Γερμανία, Στόλμπεργκ 2011: Ας μπλοκάρουμε τους ναζί όλοι μαζί!


Συμμαχία ενάντια στη ναζιστική πορεία τον Απρίλιο του 2011 στο Στόλμπεργκ (Ρηνανία): έκκληση για δράση!

Από το 2008, ναζιστικές ομάδες εκμεταλλεύονται το θάνατο ενός νεαρού στο Στόλμπεργκ, κοντά στο Aix-la-Chapelle, για να κάνουν τη ρατσιστική προπαγάνδα τους. Ο στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μια λατρεία μαρτύρων στο Στόλμπεργκ, όπως υπάρχει στη σουηδική πόλη Σάλεμ.

Νέο-ναζιστικοί κύκλοι προάγουν μια σεχταριστική εκδοχή των γεγονότων στο Στόλμπεργκ, με βάση το μύθο του θύματος, του μάρτυρα και τον ρατσισμό. Οι ναζιστικές ομάδες παρουσιάζουν τον θάνατο του νεαρού ως ένα ακόμα παράδειγμα των συνεχόμενων επιθέσεων εκ μέρους των μεταναστών, των αριστερών και ενός ευρύτερου κοινού κατά “των Γερμανών”. Χρησιμοποιούν αυτή την εξήγηση για να προωθήσουν την ιδέα ότι οφείλουν να αγωνιστούν με τρόπο αποφασιστικό και βίαιο για την αυτοάμυνα τους. Ο Kevin P., ο νεαρός άνδρας που πέθανε, παρουσιάζεται ως « ήρωας που έπεσε για τη Γερμανία,» ένας «στρατιώτης που σκοτώθηκε στο πεδίο της μάχης » και « μάρτυρας στην υπηρεσία του έθνικο-σοσιαλισμού», σαν να  ήταν ένας από αυτούς. Ακόμα και αν δεν είναι όλοι οι ναζί που τον παρουσιάζουν σαν δικό τους, παραμένει ότι ήταν «ένας νεαρός γερμανός». Η ναζιστική προπαγάνδα δεν αναφέρει, βέβαια, ότι η δολοφονία συνδέεται με αυτό που λέμε καυγάς με αφορμή μια ερωτική σχέση.
Για τους Ναζί, το Στόλμπεργκ αποτελεί πλέον σπουδαίο γεγονός. Κάθε Απρίλιο, 500 με 800 ναζί συγκεντρώνονται στο Στόλπεργκ για να γιορτάσουν μια συμβολική ημερομηνία και να λανσάρουν ένα εθνικό, αν όχι διεθνές, κάλεσμα για μια πορεία με δηλωμένο σκοπό να καταφέρουν να ενώσουν τη ναζιστική σκηνή, συνήθως εξαιρετικά διχασμένη.

Για τους Ναζί, γεγονότα όπως αυτή η πορεία δεν είναι σημαντικά μόνο από την άποψη της δημοσιότητας της εθνικιστικής και ρατσιστικής προπαγάνδας, αλλά και μια ευκαιρία ενίσχυσης της εικόνας ενός συλλογικού «εμείς» για τους συμμετέχοντες.

Η επιτυχής ολοκλήρωση κάθε πορείας λειτουργεί σταθεροποιητικά και υποκινητικά για τον ναζιστικό χώρο και συμβάλει στην ενίσχυση της ιδεολογίας τους. Αυτή η επίδραση φαίνεται στην ανάπτυξη των δια-περιφερειακών δικτύων, αλλά και σε μικρότερη κλίμακα, στην αύξηση των επιθέσεων από νεοναζί στο Στόλμπεργκ, το Düren και την Aix-La-Chapelle -πόλεις, όπου όλο και περισσότεροι άνθρωποι πέφτουν θύματα της ναζιστικής βίας.

Να σταματήσουμε τους ναζί- να σταματήσουμε τη λατρεία των μαρτύρων!

Οι πρόσφατες παρεμποδίσεις των ναζιστικών πορειών στη Δρέσδη, το Wunsiedel, το Lubeck και την Κολωνία απέδειξαν ότι το να εμποδίσουμε τις ναζιστικές πορείες είναι εφικτό, αρκεί να μαζευόμαστε πολλοί για να τους σταματήσουμε. Ωστόσο, εξαιτίας των πρόσφατων γεγονότων, δεν έχουμε ακόμα καταφέρει να παρεμποδίσουμε τις ναζιστικές πορείες στο Στόλμπεργκ.

Έχοντας σαν στόχο να πραγματοποιήσουμε κάτι δυναμικό ενάντια στη λατρεία των μαρτύρων και τη ρατσιστική προπαγάνδα των ναζί, οργανωνόμαστε με όσους επιθυμούν να παρεμποδίσουν τις πορείες και να σταματήσουν τους ναζί στις αρχές του Απρίλη του 2011. Αυτός ο στόχος μας ενώνει όλους πέρα από τις όσες κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές διαφορές μας!

Για να είμαστε σίγουροι ότι αυτή η παρεμπόδιση θα είναι όντως δυναμική έχουμε όμως ανάγκη μιας μεγάλης συμμαχίας.

Είμαστε βέβαιοι ότι η πληθώρα των δράσεων και των διαδηλώσεων όχι μονάχα μας φέρνει πιο κοντά στο σκοπό μας, αλλά μας μαθαίνει και την αξία της διαφορετικότητας και της συνεργασίας μέσα από τη δικτύωση.

Υποστηρίζουμε όλες τις πράξεις ανυπακοής μαζί με εκείνους που αρνούνται να εγκαταλείψουν τον χώρο στους νεοναζί και προτιθέμαστε να παρεμποδίσουμε την πορεία στο Στόλμπεργκ στις 8 και στις 9 Απριλίου.

Μια συχνά ανανεώσιμη λίστα των υποστηρικτών εδώ: http://blockieren.mobi

Πηγή: http://bxl.indymedia.org/articles/1386