Ολλανδία, ο αγώνας ενάντια στην απαγόρευση των καταλήψεων αρχίζει

Είμαστε οι καταληψίες από την Ολλανδία. Σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζί μας ενάντια στον αγώνα ενάντια στην απαγόρευση των καταλήψεων. Θα πραγματοποιήσουμε 2 διαδηλώσεις αυτή τη βδομάδα, την 1η Οκτώβρη στο Άμστερνταμ και τη 2η στο Νάιμεχεν. Αυτή τη βδομάδα ο δήμαρχος του Άμστερνταμ ανακοίνωσε πως στους επόμενους μήνες 200 καταλήψεις στην πόλη θα εκκενωθούν!!! Αν δεν μπορείτε να μεταβείτε στην Ολλανδία σας παρακαλούμε να οργανώσετε δράσεις διαμαρτυρίας στους τόπους σας ενάντια στην απαγόρευση των καταλήψεων που ξεκινάει την 1η Οκτώβρη του 2010.

Κάλεσμα της κολλεκτίβας “Spirit of the Unity”

Προς όλους όσους είναι ενάντια στην απαγόρευση των καταλήψεων

Προς όλους τους καταληψίες

Προς όλους τους πρώην καταληψίες

Προς όλους τους νεολαίους που θα ήθελαν να γίνουν καταληψίες στο μέλλον

Προς όλους τους φίλους και τους υποστηρικτές των καταληψιών

Προς όλους τους πολιτικούς ακτιβιστές

Προς όλους τους αντιφασίστες

Προς όλους τους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στις καταλήψεις

Προς όλους τους μουσικούς και dj s που παίζουν στις καταλήψεις

Προς όλους όσους απολαμβάνουν τις συναυλίες στις καταλήψεις

Προς όλους τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται και8 φιλοξενούνται στις καταλήψεις

Προς όλους τους παραπάνω

Όπως πιθανόν θα γνωρίζετε ήδη, μαύρες μέρες περιμένουν το κίνημα των καταλήψεων στην Ολλανδία. Το Ολλανδικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης των καταλήψεων. Από την πρώτη Οκτώβρη οι καταλήψεις θεωρούνται παράνομες στην Ολλανδία. Αυτό σημαίνει πως οι άνθρωποι που προσπαθούν να καταλάβουν ένα άδειο κτίριο θα θεωρούνται εγκληματίες και θα τιμωρούνται από τις ολλανδικές αρχές. Οι ποινές είναι πολύ αυστηρές, από ένα έως δύο χρόνια και οχτώ μήνες φυλακής. Θυμηθείτε πως αυτό δεν θα είχε γίνει εφικτό χωρίς την υποστήριξη του ρατσιστή και ξενόφοβου πολιτικού Geert Wilders.

Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή απειλή! Μην επιτρέψετε στους πολιτικούς να καταστρέψουν το κίνημα των καταλήψεων στην Ολλανδία! Δεν υπάρχει άλλος χρόνος! Πρέπει να δράσουμε άμεσα!

Το μέλλον του κινήματος καταλήψεων στην Ολλανδία βρίσκεται στα χέρια μας. Είναι μια μεγάλη ευθύνη επίσης. Θα έπρεπε να δείξουμε σεβασμό στις προηγούμενες γενιές καταληψιών που έκαναν πραγματικότητα το κίνημα των καταλήψεων στην Ολλανδία. Θυσίασαν πολύ χρόνο και ενέργεια για μας. Θα έπρεπε να σκεφτούμε όλη τη νεολαία που θα ήθελε να έχει την πιθανότητα να ζήσει σε καταλήψεις στο μέλλον.

Τα μέσα και οι πολιτικοί λένε πως είμαστε λίγοι, αλλά το πνεύμα μας είναι δυνατότερο από αυτό το σάπιο και απάνθρωπο σύστημα που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικοί! Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε στους πολιτικούς και τις αστυνομικές δυνάμεις την αποφασιστικότητά μας στην υπεράσπιση του δικαιώματος στη στέγαση. Υπάρχει έλλειμα φτηνών σπιτιών στην Ολλανδία. Για παράδειγμα ένα μικρό δωμάτιο στο άμστερνταμ νοικιάζεται από 300 μέχρι 550 ευρώ το μήνα!

