Επικοινωνία

Για συνεισφορά μεταφράσεων, επιμέλειας-διορθώσεων και/ή πρωτότυπου υλικού προς δημοσίευση, όπως ενημερώσεις από το δρόμο, ανταποκρίσεις από δράσεις, αναλήψεις ευθύνης, κείμενα φυλακισμένων ή διωκόμενων συντρόφων, καλέσματα, μπροσούρες, άρθρα γνώμης, κ.ά.: contrainfo(at)espiv.net

Θεσσαλονίκη: Πανό αλληλεγγύης για τους κατειλημμένους χώρους από το αναρχικό ραδιόφωνο Radio Revolt

ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ – RADIO REVOLT

Την Πέμπτη, 2 Αυγούστου, κρεμάστηκε πανό αλληλεγγύης για τους κατειλημμένους χώρους στα πλαίσια του 10ημέρου ενάντια στην καταστολή που κήρυξε το μεταφραστικό δίκτυο αντιπληροφόρησης Contra Info.

Στα πλαίσια των ίδιων προπαγανδιστικών δράσεων, το βράδυ της Κυριακής, 5/8, στις 10.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί θεματική εκπομπή στο αναρχικό ραδιόφωνο radio-revolt με θέμα τις προσπάθειες καταστολής που δέχεται (για άλλη μια φορά) η κατάληψη Δέλτα τις τελευταίες μέρες, καθώς και τις γενικότερες κατασταλτικές επιθέσεις σε κατειλημμένους χώρους.

Κείμενο αλληλεγγύης του radio-revolt προς την κατάληψη Δέλτα
Καλούμε τον κόσμο να πλαισιώσει την πρωινή μικροφωνική που θα γίνει τη Δευτέρα 6/8 στις 10π.μ. στο χώρο της κατάληψης Δέλτα και τη συνέλευση που θα ακολουθήσει, στη 1μ.μ.

Ακούστε το radio-revolt στα 128kbps και στα 48kbps εδώ

No comments yet to Θεσσαλονίκη: Πανό αλληλεγγύης για τους κατειλημμένους χώρους από το αναρχικό ραδιόφωνο Radio Revolt

 • Contra Info

  Ακολουθεί ανακοίνωση της κατάληψης ΔέΛΤΑ με αφορμή τις παρενοχλήσεις που δέχεται από τη ΔΕΗ, που απειλεί να διακόψει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος στο κτήριο, ιδιοκτησίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης:

  _

  Τον τελευταίο καιρό η ΔΕΗ έχει εκδηλώσει την πρόθεσή της να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο κτήριο της κατάληψης ΔέΛΤΑ, με συνεχείς επισκέψεις και παρενοχλήσεις. Προφανώς δεν είμαστε οι μόνοι οι οποίοι μπαίνουν στο στόχαστρο αυτής της επιχείρησης, είμαστε όμως απ’ αυτούς που ούτε μπορούν ούτε θέλουν να πληρώνουν για ένα αγαθό που είναι απαραίτητο για την ανθρώπινη επιβίωση. Αυτός ο ψευδο-κοινωφελής οργανισμός κινείται βάσει των καπιταλιστικών συμφερόντων της κερδοφορίας, συμφέροντα τα οποία εμείς δεν αναγνωρίζουμε. Σε μία περίοδο όπου το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας αδυνατεί να τα βγάλει πέρα ακόμα και ως προς τα βασικά του έξοδα, δεν διστάζει να κόβει το ρεύμα ακόμα και σε άπορους, ηλικιωμένους και αρρώστους (με ανίατες ασθένειες). Η ΔΕΗ είναι αυτή που, με εντολές του κράτους, εκβιάζει την κοινωνία να πληρώσει το απεχθές χαράτσι, αφού αυτό συνδέθηκε με το λογαριασμό του ηλεκτρικού. Οι ίδιοι καταστρέφουν το περιβάλλον με υπέρμετρες εξορύξεις, ρύπανση του αέρα και του νερού, εκτροπές ποταμών κ.ά. Φυσικά, δεν ξεχνάμε και τον τεράστιο αριθμό εργατικών «ατυχημάτων», και εδώ θα θέλαμε να εκφράσουμε μία βασική διαφωνία: Το να αδιαφορείς για τις ασφαλείς συνθήκες εργασίας δεν συντελεί σε εργατικό ατύχημα. Συντελεί σε δολοφονία, αφού εν γνώσει τους μειώνουν το κόστος (την ασφάλεια των εργαζομένων) για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος. Παρ’ όλα αυτά, τολμούν να ισχυρίζονται πως δρουν προς όφελος του κοινωνικού συμφέροντος.

