Ελλάδα: Δράσεις αντιπληροφόρησης στην Αθήνα

Στο πλαίσιο του καλέσματος του Contra Info για ένα δεκαήμερο ενάντια στην καταστολή, πραγματοποιήσαμε τις παρακάτω δράσεις (προς το παρόν):

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ* ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΑΣ (*λογοπαίγνιο που αναφέρεται στην εισαγγελέα Μανουέλα Κόμοντι)

Στην πλατεία Εξαρχείων τοποθετήσαμε πανό σε αλληλεγγύη με όλα τα αναρχικά συντρόφια που διώκονται για την κατασταλτική «επιχείρηση ευτολμία» (operazione ardire), την οποία εξαπέλυσαν οι ιταλικές αρχές στις 13 Ιούνη 2012. Αν οι καραμπινιέροι και οι εισαγγελείς θαρρούν πως μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν με τις ζωές των συντρόφων μας, είναι πολύ γελασμένοι. Θα μας βρουν μπροστά τους σε Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Ελλάδα κι οπουδήποτε αλλού τολμήσουν ν’ απλώσουν τα πλοκάμια τους.

Γαμήστε τους ολυμπιακούς αγώνες
Τσακίστε τους ολυμπιακούς αγώνες και τους μαλάκες καπιταλιστές

Στην κεντρική πύλη του Πολυτεχνείου, επί της οδού Πατησίων, σηκώσαμε ένα πανό ενάντια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, που βρίσκονται σε εξέλιξη. Τα ολυμπιακά ιδανικά βρομάνε φράγκα, στρατιωτικοποίηση και καταστολή. Δεν ξεχνάμε τα συντρόφια που, παρά το υπερθέαμα που έχουν στήσει μπάτσοι, στρατός και μίντια, βγαίνουν μπροστά και φτύνουν κατάμουτρα την κοινωνία της υποταγής. Ας υπενθυμίσουμε επίσης το Μουντιάλ του 2014 και τους Ολυμπιακούς του 2016 στο Ρίο ντε Ζανέιρο, όπως και την ανάγκη να οργανωθεί μια διεθνής καμπάνια ενάντια στους εκτοπισμούς των καταπιεσμένων πληθυσμών που ζουν στις φαβέλες της Βραζιλίας.

Στην πεζογέφυρα κεντρικής λεωφόρου του κέντρου της Αθήνας αναρτήσαμε πανό αλληλεγγύης στα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς – Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας/Διεθνούς Επαναστατικού Μετώπου. Το κουράγιο και η αποφασιστικότητά τους μας κάνει πιο δυνατούς/-ές. Με αυτήν τη μικρή χειρονομία, τους στέλνουμε τους πιο θερμούς μας επαναστατικούς χαιρετισμούς.

Λευτεριά στον Τορτούγα
Αλληλεγγύη με τον Μάριο Λόπες και τη Φελίσιτυ Ράιντερ

Επίσης, γράψαμε συνθήματα σε αλληλεγγύη με αναρχικούς κρατούμενους και διωκόμενους ανά τον κόσμο. Στέλνουμε όλη μας τη δύναμη στον Λουσιάνο Πιτρονέγιο, του οποίου η δίκη λαμβάνει χώρα αυτή την περίοδο στο Σαντιάγο της Χιλής, στον Μάριο Λόπες, έγκλειστο στα κελιά της μεξικάνικης δημοκρατίας, καθώς και στη Φελίσιτυ Ράιντερ, η οποία έχει βγει στην παρανομία, διωκόμενη για την ίδια υπόθεση με τον αιχμάλωτο αδερφό της Μάριο.

Δικαιοσύνη για τον Νουρεντίν Μοχάμεντ

Ανταποκρινόμενοι/-ες στο κάλεσμα δράσεων για την υπόθεση του θανάτου του Σουδανού πρόσφυγα Νουρεντίν Μοχάμεντ στο Καλαί της Γαλλίας την 7η Ιούλη 2012, πατήσαμε στένσιλ στους τοίχους των Εξαρχείων. Στο πρόσωπο του Νουρεντίν αποκαλύπτονται χιλιάδες ανώνυμοι μετανάστες και πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να πατήσουν τα χώματα της Ευρώπης-Φρούριο. Ούτε ξεχνάμε, ούτε συγχωρούμε. Φωτιά σε όλα τα σύνορα!

Οι συμβολικές αυτές πράξεις, που πραγματοποιήθηκαν τις πρώτες τρεις μέρες του Αυγούστου στην Αθήνα, αποτελούν την ελάχιστη συμβολή μας σ’ έναν πόλεμο που μαίνεται καθημερινά έξω στο δρόμο. Οι μέρες δράσεων ενάντια στην καταστολή συνεχίζονται…

Εμπρός, συντρόφια! Πίσω, ρουφιάνοι!