Επικοινωνία

Για συνεισφορά μεταφράσεων, επιμέλειας-διορθώσεων και/ή πρωτότυπου υλικού προς δημοσίευση, όπως ενημερώσεις από το δρόμο, ανταποκρίσεις από δράσεις, αναλήψεις ευθύνης, κείμενα φυλακισμένων ή διωκόμενων συντρόφων, καλέσματα, μπροσούρες, άρθρα γνώμης, κ.ά.: contrainfo(at)espiv.net

Ιταλία: Λόγια του Μάρκο Μπιζέστι από την πτέρυγα AS2 της φυλακής της Αλεσσάντρια

Η ακόλουθη επιστολή γράφτηκε την 1η Γενάρη 2017, αλλά δημοσιεύτηκε με σημαντική καθυστέρηση εξαιτίας λογοκρισίας στην οποία υποβάλλεται η αλληλογραφία του συντρόφου, προφυλακισμένου μετά την επιχείρηση Scripta Manent.

Βαδίζοντας δίχως γυρισμό στ’ ανεξερεύνητα κι εικονοκλαστικά μονοπάτια μιας ελεύθερης ζωής, την Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2016 έσφιξα τις χαρές και την οργή που πάντοτε θα κρατάω για θησαυρό και τις εκσφενδόνισα στα τζάμια των παραθύρων του κουβούκλιου των φρουρών στην πτέρυγα.

Έλα όμως που δεν έμεινα ικανοποιημένος, και με το που βρέθηκα πάλι στο κελί κατέστρεψα τις «γρίλιες» που εγκατέστησαν εδώ και έναν μήνα, ανακτώντας ένα κομμάτι ουρανού.

Καμία ελλοχεύουσα αιτία, καμιά σταγόνα που να ξεχείλισε το ποτήρι της απογοήτευσης. Καθαρή συνείδηση.

Πράξη αντίστασης αν ιδωθεί εντός μιας περιοριστικής δυναμικής δεσμοφυλάκων/κρατουμένου· στην πραγματικότητα, μία ακόμη συμβολή του πανοράματος αναρχικής επίθεσης που συνεχίζει να εκδηλώνεται μέσα και έξω από τις φυλακές.

Τίποτα για ζητιάνεμα.
Τα πάντα γι’ άρπαγμα.

Μάρκο
_

Μετά το σπάσιμο των τζαμιών θαλάμου ανθρωποφυλάκων στη δεύτερη πτέρυγα υψηλής ασφαλείας (AS2) της φυλακής της Αλεσσάντρια, αλλά και την καταστροφή των αδιαφανών πάνελ στο κελί, που τοποθετήθηκαν πάνω απ’ τα κάγκελα του παραθύρου για να αποτρέπεται η ορατότητα προς τα έξω, ο αναρχικός Μάρκο Μπιζέστι τέθηκε σε απομόνωση για μία εβδομάδα, όπως αναφέρεται σε επιστολή με ημερομηνία 26 Ιανουαρίου 2017.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>