ποικίλες ενέργειες που αναλήφθηκαν από την Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία. Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε σε όλες κι όλους τους την πιο θερμή μαχητική αλληλεγγύη μας.

Στη μνήμη της αναρχικής Κλαούντια Λόπες Μπεναγκές – πεσούσα στη δράση από τους βασανιστές της μπατσαρίας στη γειτονιά Λα Πινκόγια στις 11 Σεπτέμβρη 1998.

Μαύρος Σεπτέμβρης!
Ούτε λεπτό σιωπής!
Μια ζωή συνέχεια στη μάχη!

στα ισπανικά