Σαντιάγο: Μέρες οδομαχιών έξω από το λύκειο Μανουέλ Μπάρρος Μποργόνιο [Μαύρος Σεπτέμβρης]

(06/09/2016) 6/9/2016: Οδοφράγματα και επιθέσεις με μολότοφ εναντίον των ειδικών δυνάμεων των καραμπινιέρων στην οδό Σαν Ντιέγο, μπροστα από το λύκειο MBB.
08/09/2016: Οδοφράγματα και συγκρούσεις στην οδό Σαν Ντιέγο.
12/09/2016: Μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση γύρω από το λύκειο ΜΒΒ η οποία αψηφάται από κόσμο που βγαίνει να συγκρουστεί. Οι μπάτσοι απαντάνε με σκάγια ενώ ένας νεολαίος χτυπιέται από μοτοσυκλετιστή της μπατσαρίας.
13/9/2016: Οδοφράγματα, αναρχική προπαγάνδα και συγκρούσεις επί της Σαν Ντιέγο. Για άλλη μια φορά μπάτσος σε μηχανή εμβολίζει νεολαίο ενώ πραγματοποιούνται και 8 προσαγωγές.
15/9/2016: Οδοφράγματα και επιθέσεις στους μπάτσους επί της Σαν Ντιέγο.

[21/9/2016]

Τις μέρες πριν και μετά από την 11η Σεπτέμβρη η αγκιτάτσια στους δρόμους σημαδεύτηκε από μπλοκαρίσματα της κυκλοφορίας και συγκρούσεις με τη μπατσαρία τα πρωινά και τα απογεύματα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας σηκώθηκαν 11 οδοφράγματα, 11 οδοφράγματα καργαρισμένα με μίσος κι εχθρότητα για όλα όσα έγιναν εκείνη την 11η Σεπτέμβρη 1973 και τα 16 χρόνια που κράτησε η δικτατορία. Τούτη ήταν όμως και μια βδομάδα απέραντης χαράς, της χαράς να βλέπουμε τους μπάτσους καμένους, τα οχήματά τους καμένα και μουτζουρωμένα, και ώρες ολάκερες μάχης και σύγκρουσης με τους θλιβερούς λακέδες που αναλαμβάνουν την υπεράσπιση και προστασία της μπουρζουάδικης ιδιοκτησίας και το έργο της καθυπόταξης του κόσμου στην αηδιαστική τους “τάξη”.

Παρ’ όλα αυτά όμως, είμαστε πολλές και πολλοί που δεν σταυρώνουμε τα χέρια και συνεχίζουμε επί ποδός πολέμου ενάντια στο κράτος και στην εξουσία με άμεση σύγκρουση και οργάνωση για να πετύχουμε την ολοκληρωτική καταστροφή αυτού του συστήματος.

Να θυμάστε πως ο Σεπτέμβρης είναι Μαύρος και πως η ζωή μας είναι και θα ‘ναι μαχητική.

* Οι τραυματίες είναι καλά, τα τραύματά τους ήταν επιφανειακά.

* Τα συντρόφια που προσήχθησαν αφέθηκαν ελεύθερα την ίδια μέρα αφού εξακριβώθηκαν τα στοιχεία τους στο 48ο αστυνομικό τμήμα στο κέντρο του Σαντιάγο.