Νότια Αμερική: Διεθνές κάλεσμα δράσης ενάντια στο πλάνο I.I.R.S.A.

Η εξουσία και η προέλαση του Κεφαλαίου μέσω των υποδομών του καταστρέφουν μέρα με τη μέρα τη Γη για να επιτευχθεί η πρόοδος της βρομερής θανατομηχανής του. Οι νέες συνθήκες κυριαρχίας εξαπλώνονται μέσα από τον εξευγενισμό, τον εξορυκτισμό, την αστικοποίηση της φτώχειας, τις νέες μορφές καταστολής, τη στρατιωτικοποίηση των γειτονιών και πάει λέγοντας. Οπουδήποτε κι αν βρισκόμαστε υπάρχει μια σύγκρουση ενάντια στην εξουσία, στον έλεγχο και στις υποδομές της. Μεγαθήρια εκμετάλλευσης λυμαίνονται τον νότο του κόσμου μέσω του πλάνου I.I.R.S.A. (Πρωτοβουλία για την Περιφερειακή Ολοκλήρωση της Νότιας Αμερικής), μια ονομασία που δίνει ο εχθρός στην κοινοπραξία διαφόρων κρατών και εταιρειών με στόχο τη διευκόλυνση της ροής των εμπορευμάτων, επιβάλλοντας έναν νεοαποικιακό επανασχεδιασμό και τρόπους ελέγχου σε συνέργεια με την κοινωνία των πολιτών καταναλωτών.

Προτού γίνουμε μάρτυρες αυτού του θεάματος θανάτου, προτού καταλήξουμε να ‘μαστε άλλος ένας ερμητικά κλειστός κρίκος τούτης της αλυσίδας, επιλέγουμε να τα σπάσουμε με το κατεστημένο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας αναλογεί: ήρθε η ώρα να εμβαθύνουμε στον πόλεμο ενάντια στα κράτη, ενάντια στο Κεφάλαιο και στις μεθόδους που υιοθετούν για να συνεχίσουν και να τελειοποιήσουν το αηδιαστικό μοντέλο ζωής τους. Ως αναρχικές κι αναρχικοί απευθύνουμε ένα κάλεσμα για τη διάχυση της εξέγερσης, της προπαγάνδας, της άμεσης δράσης, της αλληλεγγύης μεταξύ ομοίων και της επίθεσης στην ανάπτυξη και πρόοδο του Κεφαλαίου. Να φουντώσουμε τον αγώνα προς υπεράσπιση της Γης και κόντρα στις εξορύξεις, στους συνεργούς θεσμούς, στους λειτουργικούς νόμους τους και στους ψευτοκριτικούς τους. Η αντίσταση και η αντεπίθεση οφείλουν να προωθούν τη σύγκρουση με κάθε μορφής εξουσία, με κάθε δυνατό τρόπο. Πρέπει να ενδυναμώσουμε τους ποικίλους αγώνες, να μάθουμε από τις εμπειρίες μας και να συνεισφέρουμε ιδέες, μιας και δεν υπάρχει πια καιρός για χάσιμο· είναι εδώ και τώρα που πρέπει να περάσουμε στη δράση ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας.

Γι’ αυτό ακριβώς αποφασίσαμε αναμεταξύ συνενόχων να απευθύνουμε προς όλα τα συντρόφια αυτό το κάλεσμα για μια εβδομάδα αναρχικής αγκιτάτσιας και προπαγάνδας ενάντια στο πλάνο I.I.R.S.A. από τις 12 ως τις 19 Φλεβάρη 2017, ως πρόταση για να εστιάσουμε τις δυνάμεις μας, τον συντονισμό και την ενέργειά μας στη διάχυση της σύγκρουσης ενάντια στην εξουσία: Διάδωσε, συνωμότησε, σχεδίασε, όρμα!

Αν αυτοί συντονίζονται για να μας ισοπεδώσουν, εμείς σμίγουμε για να τους γκρεμίσουμε!

Συνενοχή και δράση με όσxς θέλουν να λιπάνουν τη γη με τα κουφάρια των αφεντάδων, σπέρνοντας την ανταρσία και την εξέγερση!

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΞΟΡΥΚΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ

στα ισπανικά | γερμανικά