Βοστόνη, ΗΠΑ: Αναρχική παρουσία στην πορεία του gay pride

Αναρχοκουίρ αντίσταση. Γαμήστε τις νόρμες, τσακίστε το κράτος. Ούτε σύνορα ούτε φυλακές.

Καμιά περηφάνια στην αφομοίωση. Τσακίστε το σύστημα (η λέξη σύστημα γραμμένη cis-tem, παραπέμποντας στον όρο cissexism/σισεξισμός, δηλαδή την τρανσφοβία).

Ένα μικρό αλλά θορυβώδες αναρχικό μπλοκ κατέβηκε στους δρόμους της Βοστόνης στις 9 Ιούνη, στο πλαίσιο της πορείας του gay pride, δίνοντας μια αναζωογονητική αντίστιξη στις πολιτικές καμπάνιες και στους εμπόρους-χορηγούς που έχουν καταλήξει να κυριαρχούν σε αυτές τις εκδηλώσεις.

Τα αναρχικά συντρόφια φώναξαν αντικαπιταλιστικά συνθήματα και μοίρασαν φυλλάδια σε αλληλεγγύη με τη ΣίΣι ΜακNτόναλντ [CeCe McDonald], μια μαύρη τρανς γυναίκα που βρίσκεται έγκλειστη στις αντρικές (!) φυλακές του Σεντ Κλάουντ στη Μινεσότα. Στις 4 Ιούνη 2012 η ΣίΣι καταδικάστηκε σε 3 χρόνια και 5 μήνες φυλάκισης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε δεύτερο βαθμό.

Ένα χρόνο πριν, τα ξημερώματα της 5ης Ιούνη 2011, η ΣίΣι και οι φίλοι της δέχτηκαν ρατσιστική και ομοφοβική επίθεση έξω από ένα μπαρ στο Μινεάπολις. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ένας άντρας από την ομάδα που πραγματοποίησε τη ρατσιστική επίθεση έπεσε νεκρός από τραύματα που προκλήθηκαν από αιχμηρό αντικείμενο.

Η ΣίΣι ΜακΝτόναλντ χτυπήθηκε γιατί είναι μαύρη και τρανσέξουαλ και φυλακίστηκε γιατί τόλμησε να αμυνθεί ενεργά απέναντι στη ρατσιστική και τρανσφοβική μισαλλοδοξία. Περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεσή της στ’ αγγλικά μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα αλληλεγγύης.

Μπάτσοι, παπάδες, παρακρατικοί
αυτοί είναι οι παρενδυτικοί!