Ολλανδία, η πρώτη ημέρα της απαγόρευσης των καταλήψεων

Από χθες 1η του Οκτώβρη η κατάληψη στην Ολλανδία θεωρείται έγκλημα, αλλά παρόλα αυτά οι χιλιάδες καταληψίες δεν το βάζουν κάτω.

Από την πρώτη του Οκτώβρη η κατάληψη κτιρίων, που ήταν νόμιμη μέχρι τώρα, έγινε ποινικό αδίκημα. Πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος του Άμστερνταμ, ανακοίνωσε τα σχέδιά του να εκκενώσει περίπου 300 καταλήψεις στο Άμστερνταμ όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Χθες, την πρώτη ημέρα της απαγόρευσης των καταλήψεων, πραγματοποιήθηκε πορεία 600 – 800 καταληψιών και αλληλέγγυων στην πόλη του Άμστερνταμ, για να διαδηλώσουν κατά των σχεδίων του δημάρχου.

Στο τέλος της διαδήλωσης ένα σπίτι στο κέντρο του Άμστερνταμ καταλήφθηκε, λίγο μακριά από το αστυνομικό τμήμα.

Σύντομα οι μπάτσοι κλιμάκωσαν την κατάσταση στο δρόμο και προσπάθησαν να διασπάσουν την πορεία επιτιθέμενοι με άλογα (στην Ολλανδία τα άλογα χρησιμοποιούνται πολύ για την καταστολή).

Οι διαδηλωτές αμύνθηκαν με επιτυχία σ’αυτήν την επίθεση, όπως και σε κάποιες άλλες αργότερα. Οι μάχες συνεχίστηκαν για μερικές ώρες. Οδοφράγματα έκαιγαν, πέτρες, μπουκάλια και ποδήλατα πετούσαν στον αέρα.

Μέσα στη μέρα πραγματοποιήθηκαν 11 συλλήψεις ενώ υπήρξαν και κάποιοι τραυματίες.

Υψηλόβαθμος αστυνομικός που είναι και ο συντονιστής των επερχόμενων εκκενώσεων έχει τεθεί υπό αστυνομική προστασία δεδομένου ότι οι αρχές φαίνεται να φοβούνται ότι οι οργισμένοι καταληψίες θα του επιτεθούν. Αυτό ήταν μόνο η πρώτη ημέρα της απαγόρευσης των καταλήψεων!

Φαίνεται ότι αυτή η μάχη θα μπορουσε να διαρκέσει αρκετά και μπορεί να χρειαστεί πολλή αλληλεγγύη από παντού!!

βίντεο με επίθεση των μπάτσων εδώ

βίντεο απο καθεστωτικά μέσα εδώ και εδώ

πηγές:  http://ourmediaindymedia.blogspot.com/ http://indymedia.nl http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1211811

No Comments “Ολλανδία, η πρώτη ημέρα της απαγόρευσης των καταλήψεων”