Άμστερνταμ, 2-5 Ιούλη: Μέρες δράσης ενάντια στο κύμα εκκενώσεων καταλήψεων

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο διώξεων, έχει καταστεί σαφές ότι οι δημοτικές αρχές του Άμστερνταμ έχουν κηρύξει πόλεμο εναντίον των καταληψιών. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο δήμαρχος έχει ταχτεί με την πλευρά των κερδοσκόπων, της μαφίας και του πλουτισμού.

Στις 5 Ιουλίου αρκετές πολύ σημαντικές καταλήψεις στο κεντρικό Άμστερνταμ απειλούνται με εκκένωση από τη στρατιωτική αστυνομία, βάσει του πρόσφατου νόμου περί «απαγόρευσης καταλήψεων». Δε θα αφήσουμε τους αυτόνομους και αντιεμπορευματικούς χώρους μας έτσι εύκολα: Θα οργανώσουμε μέρες δράσεις από τις 2 έως τις 5 Ιουλίου για να κρατήσουμε τους χώρους μας και να αποτρέψουμε τις εκκενώσεις.

Στις 2 Ιουλίου ξεκινά ένα μακρύ Σαββατοκύριακο γεμάτο δράσεις, πάρτι, εργαστήρια, προβολές ταινιών, ομιλίες και, φυσικά, αντίσταση. Καθημερινά θα υπάρχει φαγητό και αρκετά σημεία για ύπνο σε μία από τις πολλές καταλήψεις. Την ίδια μέρα θα λειτουργήσουν συλλογικές κουζίνες και θα γίνει πάρτι οικονομικής ενίσχυσης στην κατάληψη Schijnheilig (Passeerdersgracht 23).

Την Κυριακή, 3 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθούν αρκετά εργαστήρια, προβολές ταινιών και συλλογικές κουζίνες. Στις 5 το απόγευμα θα μετάσχουμε σε μεγάλη διαδήλωση με προσυγκέντρωση στην Damsquare.

Τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου, θα γίνουν κι άλλα εργαστήρια και συλλογικές κουζίνες. Παράλληλα, θα προετοιμαστούμε ενάντια στο κύμα εκκενώσεων που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη μέρα.

Την Τρίτη, 5 Ιουλίου, αναμένεται το κύμα εκκένωσης. Θα έχετε τη δυνατότητα να συμμετάσχετε ενεργά σε ένα από τα πολλά σημεία αντίστασης, όπου και θα μείνουμε μέχρι αργά το απόγευμα.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα krakendraaitdoor για περισσότερες πληροφορίες (και στ’ αγγλικά). Ενημερώστε τους φίλους σας, επισκεφτείτε το Άμστερνταμ, πάρτε άδεια αν δουλεύετε και προγραμματίστε το ταξίδι σας στο Άμστερνταμ, προκειμένου να πάρετε μέρος στον αγώνα που δίνουμε. Η αναγκαιότητα είναι μεγαλύτερη από ποτέ!

Επικοινωνία: doordraaidagen@riseup.net, krakendraaitdoor@riseup.net

Δείτε επίσης: α / β / γ / μέρες δράσεων (στ’ αγγλικά)