Η κυβέρνηση απείλησε με βίαιη εκκένωση του κτιρίου όπου στεγάζονται οι απεργοί πείνας στην Αθήνα


Αθήνα, 7 Μαρτίου: Το υπουργείο «Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» απαίτησε τη μεταφορά των μεταναστών-εργατών απεργών πείνας από το κτίριο της Υπατίας (Ηπείρου & Πατησίων).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «εξαντλήθηκαν όλα τα όρια ανοχής και κατανόησης ως προς τα ζητήματα υγείας που έθεσε στην πράξη ο αγώνας των μεταναστών»… Παράλληλα, επιδόθηκε χαρτί στους απεργούς πείνας και στους αλληλέγγυους το οποίο έδινε οδηγίες για τη μεταφορά όλων των μεταναστών σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Χθες και σήμερα, 7/3, γίνεται λόγος στα ΜΜΕ από δημοσιογράφους, αλλά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, για «εξάντληση των ορίων ανοχής» και για βίαιη εκκένωση του κτιρίου της Υπατίας και των απεργών πείνας μεταναστών, καθώς και των αλληλέγγυων που βρίσκονται σε αυτό.

Φυσικά, το να ασκήσεις βία σε απεργούς πείνας παραβαίνει και το ίδιο το Σύνταγμα, αλλά η ελληνική κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες βαναυσότητες. Ίσως στοχεύει και στην υποχρεωτική σίτιση των απεργών πείνας. Το κράτος προφανώς κάνει άλλον έναν ελιγμό: Αντί να επιλύσει τα δίκαια αιτήματα των απεργών πείνας, θα επικαλεστεί την υποχρεωτική μέριμνα των γιατρών στο πλαίσιο «αποδεδειγμένης και αναπόφευκτης θεραπευτικής ανάγκης» ή και «διατήρησης και διάσωσης της ανθρώπινης ζωής»…

Οι μετανάστες-εργάτες απεργοί πείνας έχουν ήδη απορρίψει την υποχρεωτική μεταφορά τους και παραμένουν στην Υπατία.

Για κάθε ενδεχόμενο, καλείται αλληλέγγυος κόσμος
στο κτίριο της Υπατίας.

Ανακοίνωση των 300 απεργών πείνας – 7/3/2011

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καλεί σε μαζική συμμετοχή στις:

Μηχανοκίνητη πορεία της Τρίτης, 8 Μάρτη (Μουσείο, 5 μ.μ.)

Πορεία αλληλεγγύης της Παρασκευής, 11 Μάρτη (Μουσείο, 6 μ.μ.)

περισσότερα: athens.indymedia 1 / 2