Μπουένος Άιρες: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε υποκατάστημα της τράπεζας Santander Río

Κατά τη 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας, 21 Μάη, επιτεθήκαμε στο υποκατάστημα της τράπεζας Santander Río (θυγατρική του ομίλου Santander), επί της οδού Παρανά, ανάμεσα στο Τουκουμάν και το Βιαμόντε. Γι’ αυτή την ενέργεια χρησιμοποιήσαμε 2 λίτρα εύφλεκτου υλικού, 4 γκαζάκια, και ένα μηχανισμό πυροδότησης. Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς το μπροστινό τμήμα της τράπεζας, αχρηστεύοντας τα 4 ΑΤΜ, ενώ από την έκρηξη έγιναν θρύψαλα διάφορες τζαμαρίες.

Αυτή η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τον μαχητή Μαουρίσιο Μοράλες, που έπεσε νεκρός από την έκρηξη της βόμβας με την οποία σχεδίαζε να χτυπήσει τη σχολή δεσμοφυλάκων στη Χιλή. Την ενέργεια αυτή την πραγματοποιήσαμε επίσης για να δείξουμε τη στοργή μας προς τον Λουσιάνο Πιτρονέγιο «Τορτούγα», που τραυματίστηκε μετά από μια επίθεση σε ένα υποκατάστημα της τράπεζας Santander και αυτήν τη στιγμή είναι κρατούμενος.

Με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβανόμαστε την αλληλεγγύη· με το να σταθούμε εκεί που έπεσε ένας σύντροφος για να ριζοσπαστικοποιήσουμε και να εμβαθύνουμε τις πρακτικές μας.

Η κοινωνία στην οποία ζούμε θέλει να μας καταδικάσει στη μιζέρια, στην αποξένωση, στη μουγκή κατανάλωση και στην υποταγή. Εμείς, ως αγωνιζόμενα άτομα, αρνούμαστε όλα τα παραπάνω, απορρίπτουμε και εφορμούμε στα σύμβολα και στις αξίες του καπιταλισμού, της αστυνομίας, της πατριαρχίας, της θρησκείας, των ιδεολογιών. Περνάμε στην αντεπίθεση με την πεποίθηση ως το πρωταρχικό μας όπλο.

Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις και «προσδοκίες» να αλλάξει ο κόσμος· ένας κόσμος που δεν αντιδρά ούτε όταν φυλακίζουν κάποιο αγαπημένο πλάσμα στη φυλακή ή στο ψυχιατρείο, ούτε όταν τον πετάνε έξω από το σπίτι του και πρέπει να κοιμηθεί στο δρόμο με τα παιδιά του. Κόσμος που έχει χάσει κάθε αξιοπρέπεια μπροστά στο όνειρο μιας μπουρζουάδικης ζωής που του πλασάρουν τα ΜΜΕ.

Δεν χάνουμε το χρόνο μας στο να αφυπνίσουμε τις μάζες ή σε αντίστοιχες κουβέντες· διαλέγουμε για μας την αντάρτικη, παράνομη και αλήτικη ζωή. Και σε αυτόν τον πόλεμο υπάρχουν κάποια συντρόφια στα οποία θέλουμε να αναφερθούμε.

Πρόκειται για τους Ητ και Μπίλλυ, αδέρφια της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας, που πρόσφατα καταδικάστηκαν σε 1 χρόνο και 8 μήνες φυλακή για την επίθεση σε μια τράπεζα· για όλα τα συντρόφια της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, που διατηρούν περήφανα τις αναρχικές τους αξίες παρά τις συνεχείς απόπειρες να τους σπάσουν το ηθικό, όπως στην πρόσφατη περίπτωση της μεταφοράς και πειθαρχικής τιμωρίας της συντρόφισσας Όλγας· για τους Φρέντυ, Μαρσέλο και Χουάν, αξιοπρεπείς κρατουμένους, έγκλειστους στις χιλιανές φυλακές μετά την έκδοσή τους από το εμετικό αργεντίνικο κράτος· για τους πρόσφατα συλληφθέντες Κάρλα και Ιβάν, και για τόσους άλλους που κουβαλάμε μέσα μας μέρα και νύχτα και μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

Μια ανατροπή αυτόνομη, με τη μορφή αναρχικού αντάρτικου, εξαπλώνεται στους πιο απόμακρους τόπους αυτής της γης, από τη Βολιβία ως την Αγγλία, από την Ιταλία ως τη Χιλή, από την Ινδονησία ως το Μεξικό… με τα όπλα, με τα εκρηκτικά, με τη φωτιά, αλλά πάνω απ’ όλα με τα ιδανικά και την αξιοπρεπή συνείδηση. Κι αυτό είναι κάτι που δε θα μπορέσουν ποτέ να το αιχμαλωτίσουν.

Διεθνής Συνωμοσία για την Εκδίκηση
Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία

πηγή