Άμεση απελευθέρωση της Φαίης Μάγερ και όλων των πολιτικών κρατουμένων!

Τελικά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών –τυφλό από ταξικό μίσος– έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση που έκρινε «ύποπτη φυγής» τη Φαίη Μάγερ και ζητούσε την προσωρινή της κράτηση, κι έτσι η 27χρονη Γερμανίδα οδηγήθηκε στις φυλακές. Οι συνήγοροι της ανακοίνωσαν: «Μετά το δημόσιο διασυρμό της για το “δήθεν τρομοκρατικό οικογενειακό παρελθόν της”, η Φαίη Μαρί Μάγερ “απήχθη” σήμερα το μεσημέρι έξω από το σπίτι της από αστυνομικές δυνάμεις, μετά την έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο δημοσιεύτηκε μισή ώρα πριν τη σύλληψή της και ήρε τη διαφωνία (που είχε ανακύψει μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή στις 17/1/2011), μεταξύ της ανακρίτριας που πρότεινε την επιβολή εις βάρος της του περιοριστικού όρου της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας της και της εισαγγελέως που πρότεινε την προφυλάκιση της, υπέρ της εισαγγελικής άποψης με το σκεπτικό ότι «κατείχε και διάβαζε δημοσιευμένα κείμενα ατόμων που η ίδια χαρακτηρίζει πολιτικούς κρατούμενους»!

Στις 10/2 σύντροφοι κατέλαβαν για ώρες το κτήριο της ΕΣΗΕΑ σε άμεση απάντηση για την προφυλάκιση της Φ. Μ. Μάγερ. Το κείμενο αντιπληροφόρησης που μοιράστηκε έξω από την κατάληψη:

Το κράτος εν μέσω κρίσης, οικονομικής, πολιτικής, θεσμικής, βγάζει όλα τα όπλα του μπροστά. Εκπαιδεύει το στρατό του για καταστολή διαδηλώσεων, βγάζει στο δρόμο αύρες, ψηφίζει τρομονόμους, αναθέτει την καλοστημένη προπαγάνδα του μέσω των ΜΜΕ σε όλο και πιο έγκριτους ρουφιάνους με κύρος και παχυλούς μισθούς, χτίζει τείχη στον Έβρο, γεμίζει τις φυλακές, κηρύσσει τις απεργίες και τους κοινωνικούς αγώνες παράνομους. Στην πραγματικότητα που εγκαθιδρύεται, τα ΜΜΕ έχουν πρωτεύοντα ρόλο. Θα αναλάβουν να λασπολογήσουν, να αποπροσανατολίσουν κάθε απόπειρα, κάθε ενέργεια εναντίον στο καθεστώς. Οι μετανάστες είναι «απόβλητα», οι αναρχικοί είναι «τρομοκράτες», οι απεργοί «ταλαιπωρούν» την κοινωνία. Η σύγχρονη χούντα θέλει σιωπητήριο από όσους αντιστέκονται και μόνο τα φερέφωνά τους να ακούγονται παντού. Ο εκφοβισμός της κοινωνίας είναι το νέο στοίχημα, και η κάθε λογής Πρετεντέρηδες, Σόμπολοι και Λαμπρόπουλοι θα διδάξουν τον συντηρητισμό και τον φόβο.
Η αναρχική συντρόφισσα Φαίη Μάγερ προφυλακίστηκε 15 μέρες μετά τη δίωξή της. Δίωξη που βασίστηκε και ξεκίνησε από την προβολή άλλης μιας τηλεοπτικής υπερπαραγωγής. Η έλλειψη στοιχείων θα αναπληρωθεί από ένα απίστευτο παραλήρημα ψεύδους για την συμμετοχή των γονιών της στη RAF. Η συνεργασία αντιτρομοκρατικής και δημοσιογράφων θα πάρει την πιο ξεκάθαρη μορφή της. Οι μπάτσοι μπορούν να δικαιολογήσουν μια σύλληψη χωρίς κανένα στοιχείο και σαν αντάλλαγμα θα προσφέρουν στους ρουφιάνους τους μια ιστορία που μπορούν να την πουλήσουν. Το στόρι θα δέσει με την φωτογραφία της και με τα σχόλια για την εμφάνιση και τις στιλιστικές επιλογές της. Την ιστορία θα σφραγίσει η δικαστική εξουσία. Θα αποφασίσουν την προφυλάκιση της Φαίης με μοναδικό κριτήριο τις ιδέες και τις απόψεις της. Φυσικά τα ανθρωπόμορφα που ονομάζονται εισαγγελείς και δικαστές δεν θα μπορούσαν να μην εναρμονιστούν με τις οδηγίες των εργοδοτών τους. Μια συνάντηση σε πολυσύχναστο καφέ θα θεωρηθεί ύποπτη και τα αναρχικά έντυπα στο σπίτι της θα σφραγίσουν την ετυμηγορία. Φυσικά το «θράσος» της να χαρακτηρίσει τους φυλακισμένους αγωνιστές ως πολιτικούς κρατούμενους, θα επιβαρύνει τη θέση της. Γεγονός που δεν θα μας κάνει καθόλου εντύπωση. Τον τελευταίο χρόνο δεκάδες διώξεις και προφυλακίσεις έχουν βασιστεί στο «ειδεχθές έγκλημα» των συντροφικών σχέσεων και των πολιτικών φρονημάτων.
Κράτος, μπάτσοι, δημοσιογράφοι και δικαστές είναι γνωστοί για τον απεχθή τους ρόλο. Ρόλος που προκύπτει από την ίδια τη φύση του συστήματος. Το γκλομπ, η παραπληροφόρηση και οι φυλακές ήταν πάντα τα εργαλεία της επιβολής τους. Και ιδίως τώρα που το σύστημά τους έχει φαλιρίσει.
Όμως το πάγωμα που προσπαθούν να επιβάλλουν ταράζεται από τις συγκρούσεις των κατοίκων της Κερατέας, από τα οδοφράγματα στις απεργιακές πορείες. Οι 50 περίπου πολιτικοί κρατούμενοι και πόσοι άλλοι αξιοπρεπείς αγωνιστές μπορούν με τις φωνές τους να συντρίψουν τις σύγχρονες Βαστίλλες.
Οι αγωνιστές που με θάρρος και συνέπεια ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη των επιλογών τους, οι πολιτικοί κρατούμενοι- απεργοί πείνας που κατηγορούνται για τη συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και οι αλληλέγγυοι σε αυτούς κρατούμενοι (που έχουν προχωρήσει σε αποχή συσσιτίου) καθώς και η στάση των 300 μεταναστών απεργών πείνας, δείχνουν ότι τίποτα δεν τελείωσε.
Οι αυτοοργανωμένες κινήσεις «δεν πληρώνω», οι λαϊκές συνελεύσεις σε γειτονιές, οι μαζικές συγκρούσεις και όλες οι δυναμικές κινήσεις ανυπακοής πέρα από τα θεσμικά όρια, δείχνουν ότι H ΜΕΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΗ ΦΑΙΗ ΜΑΓΕΡ
ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

athens indymedia α, β, γ

No Comments “Άμεση απελευθέρωση της Φαίης Μάγερ και όλων των πολιτικών κρατουμένων!”