Μεξικό: Ενημέρωση από την κινητοποίηση στις φυλακές (8η μέρα)

Από τις 28 Σεπτέμβρη 2016 έχει ξεκινήσει μια κινητοποίηση αγώνα και αντίστασης μέσα στις μεξικάνικες φυλακές, η οποία συντονίστηκε αναμεταξύ αιχμαλώτων σε διάφορα κέντρα εγκλεισμού. Αυτή η κινητοποίηση, που περιλαμβάνει απεργία πείνας, συμβολική αποχή από τη σίτιση και ανυπακοή στα μέτρα πειθάρχησης της φυλακής γίνεται ενάντια στην καταδίκη των 33 χρόνων και 5 μηνών που επιβλήθηκε πρόσφατα στον Λουίς Φερνάντο Σοτέλο (κατηγορούμενος για πυρπόληση λεωφορείου της εταιρείας Metrobús στις 5/11/2014 έξω από την πανεπιστημιούπολη της Πόλης του Μεξικού στο πλαίσιο κινητοποιήσεων για τους 43 εξαφανισμένους σπουδαστές παιδαγωγικής της Αγιοτσινάπα), καθώς και σε αλληλεγγύη στην παναμερικανική απεργία των κρατουμένων στις ΗΠΑ. Αυτή είναι μια κραυγή πολέμου που αναδύεται από τα κατάβαθα του σωφρονιστικού κτήνους κι ένα κάλεσμα στη διάχυση της εξέγερσης, στην επίθεση όχι μονάχα ενάντια στα τείχη του συστήματος εγκλεισμού αλλά και στα τείχη που υψώνει αυτή η κοινωνία φυλακή εν συνόλω.

Ο Φερνάντο Μπάρσενας και ο Αμπραάμ Κορτές Άβιλα, σε απεργία πείνας από τις 28/9, απομονώθηκαν από τον γενικό πληθυσμό της φυλακής Νόρτε, ενώ ο Λουίς Φερνάντο Σοτέλο, επίσης σε απεργία πείνας από τις 28/9, δέχεται συνεχώς πιέσεις από το προσωπικό της φυλακής Σουρ και την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Πόλης του Μεξικού για να σπάσει την απεργία πείνας. Και οι τρεις απεργοί έχουν χάσει βάρος και παρουσιάζουν συμπτώματα κούρασης, ελαφριά ζάλη, πόνους και κράμπες.

Από την άλλη, ο Μιγκέλ Περάλτα, έγκλειστος στη φυλακή του Κουικατλάν στην Οαχάκα που προχώρησε σε συμβολική αποχή από τη σίτιση από τις 28 Σεπτέμβρη ως τις 2 Οκτώβρη, δεχόταν συνεχείς πιέσεις από τους δεσμοφύλακες προκειμένου να σιτιστεί.

Ο συντονισμένος αγώνας μέσα στις φυλακές κρατάει γερά κι αποφασιστικά, πολεμώντας καταμέτωπο το σωφρονιστικό σύστημα.

Αλληλεγγύη στην απεργία πείνας των Φερνάντο, Αμπραάμ και Λουίς Φερνάντο!

Αλληλεγγύη στον Μιγκέλ Περάλτα!

Λευτεριά σε όλες κι όλους!

Λάβαμε στις 5/10 από τον Αναρχικό Μαύρο Σταυρό Μεξικού