Σύδνεϋ, Αυστραλία: Αναρχικό θερινό σχολείο

Το αναρχικό θερινό σχολείο είναι ένα εκπαιδευτικό συνέδριο που οργανώνεται στο Σύδνεϋ τον Φλεβάρη, Παρασκευή με Κυριακή, είτε 11-13 είτε 18-20 του μήνα.

Το σχέδιο είναι να υπάρξει ένα τριήμερο με εργαστήρια (workshops) και συζητήσεις πάνω στις διάφορες πτυχές της αναρχικής θεωρίας και πρακτικής. Κάποια επίκαιρα θέματα που θα θέλαμε να δούμε υπό συζήτηση είναι η κλασική και μοντέρνα αναρχική θεωρία, ο αυτόνομος μαρξισμός, οι τομές και οι διαφορές αναρχισμού και σοσιαλισμού, η αλληλοβοήθεια, η αναρχική επιρροή και εμπλοκή στα κοινωνικά κινήματα και στα διάφορα ρεύματα αναρχικής σκέψης και δράσης.

Η συλλογικότητα της διοργάνωσης θα ήθελε να ακούσει τις ιδέες σας για ό,τι θα επιθυμούσατε να συμβεί στη συνάντηση, για ποια θέματα θα θέλατε να μάθετε πράγματα, και να σας προσκαλέσει να προτείνετε εργαστήρια που θα μπορούσατε να οργανώσετε. Μπορείτε να στείλετε τις ιδέες σας και τα πλάνα σας για εργαστήρια είτε με e-mail στο AnarchistSummerSchool[at]gmail[dot]com ή συμπληρώνοντας μια σύντομη φόρμα στο site. Θα θέλαμε επίσης να προσκαλέσουμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη συλλογικότητα της διοργάνωσης.

Η συλλογικότητα συναντιέται σε εβδομαδιαία βάση προκειμένου να αποφασίσει για το χώρο, το περιεχόμενο του προγράμματος, τα εργαστήρια και το φαγητό.

Την τελευταία μέρα του θερινού σχολείου προσκαλούμε τις αναρχικές ομάδες και συλλογικότητες σε μια συνέλευση για το αναρχικό κίνημα στην Αυστραλία, όπου οι ομάδες θα μπορούν να ανταλλάξουν ιδέες και να σχεδιάσουν νέους τρόπους σύμπραξης στο μέλλον.

anarchistsummerschool