Μπλούμινγκτον, Ιντιάνα: Σαμποτάζ στη μνήμη του Λάμπρου Φούντα

Λάβαμε στις 14/3/2017:

Πριν μερικές νύχτες σαμποτάραμε περίπου 50 μέτρα του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης βάζοντας κόλλα στις κλειδαριές και στους υποδοχείς κερμάτων και καρτών. Αυτή ήταν μια απλή πράξη που δεν χρειάστηκε κάποια εξειδίκευμένη ικανότητα. Πάρτε λίγη σούπερ-κόλλα, καλύψτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά για μπάτσους ή νομοταγείς πολίτες και ενεργήστε.

Τα παρκόμετρα τα σαμποτάραμε γιατί χρηματοδοτούν την αστυνομία του Μπλούμινγκτον και γιατί υποχρεώνουν τον κόσμο να πληρώσει για να βρεθεί στο κέντρο της πόλης. Μισούμε την αστυνομία, μισούμε τον εξευγενισμό και την κοινωνία των τάξεων, γι’ αυτό κι επιλέξαμε να τα χτυπήσουμε.

Η δράση μας είναι μια χερονομία μαχητικής μνήμης για τον Λάμπρο Φούντα, αναρχικό του Επαναστατικού Αγώνα που δολοφονήθηκε από τις δυνάμεις του ελληνικού κράτους στις 10 Μάρτη 2010. Η μνήμη μας δεν είναι παθητικός θρήνος ή μαρτυρολόγιο, αλλά ενεργός αγώνας ενάντια στο κράτος, στο Κεφάλαιο, και στην κυριαρχία σε κάθε της έκφανση. Η φλόγα του Λάμπρου μας κράταγε ζεστούς όσο βαδίζαμε στην χειμωνιάτικη νύχτα κι αυτή τη φλόγα θα τη φέρουμε μαζί μας σε κάθε κομμάτι της ζωής μας, μιας ζωής που τη βιώνουμε όντας σε πόλεμο μ’ αυτή την κοινωνία αφεντάδων και σκλάβων.

Στέλνουμε δύναμη σε όλες/ους τις/ους αναρχικές/ους μαχήτριες/ες που κρατούνται αιχμάλωτες/οι στα μπουντρούμια του ελληνικού κράτους.

Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλες/ους όσες/ους αντιμετωπίζουν τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον καταληψιών, αναρχικών και προσφύγων: η άρνησή σας να τα παρατήσετε μας εμπνέει.

Για τον Λάμπρο
Ζήτω η αναρχία