Γαλικία, Ιβηρική χερσόνησος: Σαμποτάζ στο σιδηροδρομικό δίκτυο σε αλληλεγγύη με τον αγώνα των κρατουμένων στα μπουντρούμια του ισπανικού κράτους

Μέρος πρώτο
Τα ξημερώματα της Δευτέρας, 30 Γενάρη 2012, αλληλέγγυοι στους αγωνιζόμενους κρατουμένους μπλοκάραμε τις σιδηροδρομικές γραμμές Βίγκο-Σαντιάγο ντε Κομποστέλα-Α Κορούνια και Βίγκο-Οουρένσε-Μονφόρτε.

Πραγματοποιήσαμε το σαμποτάζ τοποθετώντας ένα χάλκινο καλώδιο στις δύο ράγες του τρένου, προκαλώντας μικρό βραχυκύκλωμα που μπλοκάρει τα φανάρια παράγοντας ένα σήμα πιθανού κινδύνου. Απ’ όσο γνωρίζουμε, αυτό προξένησε καθυστέρηση μισής ώρας. Κάθε 1η και 15η, κάθε μήνα, οι φυλακισμένοι σύντροφοί μας πραγματοποιούν δράσεις καταγγελίας της ατιμωρησίας των βασανισμών στους οποίους υπόκεινται.

Ενάντια στα βασανιστήρια και στις κακοποιήσεις, για την καταστροφή των φυλακών και της καπιταλιστικής κοινωνίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Μέρος δεύτερο
Σε ένα άλλο τμήμα της γραμμής Βίγκο-Σαντιάγο ντε Κομποστέλα-Α Κορούνια στήσαμε οδόφραγμα με φλεγόμενα λάστιχα. Τι πίστευαν… ότι η αλαζονεία τους, ο αυταρχισμός και οι ξυλοδαρμοί θα περνούσαν ατιμώρητοι;

Έχουμε κηρύξει έναν πόλεμο εναντίον του κράτους, τόσο μέσα, όσο και έξω από τις φυλακές, αυτός είναι ένας αγώνας για την αξιοπρέπεια ενάντια στην υποταγή μιας ζωής μίζερης και υποτακτικής, γιατί καμία επιθετικότητα δε θα μείνει αναπάντητη. Και αυτή η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των σαμποτάζ που πραγματοποιήσαμε στις 30 Γενάρη σε διάφορα σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ας επιστρέψουν οι ταραχές, για την ανταρσία και την εξέγερση

πηγή: abordaxerevista