Τα μέσα και οι πολιτικοί ισχυρίζονται πως είμαστε βίαιοι, αλλά αυτοί οι χριστιανοί από το CDU(χριτιανοδημοκράτες), CU(χριστιανική ένωση) και το SGP(ορθόδοξο κόμμα προτεσταντών) είναι στην πραγματικότητα βίαιοι. Για αυτούς τα άδεια σπίτια είναι πιο σημαντικά από τους ανθρώπους που αναζητούν μια στέγη. Αυτοί οι χριστιανοί αποφάσισαν πως αν επιχειρήσουμε να καταλάβουμε ένα σπίτι μετά την 1η Οκτώβρη, η αστυνομία πρέπει να μας συλλάβει.

Είμαστε περήφανοι για το ποιοι είμαστε και είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να καταλαμβάνουμε άδεια κτίρια. Δεν θα τα παρατήσουμε χωρίς μάχη! Κάποιοι από εσάς θα θυμάστε την περήφανη και άγρια νεολαία της Κοπεγχάγης που αγωνιζόταν για την Ungdomshuset και για αξιοπρέπεια. Κάποιοι από εσάς πιθανόν συμμετείχατε στον αγώνα. Αν χρειαστεί είμαστε έτοιμοι να φέρουμε το πνεύμα της νεολαίας από την Δανία και την Ελλάδα στους δρόμους μας!

Οι πολιτικοί δεν μας αφήνουν άλλη λύση! Απ την 1η Οκτώβρη του 2010 πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στο να είμαστε άστεγοι ή εγκληματίες. Αυτό το δίλλημα δεν μας κάνει! Δεν θα ζήσουμε ούτε στους δρόμους ούτε στη φυλακή. Είμαστε ανθρώπινα πλάσματα και αξίζουμε σεβασμό. Θα αγωνιστούμε για την αξιοπρέπειά μας!

Υπάρχουν μερικές εκατοντάδες καταλήψεις στην Ολλανδία. Δεν μπορούμε να δεχθούμε να χάσουμε όλες αυτές τις εγκαταστάσεις! Υπάρχουν σπίτια, αυτόνομα κέντρα, χώροι πολιτιστικής δημιουργίας. Σε όλους αυτούς τους χώρους ζούμε και προωθούμε τις πολιτικές μας ιδέες. Χρησιμοποιούμε αυτό το χώρο για να προωθήσουμε την ανεξάρτητη τέχνη και την αντεργκράουντ αντικουλτούρα ενάντια στην κυρίαρχη πόπ κουλτούρα και τέχνη.

Αφήστε μας να είμαστε λίγο συναισθηματικοί. Για πολλούς από εμάς το να είμαστε καταληψίες είναι τρόπος ζωής. Πολλοί από εμάς περνάμε τις καλύτερες στιγμές μας μέσα στις καταλήψεις. Είχαμε αξέχαστες περιπέτειες μαζί. Είχαμε πάμπολλες ανεκτίμητες εμπειρίες , όπως το να ζεις σε αυτοοργανωμένες κοινότητες ή κολλεκτίβες στέγασης. Πολλοί από εμάς γνωρίσαμε τους καλύτερούς μας φίλους στις καταλήψεις. Ακόμα μερικοί λόγοι λοιπόν για να αγωνιστούμε ενάντια στην απαγόρευση των καταλήψεων.

Μην αγνοείς τις σοβαρές απειλές για το κίνημα των καταλήψεων στην Ολλανδία! Χρησιμοποίησε την φαντασία σου, άνοιξε τα μάτια σου, σήκω και δράσε!

Ο αγώνας μας είναι ένας αγώνας για ένα κόσμο χωρίς καπιταλισμό, φυλετικούς ή γενετικούς διαχωρισμούς, χωρίς φτώχια και πόλεμο!

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Spirit of the unity

από εδώ: http://news.infoshop.org/article.php?story=2010nl-squats