[Ισπανία] Ενημέρωση του Γκαμπριέλ και της Ελίζα για τον ρόλο της ρουφιάνας στην επιχείρηση Buyo

Νεότερα από τον Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα και την Ελίζα Ντι Μπερνάρντο σχετικά με την πρόσφατη κατασταλτική επιχείρηση, στο Βίγο της Γαλικίας, όπου βρέθηκαν μπλεγμένοι (βλ. και αρχική ενημέρωση στα ιταλικά, διαθέσιμη επίσης σε ισπανικά, αγγλικά, ελληνικά και γερμανικά):

Η «επιχείρηση Buyo» είναι λιγότερο σκοτεινή απ’ όσο νομίζετε

Αφού πληροφορηθήκαμε σήμερα για το κλείσιμο του «απόρρητου ανακριτικού φακέλου», ενημερώνουμε όσxς θέλουν να μας ακούσουν ότι η Maria Otero, η γυναίκα που εσφαλμένα θεωρήθηκε αναρχική συντρόφισσα κι έπιασε στο στόμα της τ’ όνομα του Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα κατηγορώντας τον πως διαθέτει μια κρύπτη πυροβόλων όπλων, δεν «περιορίζεται» στο ν’ αμολάει ψέματα… αλλά είναι επί της παρούσης επίσημη συνεργάτρια των δικαστικών αρχών. Κι ανέλαβε αυτόν τον ρόλο από αδυναμία να βρει χαραμάδες λευτεριάς με άλλες μεθόδους.

Ως αναρχικx, δεν μας ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες των ερευνών που έχουμε μέχρι στιγμής στη διάθεσή μας (και, φυσικά, δεν πρόκειται και να τις μοιραστούμε). Ωστόσο, ακριβώς αυτές οι λεπτομέρειες είναι που μας έδωσαν την επιβεβαίωση ότι αυτή η καριόλα, σε όλες τις πολλές και βαριές περιπτώσεις καταστολής όπου ενεπλάκη προσωπικά, πάντοτε τα ’βρισκε με τη «δικαιοσύνη» και δεν έκανε ούτε μια μέρα φυλακή (μας είπε ψέματα όταν μας ξεφούρνισε ότι είχε μπει φυλακή για κάποιους μήνες).

Η γνωστή στρατηγική να την αφήνουν να κυκλοφορεί ελεύθερη επέτρεψε στην καταστολή να κινήσει έρευνες ή/και να φυλακίσει άλλον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Στην παρούσα υπόθεση, είχε πλήρη επίγνωση ότι τελεί υπό έρευνα, μα κινούνταν ελεύθερα ακόμη και σε ορισμένους «χώρους αγώνα»: πράγμα που επιτρέπει στις συνήθεις «αρμόδιες αρχές» να τη θεωρούν, πέρα από σχετιζόμενη μ’ εμάς τους δυο, και «κοντινή αναρχικών κύκλων». Κατά την άποψή μας, παρόλο που συνελήφθη, εξακολουθεί ν’ αποτελεί μια επικίνδυνη κινούμενη βόμβα.

Οι έρευνες είναι ακόμη ανοιχτές και ο Γκαμπριέλ, αν και βρίσκεται εκτός των τειχών, κατηγορείται πως είναι ο «επικεφαλής ενός αναρχικού πυρήνα που προετοιμαζόταν να επιτεθεί».

Όλα αυτά μας αποκαλύπτουν απλά τη θλιβερή διάσταση του πόσο ευκολότερο είναι πάντα να περιτριγυρίζεσαι από κόσμο σαν αυτήν τη Μαρία: δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε θα ’ναι κι η τελευταία πουλημένη σε αυτόν τον διόλου καινούργιο λευτεροκτόνο κόσμο.

6 Φλεβάρη 2017
Γκαμπριέλ και Ελίζα