Αθήνα: Αλχημείες και μεθοδεύσεις της ΔΑΕΕΒ

Στις 19/12 η ΔΑΕΕΒ με κάλεσε στο «1ο τμήμα αντιμετώπισης εσωτερικής τρομοκρατίας» όπως δώσω «ανωμοτί εξηγήσεις» στα πλαίσια παραγγελίας της εισαγγελίας Αθηνών για προκαταρκτική εξέταση. Η εισαγγελική παραγγελία αφορά την «αναζήτηση εγκλημάτων και δη παράβασης του άρθρου του άρθρου 187 Α για τρομοκρατικές πράξεις και της υπόθαλψης εγκληματία 231 π.κ.».

Εκεί, παρουσία του κ. Χαρδαλιά, ενημερώθηκα ότι η προκαταρκτική αφορά «ευρήματα» από την ΔΑΕΕΒ μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι μου στις 17/7/2014, μια μέρα μετά τον τραυματισμό του συντρόφου Ν. Μαζιώτη μέλους του Επαναστατικού Αγώνα στο Μοναστηράκι σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς. Ζήτησα προθεσμία να ενημερωθώ για τα στοιχεία και να καταθέσω υπόμνημα, η οποία και μου δόθηκε για τις 28 Δεκεμβρίου.

Τα δε «πειστήρια – στοιχεία» πήγα την επόμενη ημέρα να τα παραβάλω με εξωτερικό σκληρό δίσκο όπως μου ζητήθηκε λόγω του όγκου τους. Αυτά λοιπόν όντως ήταν πάρα πολλά 67.600 αρχεία!!! Μόνο που αφορούσαν το σύνολο όσων υπήρχαν μέσα σε δύο λάπτοπ, δύο κινητά, έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και κάποια usb, που είχαν κατασχεθεί κατά την έρευνα (άρθρα, κείμενα, αφίσες, φωτογραφίες κλπ). Ψάχνοντας για «στοιχεία» στα αρχεία, ως προς τις κατηγορίες, άνθρακες ο θησαυρός.

Αδιάφορα όλα, ΕΚΤΟΣ από ένα φάκελο που υπήρχε με ονομασία «Παρέμβαση σπίτι Περιμένη». Όμως, αυτός ο φάκελος είχε δημιουργηθεί από εμένα 5 μέρες πριν με καλέσουν στην «αντιτρομοκρατική» και ήταν αποθηκευμένος στο προσωπικό λάπτοπ που έχω σήμερα!!! Αφορούσε την παρέμβαση που έκανε η «Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές» έξω από το σπίτι της εισαγγελέως των φυλακών Κορυδαλλού Σταματίνας Περιμένη στις 14/12/16. Μία παρέμβαση που έγινε για το ζήτημα της χορήγησης αδειών στους πολιτικούς κρατούμενους, την απόρριψη των αιτήσεων του Δ. Κουφοντίνα και του Κ. Γουρνά, καθώς και την ενορχηστρωμένη επίθεση που εξαπέλυσαν το υπουργείο Δικαιοσύνης, Δημόσιας τάξης, η διεύθυνση των φυλακών με τη συνεργασία των αρχών της Νομικής σχολής που στόχο είχε να ματαιωθεί εκδήλωση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα και να μην ακουστεί ο λόγος του.

Ως προς την υπεξαίρεση αυτού του αρχείου από τον υπολογιστή, σαφώς και προκύπτουν ερωτήματα για την νομιμότητα αυτής της ενέργειας, που ασφαλώς δεν είναι η μόνη που έχει γίνει. Συγχρόνως, η υπεξαίρεση αυτού του αρχείου διαψεύδει έμπρακτα τις καταθέσεις που έχουν δώσει μια σειρά πρωτοκλασάτων στελεχών της «αντιτρομοκρατικής» (Παπαθανασάκης, Χαρδαλιάς, Χηνόπουλος, Γκρίζης και άλλοι), σε δίκες που αφορούν τη δράση ένοπλων οργανώσεων, όταν διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους ότι στη ΔΑΕΕΒ δεν υπάρχει ειδικό τμήμα που ασχολείται και παρακολουθεί ομάδες, συλλογικότητες ή άτομα απ’ τον Αναρχικό – Αντιεξουσιαστικό χώρο. Δεν έχω καμιά αυταπάτη για τον ρόλο και την λειτουργία των μηχανισμών του κράτους και των θεσμών του. Όμως, θα είχε ενδιαφέρον να απαντήσουν στα ερωτήματα που δημιουργούνται εύλογα: Πως βρέθηκε αυτό το αρχείο στα χέρια τους; Είχαν εισαγγελική άδεια και αν ναι ποιος εισαγγελέας την έδωσε; Ποια σχέση έχει η συγκεκριμένη παρέμβαση με τις διερευνώμενες κατηγορίες περί «τρομοκρατικών πράξεων» και «υπόθαλψης εγκληματία»; Παρακολουθούν ή όχι τις δραστηριότητές και όσους συμμετέχουν στη Συνέλευση Αλληλεγγύης;

