Χιλή: Κάλεσμα διεθνούς αλληλεγγύης στο σύντροφο Zerman Elias στις 7 Φλεβάρη

Ο Σέρμαν Ελίας συνελήφθη την Πέμπτη, 22 Σεπτέμβρη 2011, μετά τη ρίψη μιας μολότοφ εναντίον ενός οχήματος ρίψης δακρυγόνων των χιλιανών κατασταλτικών δυνάμεων. Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εξεγερσιακών πρακτικών κατά τη διάρκεια μιας μαθητικής/φοιτητικής διαδήλωσης στο Σαντιάγο. Ο Σέρμαν συνελήφθη από τρεις μπάσταρδους καραμπινιέρους, καμουφλαρισμένους σε διαδηλωτές, που όρμησαν καταπάνω του μετά την επίθεση.

Ο Σέρμαν ανακρίθηκε από πράκτορες της «υπηρεσίας πληροφοριών», οι οποίοι του ζήτησαν να καταδώσει άλλα άτομα, καλώντας τον συνεχώς να συνεργαστεί μαζί τους για να σώσει το τομάρι του, αλλά ο σύντροφος απαξίωσε κάθε διάλογο με τους μπάσταρδους και κράτησε τη σιωπή του, χωρίς να δώσει ούτε τ’ όνομά του.

Θυμίζουμε ότι η εξουσία έκανε επανειλημμένες νύξεις στην καταγωγή του συντρόφου, γιατί γεννήθηκε στην επικράτεια που κυριαρχείται από το βολιβιανό κράτος. Σε ένα ξεκάθαρα ξενοφοβικό και ρατσιστικό παιχνίδι, διαχέουν το μήνυμα ότι οι μετανάστες θα πρέπει να κάτσουν ήσυχοι, αλλιώς θα φυλακιστούν ή θα απελαθούν.

Στις 7 Φλεβάρη θα λάβει χώρα η σύντομη δίκη εναντίον του συντρόφου, με τις κατηγορίες της «πρόκλησης ταραχών», «κατοχής εμπρηστικού μηχανισμού» και «φθοράς» αστυνομικού οχήματος.

Όσον αφορά εμάς τους τρεις, και λόγω του λευκού ποινικού μητρώου ως τη στιγμή της επικείμενης καταδικαστικής απόφασης, προβλέπεται η αποφυλάκισή μας υπό καθεστώς «επιτηρούμενης ελευθερίας» για όσο διαρκεί η ποινή που θα μας επιβληθεί, όπως στην περίπτωση του συντρόφου Φρανσίσκο Μορένο.

Το έχουμε πει και παλιότερα ότι δεν αναγνωρίζουμε τα δικαστήριά τους ούτε τους δικαστές τους που έρχονται να μας νουθετήσουν. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό που είμαστε, και δε θα μας δουν ποτέ να φιλάμε την μπότα της μετάνοιας. Μπορούν να μας επιβάλλουν καταδίκες για να επιχειρήσουν να εξημερώσουν τη βούλησή μας, αλλά θα χάσουν το χρόνο τους. Είμαστε όπως το ποτάμι σε περίοδο βροχών, που όσο πιο πολύ πασχίζουν να το ελέγξουν, τόσο το ρεύμα του ποταμού υπερχειλίζει το φράγμα και συνεχίζει την πορεία του, γιατί είναι άγριο.

Απευθύνουμε ένα κάλεσμα διεθνούς αλληλεγγύης, μιας και η εξουσία επιχειρεί να τιμωρήσει μια πράξη κοινή ανάμεσα σε όλους τους μαχητές και τις μαχήτριες ανά τον κόσμο. Τρόποι αλληλεγγύης υπάρχουν πολλοί και κάθε ατομικότητα ή συλλογικότητα θα δει ποια από αυτές θα αποφασίσει να βάλει μπρος, από πανό και συνθήματα μέχρι την πέτρα κόντρα στη βιτρίνα και τη ζεστασιά της μολότοφ.

Να ξέρει ο εχθρός μας ότι δεν είναι τόσο εύκολο να φτάσει και να δικάσει ένα σύντροφο και ότι κανείς δε θα νιώσει μόνος. Αυτή είναι μια πρόσκληση προς όλα τα αδάμαστα συντρόφια που δε γνωρίζουμε, αλλά έχουν υπάρξει μια ευχάριστη συντροφιά αυτούς τους μήνες του εγκλεισμού. Τα κείμενά τους και οι χειρονομίες τους, που φτάνουν από μακρινούς και κοντινούς τόπους, είναι για μας δύναμη και χαρά που μας θυμίζει ότι δεν είμαστε μόνοι.

Ποτέ ηττημένοι, ποτέ μετανοημένοι!
Αλληλεγγύη σε όλους τους κρατουμένους πολέμου!
Δύναμη στους φυγάδες συντρόφους!

Ομάδα Πολιτικών Κρατουμένων Οδομαχιών
Gonzalo Zapata, Cristóbal Bravo Franke, Zerman Elias
ΥΓ. Στο πλαίσιο του καλέσματος διεθνούς αλληλεγγύης για την Τρίτη, 7 Φλεβάρη, ο Κριστόμπαλ και ο Γκονσάλο θα πραγματοποιήσουν ημερήσια απεργία πείνας και δίψας.

πηγή

2 thoughts on “Χιλή: Κάλεσμα διεθνούς αλληλεγγύης στο σύντροφο Zerman Elias στις 7 Φλεβάρη”

Comments are closed.