Κόστα Ρίκα: Δράση αλληλεγγύης στα έγκλειστα συντρόφια ανά τον κόσμο

Την πρωτομαγιά 2017 διάφορες συγγενικότητες σμίξαμε για να αναδείξουμε σε αυτά τα εδάφη το ζήτημα του εγκλεισμού των αιχμαλώτων με ελευθεριακές ιδέες ανά τον κόσμο.

Η δράση περιλάμβανε την πυρπόληση εθνικών σημαιών διαφόρων κρατών, όπως της Ελλάδας, Χιλής, Κόστα Ρίκα, Ισπανίας, Βραζιλίας, Βενεζουέλας, Κούβας, Μεξικού, ΗΠΑ, Ιταλίας, με στόχο να καταδειχθεί η καταστολή, οι διώξεις, οι απαγωγές/φυλακίσεις όσων σ’ αυτές τις χώρες και στον κόσμο όλο σκέφτονται κι ενεργούν με συνέπεια ενάντια στην εξουσία που ασκούν τα κράτη.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε να πραγματώσουμε την δράση σε αλληλεγγύη στα συντρόφια Μιγκέλ Περάλτα, Ταμάρα Σολ και Μούμια Αμπού Τζαμάλ, που είναι μονάχα κάποιοι από τόσους και τόσες αιχμάλωτους/ες. Σήμερα βγήκαμε στο δρόμο γι’ αυτούς, αύριο για όλους τους υπόλοιπους, γνωρίζοντας πως υπάρχουν, πως δεν τους ξεχνάμε, και πως μέχρι να λευτερωθούνε κι αυτοί και όλοι, είμαστε κι εμείς φυλακισμένοι.

Κατά τη διάρκεια της δράσης κρεμάστηκαν πανό και πετάχτηκαν τα παρακάτω φυλλάδια:

Πρώτη του Μάη, ο αγώνας δεν τελείωσε, το αναρχικό ιδεώδες συνεχίζει να κηρύττει το τέλος του καπιταλισμού, του κράτους και της πατριαρχίας, όπως το έπραξαν και οι σύντροφοι που χάθηκαν μετά την εξέγερση στο Χεϊμάρκετ το 1886. Πορευόμαστε με τις αρχές της άμεσης δράσης, της αλληλοβοήθειας, της οριζοντιότητας και της αυτονομίας. Σήμερα στέλνουμε το μήνυμα πως υπάρχουν αιχμάλωτα συντρόφια ανά τον κόσμο, αναρχικοί/ες που δεν συνθηκολόγησαν.

Απαιτούμε την απελευθέρωση του Μιγκέλ Περάλτα Μπετανσός στο Μεξικό, της Ταμάρα Σολ Βεργάρα στη Χιλή, του Μούμια Αμπού Τζαμάλ στις ΗΠΑ, των φυλακισμένων και διωκόμενων στη Ισπανία, ειδικά όσων χτυπήθηκαν από τις κατασταλτικές επιχειρήσεις Πανδώρα και Πινιάτα, των συντρόφων στην Ιταλία, των συντρόφων στην Ελλάδα που αντιστέκονται σε μια κυβέρνηση της αριστεράς που όπως και η δεξιά διαιωνίζει την αδικία και την κοινωνική καταστολή, των συντρόφων στην Βραζιλία που δεν σταματούν τους ξεσηκωμούς ενάντια στον ρατσισμό και το υπάρχον οικονομικοκοινωνικό σύστημα, των κατατρεγμένων στην Βενεζουέλα, των συντρόφων στην Κούβα που υφίστανται την δικτατορία των Κάστρο.

Δηλώνουμε παρόντες, ξέρουμε πως λείπουν από πλάι μας οι αιχμάλωτοι/ες: να γκρεμίσουμε τα τείχη των φυλακών. Για το τέλος αυτής της κοινωνίας, για να φέρουμε την αναρχία.

Λευτεριά σε όλες/ους τις/ους αιχμάλωτες/ους. Εκδίκηση για όσους/ες χάθηκαν.

Αναρχικές συγγενικότητες!
Κόστα Ρίκα, έτος 524 της αντίστασης.

Σας απεχθάνομαι, απεχθάνομαι την τάξη σας, τους νόμους σας, την ισχύ σας, την εξουσία σας.
Λευτεριά σε Μιγκέλ Περάλτα, Ταμάρα Σολ, Μούμια.