  Σε παρόμοιο μοτίβο κινείται και η βιομηχανία παραγωγής φθηνών εργαζομένων. Αυτή που έχουμε στο μυαλό μας φορά τον ψεύτικο μανδύα του εκπαιδευτικού ιδρύματος, είναι περισσότερο γνωστή για σκάνδαλα κακοδιαχείρισης, ρουσφέτια και τις πελατειακές και κομματικές σχέσεις της, και ονομάζεται ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ούτε αυτή η κακοκουρδισμένη λατέρνα λειτουργεί προς κάποιο κοινό όφελος. Απλά θέλει να παράγει χαμηλόμισθο εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό καθ’ υπόδειξη των εργοδοτών. Η συνομοταξία τους στήριξε το «νόμο πλαίσιο» και την ιδιωτικοποίηση της παιδείας, ώστε οι ανάγκες των αφεντικών και η παραγωγή εργαζομένων που θα τις καλύπτουν να εναρμονίζονταν πλήρως.

  Στην ιδιοκτησία του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης βρίσκεται το επί 5 χρόνια κατειλημμένο κτήριο της κατάληψης ΔέΛΤΑ στην οδό Εγνατίας 13. Ένα κτήριο που εγκατέλειψαν στο έλεος της μοίρας του, αλλά πήρε ζωή από όλους εμάς. Έτσι, έρημα ντουβάρια μετατράπηκαν σε έναν αυτοοργανωμένο χώρο με ανοιχτά εργαστήρια και υποδομές. Ένα χώρο πολιτικών ζυμώσεων που κλείνει το μάτι στην αυριανή κοινωνία της ισότητας και της αλληλεγγύης. Είναι συνεπώς λογικό τα λαμόγια να αναγνωρίζουν τον εχθρό τους σ’ αυτούς που θέλουν να τους χαλάσουν τη γιορτή. Προφανώς η κοινωνία που έχουν στο μυαλό τους καμία σχέση δεν έχει μ’ αυτήν που οραματιζόμαστε εμείς, και τα συμφέροντά μας είναι κάθε άλλο παρά κοινά.

  Αυτή η πρόθεση διακοπής της ηλεκτροδότησης στην κατάληψη εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο καταστολής ριζοσπαστικών αντιδράσεων, γιατί υπάρχει αντίσταση που δικτυώνεται από τα κάτω και απαντά με άγριες απεργίες και μαζικές διαδηλώσεις, επιθέσεις στους μηχανισμούς εκμετάλλευσης και συγκρούσεις με τους πληρωμένους προστάτες αυτών, τους μπάτσους.

  Προσπαθούν συνεπώς να απαντήσουν με διώξεις αγωνιστών με φανταστικά στοιχεία, ωμή βία και παραπληροφόρηση, και αναβαθμίζουν το νομικό τους οπλοστάσιο με το λεγόμενο τρομονόμο. Ένα νομικό πλαίσιο τόσο ευρύ και εύπλαστο, που μπορεί ελιχθεί από την ποινικοποίηση προθέσεων, και όχι πράξεων, μέχρι τη δέσμευση οικονομικών στοιχείων ανθρώπων που το κράτος από τη μία κατηγορεί και από την άλλη δεν αναγνωρίζει ως πολιτικούς του αντιπάλους.

  Αυτή η καταστολή αφορά όλους μας. Όταν το κράτος χτυπά ένα χώρο ή έναν αγωνιστή με γνώμονα την ανατρεπτική του δράση, τότε χτυπά όλους εμάς. Όσο υπάρχουν συνθήκες κέρδους και εκμετάλλευσης, άλλο τόσο θα πολεμάμε ενάντια σε καταπιεστικές λογικές και πρακτικές. Η ρήξη με την εξουσία δεν μπορεί παρά να είναι ολοκληρωτική.

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
  ΚΟΜΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΦΕΝΤΙΚΟ

  Κατάληψη ΔέΛΤΑ, Εγνατίας 13, στάση Κολόμβου
  Θεσσαλονίκη, Αύγουστος 2012

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>