Μεξικό: Εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον τεθωρακισμένων οχημάτων χρηματαποστολής

Η είδηση του τραυματισμού κατά τη διάρκεια της δράσης του αναρχικού μαχητή Λουσιάνο Πιτρονέγιο, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μας, η καταδίκη της συντρόφισσας Ταμάρα στην Ισπανία και η κατάσταση απομόνωσης του αδερφού μας στον αγώνα Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα και των συντρόφων μας στην Ελλάδα, Παναγιώτη Αργυρού, Μιχάλη Νικολόπουλου, Γιώργου Νικολόπουλου, Γεράσιμου Τσάκαλου, Χρήστου Τσάκαλου, Γιώργου Πολύδωρου, Δαμιανού Μπολάνο, Χάρη Χατζημιχελάκη και Όλγας Οικονομίδου της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, ξύπνησε την εξεγερσιακή μας συνείδηση.

Αποφασίσαμε να συμπράξουμε στο κάλεσμα της ΣΠΦ και να βγούμε στους δρόμους για να φλογίσουμε με φωτιά τον αγώνα μας με το παράδειγμα των φυλακισμένων συντρόφων, που δεν περιορίστηκαν σε κουβέντες και κατάρες ενάντια στην κοινωνική ειρήνη και πήραν στα χέρια τους την απόφαση να ανατρέψουν το σύστημα της κυριαρχίας. Ακόμα και αν συλληφθούμε ή πέσουμε νεκροί, ο αναρχικός αγώνας θα συνεχίσει με νέους συντρόφους.

Στις 3.00 το πρωί της 13ης Οκτώβρη επιτεθήκαμε στο Κεφάλαιο, καίγοντας τα τεθωρακισμένα οχήματα χρηματαποστολής της εταιρείας Servicio Panamericano, στη συμβολή των οδών Ολίμπο και Φρανσίσκο, στη συνοικία Λα Μαρτινίκα στην Πόλη του Μεξικού, καταστρέφοντας τη βρόμικη περιουσία τους.

Σήμερα, το πρωί της 5ης Νοέμβρη, επιτεθήκαμε εκ νέου με την αναρχική φωτιά, κάνοντας στάχτες τα γαμολεφτά τους, όταν μέρα μεσημέρι φοκάραμε άλλο ένα τεθωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής, αυτήν τη φορά της εταιρείας Grumer (ιδιοκτησίας του γκρουπ Mercurio) στη λεωφόρο Καστορένα στη συνοικία Χεσούς ντελ Μόντε στο διαμέρισμα Κουαχιμάλπα της Πόλης του Μεξικού, παραλύοντας την κανονική τους Παρασκευή.

Σίγουρα ο Μιγκέλ Μανσέρα, γενικός εισαγγελέας της Πόλης του Μεξικού, ακολουθώντας την αριστερίστικη στρατηγική του περεδίστα Μαρσέλο Εμπράδ θα επιχειρήσει να αποκρύψει τις επιθέσεις και θα συνεχίσει να ψεύδεται για να σωπάσει καθετί που αποδεικνύει την ανάπτυξη του αναρχικού εξεγερτισμού στην πρωτοπόρα του πόλη, αποκρύπτοντας πληροφορίες και παραμορφώνοντας τα γεγονότα, μιας και όλες οι αναρχικές επιθέσεις παρουσιάζονται ως ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΛΟΓΩ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ.

Το χάος επέστρεψε για όλους όσους πίστευαν πως έχει πεθάνει.
Άμεση αλληλεγγύη με τον αδερφό μας Γκαμπριέλ Πόμπο!
Άμεση αλληλεγγύη με τον μαχητή Τορτούγα!
Άμεση αλληλεγγύη με τη συντρόφισσα Ταμάρα!
Άμεση αλληλεγγύη με τους αναρχικούς κρατουμένους στο Μεξικό, στη Χιλή, στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στις ΗΠΑ, στην Ελβετία και στον κόσμο!

Ενάντια σε κάθε κυριαρχία!
Φωτιά και αναρχία!

Εξεγερτικός Πυρήνας Μαριάνο Σάντσεθ Ανιόν (CI-MSA)
φράξια της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας Μεξικού (FAI-M)

πηγή: culmine (φωτογραφίες)


* Ο Μαριάνο Σάντσεθ Ανιόν [Mariano Sanchez Añon] ήταν αναρχικός επαναστάτης από το χωριό Μας ντε λας Μάτας της Αραγονίας (Ιβηρική Χερσόνησος). Μετά την καταστολή της αναρχικής εξέγερσης του 1933 διέφυγε στη Γαλλία και, μετά την επικράτηση των φρανκιστών, στο Μεξικό. Εκεί συνέχισε αδιάκοπα την αναρχική ιλεγκαλιστική δράση με απαλλοτριώσεις και οργάνωση της άμεσης δράσης, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης ενός τσιφλικά. Για περισσότερες πληροφορίες στα ισπανικά για τον Μαριάνο Σάντσεθ Ανιόν και την ιστορία των ιλεγκαλιστών αναρχικών στο Μεξικό κι αλλού, μπορείτε να δείτε εδώ: viva la anarquia

No Comments “Μεξικό: Εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον τεθωρακισμένων οχημάτων χρηματαποστολής”