Σε ότι με αφορά, γνωρίζω εδώ και χρόνια ότι είμαι στο στόχαστρο της ΔΑΕΕΒ όπως και τους λόγους που συμβαίνει αυτό. Επίσης, γνωρίζω ότι παρακολουθούμαι συστηματικά είτε με άμεσο φυσικό τρόπο, είτε ηλεκτρονικά, ενώ αρκετά συχνά αυτή η παρακολούθηση συνοδεύεται με διαρροές για το πρόσωπό μου στα ΜΜΕ. Όμως, εδώ έκαναν ένα «λάθος» που επί της ουσίας δίνει και την απάντηση στο γιατί τώρα η ΔΑΕΕΒ αποφάσισε να υλοποιήσει την εισαγγελική παραγγελία που είχε πάρει πριν από δυόμιση χρόνια.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟΣ

Το έδαφος, εδώ και καιρό, το είχαν προλειάνει μια σειρά δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ που αφορούσαν τις δράσεις και παρεμβάσεις της «Συνέλευσης Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές», όπου ένα επαναλαμβανόμενο μονότονο μοτίβο περιλάμβανε ότι σ’ αυτή τη συνέλευση συμμετέχει άτομο που σχετίζεται με τον Μαζιώτη, τη Ρούπα, απασχολεί την «αντιτρομοκρατική» κλπ. Επίσης, ότι αυτή η συνέλευση «στρατολογεί» νεαρά άτομα με λευκό ποινικό μητρώο για να περνούν απαρατήρητα από τις αρχές, ενώ κάθε φορά που συλλαμβάνονταν κάποιος σύντροφος/ισσα από την συνέλευση, ακόμα και αν δεν αφορούσε τη δράση της, πχ στα προσφυγικά ή στην πορεία ενόψει της επίσκεψης Ομπάμα, τα πληκτρολόγια των αστυνομικών «ρεπόρτερ» έπαιρναν φωτιά ή μάλλον όχι, μιας και δεν έμπαιναν καν στον κόπο να αλλάξουν ούτε μια λέξη από τα email που τους έστελναν τα αφεντικά τους από την «αντιτρομοκρατική».

Στο ερώτημα γιατί τώρα, η απάντηση είναι (σύμφωνα με τις δικές τους διαρροές στα ΜΜΕ) ότι η Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, έχει αναπτύξει μια έντονη δραστηριότητα, αλλά όχι μόνο αυτή, καθώς μια σειρά κινήσεων και πρωτοβουλιών από άλλες ομάδες ή συλλογικότητες έχουν ξαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους. Αυτό, σε συνδυασμό με την απόπειρα απόδρασης που επιχείρησε η συντρόφισσα Π. Ρούπα μέλος του Επαναστατικού Αγώνα με στόχο να «πάρει» από τις φυλακές Κορυδαλλού τον σύντροφο Ν. Μαζιώτη και τους συντρόφους Χ. Τσάκαλο, Γ .Πολύδωρο, Γ. Τσάκαλο και Ό. Οικονομίδου μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, με στόχο την συνέχιση της ένοπλης δράσης. Όπως επίσης, οι ενέργειες των τελευταίων μηνών από ένοπλες οργανώσεις, σε μια σειρά στόχους (πρεσβείες, εισαγγελείς, υπουργεία), τους έχουν θορυβήσει και αντιδρούν με τον μόνο τρόπο που αυτοί ξέρουν. Η εξουσία διακατέχεται από το φόβο της διάχυσης του μηνύματος σε ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας, γι’ αυτό η δυναμική της ένοπλης πάλης είναι αδιαμφισβήτητη.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ

