Χιλιανές φυλακές: Λόγια του συντρόφου Μαρσέλο Βιγιαρροέλ στη μνήμη του Σεμπαστιάν

Σεβασμό για πάντα σε όσες/ους ζουν και πεθαίνουν αγωνιζόμενες/οι αιώνια κόντρα στην εξουσία και κάθε Αρχή.

Μερικά λόγια από το κελί για τον «Πελάο Άνγκρυ».

Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 3 χρόνια από τότε που ο Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ Σεγκέλ, ο Πελάο Άνγκρυ, δολοφονήθηκε από τον μισθοφόρο φρουρό της BancoEstado Γουίλιαμ Βέρα σε μια ματαιωμένη απαλλοτρίωση, στην κοινότητα του Πουδαουέλ, στον δυτικό τομέα του Σαντιάγο της Χιλής.

Εκείνη την περίοδο μια πλειάδα ανατρεπτικών κρατουμένων πραγματοποιούσαμε απεργία πείνας σε αλληλεγγύη στα αδέρφια μας Μόνικα και Φρανσίσκο, που είχαν συλληφθεί πρόσφατα στην Ισπανία.

Ταραχή και λύσσα, αγάπη και σεβασμός ήταν τα συναισθήματα που μας πλημμύρισαν και συνεχίζουν και σήμερα να γεμίζουν την καρδιά και το μυαλό μας.

Είναι η μύχια παρόρμηση της μνήμης της ανατρεπτικής αντίστασης που διαλύει κάθε αμφιβολία, διαφορά κι απόσταση με τον Σεμπαστιάν και όλα τα πεσόντα συντρόφια μας που μπορεί να μην τα γνωρίσαμε προσωπικά, αλλά τα αγκαλιάζουμε με δυνατή ορμή.

Η ανάμνησή μας είναι η διαρκής δράση, κι όχι η ανήμπορη νοσταλγία… Η σιωπηρή απόφασή μας είναι να κρατήσουμε την κληρονομιά του Σεμπαστιάν ζωντανή μέσα από τις πρακτικές της συνωμοσίας ενάντια στην κυριαρχία, στους βαστάζους της και στους ψευδοκριτικούς της.

Αγκαλιάζουμε όσες/ους τον κρατάνε ζωντανό στις πολλαπλές αντιστάσεις και καθημερινές επιθέσεις τους σε όλο τον κόσμο.

Χαιρετίζουμε όσες/ους ανοίγουνε τα μάτια τους και μάχονται για τη συνολική απελευθέρωση, για την αναρχία, για έναν κόσμο δίχως πατρίδες, σύνορα, κλουβιά/φυλακές, δίχως εξουσία.

Μέχρι να καταστρέψουμε το τελευταίο προπύργιο της κοινωνίας φυλακής!

Με την ενθύμηση όλων των πεσόντων συντρόφων!

Όσο υπάρχει μιζέρια θα υπάρχει εξέγερση!

Μαρσέλο Βιγιαρροέλ Σεπούλβεδα
Ελευθεριακός αιχμάλωτος
Φυλακή Υψηλής Ασφαλείας
Δεκέμβρης 2016