Άμστερνταμ: Διαδήλωση αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας στις 10 Μαρτίου

Σας καλούμε όλους στη διαδήλωση αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες εργάτες σε απεργία πείνας στην Ελλάδα. Θεωρούμε πολύ σημαντικό να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτούς τους γενναίους ανθρώπους των οποίων η κατάσταση της υγείας τους είναι τόσο κρίσιμη με κίνδυνο να υπάρξουν απώλειες ανά πάσα στιγμή.
Στις 25 Ιανουαρίου, 300 μετανάστες στην Ελλάδα ξεκίνησαν την μαζικότερη απεργία πείνας που έχει συμβεί στην Ευρώπη, διεκδικώντας κάτι τόσο απλό όσο η αναγνώριση της ίδιας τους της ύπαρξης. Οι απεργοί πείνας αγωνίζονται για τη νομιμοποίηση και την καθιέρωση ίσων δικαιωμάτων για τους μετανάστες. Σε αυτόν τον αγώνα ρισκάρουν το μόνο που τους ανήκει, δηλαδή τις ζωές τους. Η υγεία τους είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ πολλοί από αυτούς έχουν ήδη νοσηλευτεί.
Την Πέμπτη 10 Μαρτίου άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα εκφράσουν την υποστήριξή τους με δράσεις αλληλεγγύης που στοχεύουν τα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στη διαδήλωση την Πέμπτη 10 Μάρτη στις 17.00

Διεύθυνση: Jonas Daniel Meijerplein (De Dokwerker), Άμστερνταμ

Για μια ζωή αξιοπρέπειας, χωρίς φόβο και εκμετάλλευση-Ειδικά για αυτούς που είναι πιο ευάλωτοι!
Κανένας άνθρωπος δεν είναι παράνομος!
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ: griekenlandisoveral@live.nl

“Για την οικογένειά σου, τη στιγμή που αφήνεις το σπίτι για να μεταναστεύσεις, είσαι ήδη νεκρός. Στρώνουν το τραπέζι κάθε βράδυ και εσύ δεν είσαι εκεί. Τους είπα να με θρηνήσουν για 40 μέρες και τέλος. Και αν πρόκειται να πεθάνουμε, θα αναπαυτούμε για πάντα εν ειρήνη. Αλλά αυτοί που αρνούνται να μας δώσουν μια σφραγίδα δεν θα αναπαυτούν ποτέ ξανά εν ειρήνη”
Μετανάστης απεργός πείνας

από εδώ