Κύρια επιδίωξη των διωκτικών μηχανισμών είναι να δημιουργήσουν μια «υγειονομική ζώνη», ένα καθεστώς πολιτικής απομόνωσης απέναντι στις ένοπλες οργανώσεις, αλλά και στους αιχμάλωτους συντρόφους που είναι μέλη ή κατηγορούνται για μέλη ένοπλων οργανώσεων. Για να καταφέρουν αυτή την πολιτική απομόνωση από τον χώρο που προέρχονται θέλουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας απέναντι στο κίνημα αλληλεγγύης που έμπρακτα στέκεται στο πλάι τους. Πρόκειται ουσιαστικά για επίδειξη ισχύος των μηχανισμών καταστολής. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσω και την υπόθεση που με αφορά. Αν νομίζει η «αντιτρομοκρατική» ότι με τέτοιες κατασταλτικές μεθοδεύσεις, στοχοποιώντας πρόσωπα, ομάδες, συλλογικότητες θα τρομοκρατήσει και θα αναχαιτίσει τη δράση οποιουδήποτε συντρόφου/ισσας είναι βαθιά γελασμένη. Τα μηνύματα εκφοβισμού δεν παραλαμβάνονται και επιστρέφονται στους αποστολείς.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Σε ό,τι αφορά την εισαγγελική παραγγελία για «αναζήτηση εγκλημάτων του άρθρου 187 Α για τρομοκρατικές πράξεις και της υπόθαλψης εγκληματία 231 π.κ.». θα τους διευκολύνω παραπέμποντας τους στην άποψη που έχει η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας για το τι είναι τρομοκρατία και ποιοι είναι οι τρομοκράτες. Τρομοκρατία είναι η γενοκτονία που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια με τα μνημόνια, τα μέτρα που ευθύνονται για την εξαθλίωση, την ανεργία, τους πλειστηριασμούς, τις αυτοκτονίες. Τρομοκρατία είναι οι απλήρωτοι λογαριασμοί, οι συντάξεις πείνας, οι μαζικές απολύσεις. Τρομοκράτες είναι η οικονομική και πολιτική ελίτ που στο όνομα της ανάπτυξης (κερδοφορία του κεφαλαίου) δεν διστάζουν να καταδικάσουν σε αργό θάνατο εκατομμύρια ανθρώπους. Τρομοκράτες είναι οι κυβερνήσεις, η «τρόικα» ή αλλιώς οι «θεσμοί», οι τράπεζες, το κράτος και οι μηχανισμοί του που έχουν επιβάλλει έναν νέου τύπου ολοκληρωτισμό.

Για υπόθαλψη εγκληματία ένοχοι είστε εσείς, η δικαστική εξουσία και η αστυνομία. Εσείς υπερασπίζετε τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, με δικές σας αποφάσεις τα δολοφονικά μέτρα βαφτίζονται «νόμιμα και συνταγματικά», ενώ σε κάθε ευκαιρία κρίνετε «παράνομες και καταχρηστικές» τις απεργίες που γίνονται ενάντια στα αφεντικά σας, με δικές σας αποφάσεις οι τράπεζες ξεσπιτώνουν εκατοντάδες απόκληρους. Εσείς αθωώνετε τους υπεύθυνους σκανδάλων, ενώ συγχρόνως μοιράζετε εκατοντάδες χρόνια φυλάκισης σε όσους αγωνίζονται ενάντια στο εγκληματικό καθεστώς που υπηρετείτε, εσείς καλύπτετε τους δολοφόνους που ευθύνονται για χιλιάδες αυτοκτονίες. Η αστυνομία δεν είναι αυτή η οποία έχει πάρει «εργολαβία» να προστατεύει τους κεφαλαιοκράτες και τους κυβερνώντες καταστέλλοντας βίαια κάθε κίνηση, αντίδραση στην καθεστηκυία τάξη πραγμάτων; Ποιος αιματοκυλάει τις διαδηλώσεις, χτυπάει πρόσφυγες και μετανάστες, κάνει πλάτη στους νεοναζί της χρυσής αυγής; Ποιος ευθύνεται για δεκάδες δολοφονίες από «εξοστρακισμένες» σφαίρες; Ποιος εκκενώνει σπίτια λόγω χρεών; Σελίδες ολόκληρες θα μπορούσαν να γεμίσουν με τα «έργα και ημέρες σας».

Είστε ένοχοι γιατί υποθάλπετε τους τρομοκράτες των ζωών εκατομμυρίων καταπιεσμένων.

Καμιά εισαγγελική παραγγελία, καμιά «αντιτρομοκρατική» δεν θα καταφέρει να με τρομοκρατήσει και να αναστείλει την στράτευσή μου στον αγώνα για την κοινωνική Επανάσταση, για μια κοινωνία αταξική, ακρατική. Μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας χωρίς διαχωρισμούς.

Αγγελετάκης Γιώργος