Tάλλιν, Εσθονία: Πρόσφατα εγκαινιασμένο ελευθεριακό κέντρο χρειάζεται υποστήριξη

Το πρώτο Αντεξουσιαστικό Κοινωνικό Κέντρο στο Τάλλιν της Εσθονίας άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές αυτού του μήνα. Ο χώρος στον οποίο οι ακτιβιστές μπορούν να οργανώσουν διάφορες δημόσιες εκδηλώσεις, συναντήσεις και συνελεύσεις θα περιλαμβάνει επίσης ένα κέντρο αντιπληροφόρησης και μια εναλλακτική βιβλιοθήκη.

Στόχος μας είναι να δώσουμε στον τοπικό πληθυσμό, αλλά και σε μας τους ίδιους/-ες την ευκαιρία να διαβάσουμε και να μορφωθούμε γύρω από διάφορα πολιτικά ζητήματα και ιδεολογίες, πολλές φορές περιθωριοποιημένες και στην αφάνεια από τις μεγάλες βιβλιοθήκες και τα βιβλιοπωλεία.

Αυτές οι ιδεολογίες και ζητήματα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τον αναρχισμό, την αντεξουσία, την αυτονομία, τον αγώνα ενάντια στις κοινωνικές διακρίσεις, το φεμινισμό, τα εργατικά δικαιώματα, το κίνημα των διεμφυλικών, διάφορους κοινωνικούς αγώνες ανά τον κόσμο, τα δικαιώματα των ζώων και πολλά άλλα ακόμα.

Από τη στιγμή που θα θέλαμε να στήσουμε μια συλλογή λογοτεχνίας όσο γίνεται πιο σφαιρική, ζητάμε τη βοήθεια συντρόφων και συντροφισσών, βιβλιοθηκών, κέντρων αντιπληροφόρησης, εκδοτικών οίκων από όλο τον κόσμο για να ενδυναμώσουμε αυτό το αντεξουσιαστικό εγχείρημα.

Είμαστε ευγνώμονες για οποιαδήποτε δωρεά, είτε αυτή έχει τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης είτε της αποστολής βιβλίων (καινούργιων ή μεταχειρισμένων), κάνοντας ξεκάθαρο πως όλα θα χρησιμοποιηθούν συλλογικά χωρίς καμία κερδοσκοπία.

Αν θέλετε να μας στείλετε βιβλία, περιοδικά, έντυπα, αφίσες, αυτοκόλλητα ή άλλα υλικά, μπορείτε να το κάνετε στέλνοντάς τα σ’ έναν από τους ακτιβιστές μας, καθώς ακόμα δεν διαθέτουμε ταχυδρομική θυρίδα:

Kiisel Andres
Kärberi 28-200
Tallinn, 13919
Estonia / Εσθονία

Αν θέλετε να βοηθήσετε οικονομικά, μπορείτε να το κάνετε στον τραπεζικό λογαριασμό: 221051887080, Kristina Mering, IBAN para transferências internacionais: EE712200221051887080 (αν είναι δυνατό, αναφέρετε «δωρεά για το κέντρο αντιπληροφόρησης/donation for the info-shop»)

η είδηση από το πρακτορείο αναρχικών ειδήσεων (ana)