Ελβετία: Επίθεση με μπογιές στα δικαστήρια της Βέρνης

Τη νύχτα της 21ης Οκτώβρη 2016 επιτεθήκαμε με μπογιές στα δικαστήρια της Βέρνης στην Ελβετία. Αυτή ήταν μια δράση αλληλεγγύης στην εν εξελίξει απεργία των κρατουμένων στις αμερικάνικες φυλακές.

Από τις 9 Σεπτέμβρη 2016, ημερομηνία που σηματοδοτεί την 45η επέτειο της εξέγερσης στη φυλακή της Άττικα, έχει ξεκινήσει η μεγαλύτερη στην ιστορία απεργία στις φυλακές των ΗΠΑ. Με αποχή από τα μεροκάματα, απεργίες πείνας και ξεσηκωμούς οι κρατούμενοι μάχονται ενάντια στο καθεστώς σκλαβιάς στη φυλακή.

Αν και η σκλαβιά θεωρητικά καταργήθηκε το 1865 συνεχίζει ωστόσο να υφίσταται νόμιμα με τη μορφή της υποχρεωτικής εργασίας στη φυλακή. Κάτι τέτοιο το διασφαλίζει η 13η τροπολογία του αμερικάνικου συντάγματος, που απαγορεύει τη σκλαβιά εκτός κι αν πρόκειται για τιμωρητική μέθοδο.

Ως αποτέλεσμα, οι φυλακές μπορούν να υποχρεώνουν τους κρατούμενους να δουλεύουν απλήρωτοι ή με πενιχρούς μισθούς κι έτσι να συσσωρεύουν τεράστια κέρδη. Ενδεικτικά, οι δύο μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες διαχείρησης φυλακών, η Corrections Corporation of America και η Geo Group κάνουν τζίρο ετησίως πάνω από ενάμιση δισεκατομμύριο δολάρια.

Άλλες εταιρείες, όπως τα McDonald’s, η UPS, τα Starbucks και πολλές ακόμα τα κονομάνε από την φτηνή καταναγκαστική εργασία στις φυλακές. Ωστόσο αυτή η απεργία δεν γίνεται μόνο για μισθούς ή καλύτερες συνθήκες, οι κρατούμενοι αγωνίζονται ενάντια στο ίδιο το φυλακο-βιομηχανικό σύστημα και στη λευκή υπεροχή.

Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στους απεργούς κρατουμένους, όπως και σε όλους τους έγκλειστους και καταπιεζόμενους ανθρώπους που αντιμάχονται το κράτος.

Ως ένδειξη αλληλεγγύης αποφασίσαμε να επιτεθούμε με μπογιές στο εν λόγω κτήριο στη Βέρνη που αντιπροσωπεύει την καταπίεση. Σε αυτό το κτήριο στεγάζονται τα γραφεία της εισαγγελίας, το τοπικό δικαστήριο κι αυτό του καντονιού της Βέρνης, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται και η τοπική φυλακή.

Ας μην μείνουμε στα χρώματα στους τοίχους αυτού και μόνο του κτηρίου!

Μαζί μπορούμε να σπάσουμε την απομόνωση!

Σήμερα βάφουμε τους τοίχους, αύριο θα τους γκρεμίσουμε!

πηγή: It’s Going Down