Παρίσι: Αναρχικά πανό στο σταθμό του μετρό της Μπελβίλ

Την Τρίτη, 7 Αυγούστου, τοποθετήσαμε τρία πανό στο σταθμό του μετρό της Μπελβίλ, στο Παρίσι. Αυτή η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του καλέσματος σε προπαγανδιστικές δράσεις ενάντια στην καταστολή και σε αλληλεγγύη με τους/τις αναρχικούς/-ες κρατουμένους/-νες ανά τον κόσμο. Το πρώτο πανό αναφέρεται στην τρέχουσα διεθνή πραγματικότητα από μία αναρχική προοπτική και γράφει: «Η κρίση και η λιτότητα είναι ο καπιταλισμός και το κράτος. Για να βγούμε από αυτή την κατάσταση πρέπει να τα καταστρέψουμε. Ζήτω η κοινωνική επανάσταση!»

Το δεύτερο κόκκινο πανό το αφιερώνουμε στα 15 αναρχικά συντρόφια στην Τουρκία που φυλακίστηκαν λόγω των ταραχών της πρωτομαγιάτικης πορείας. Το πανό γράφει στα γαλλικά και στα τούρκικα: «Διεθνή ενεργή αλληλεγγύη με τους 15 αναρχικούς στην Τουρκία. Λευτεριά στους φυλακισμένους αναρχικούς!»

Το τρίτο πανό είναι ειδικά αφιερωμένο στον Λουσιάνο «Τορτούγα» Πιτρονέγιο, αναρχικό αγωνιστή στη Χιλή (γνωστός επίσης για την ενεργή συμμετοχή του στους αγώνες για την απελευθέρωση των ζώων και της γης), που τραυματίστηκε σοβαρά και φυλακίστηκε την 1η Ιούνη του 2011, μετά την έκρηξη μιας βόμβας έξω από ένα υποκατάστημα της τράπεζας Santander, στο Σαντιάγο της Χιλής. Το πανό γράφει: «Οι εξεγέρσεις ενάντια στο κράτος και στο Κεφάλαιο εκρήγνυνται παντού. Ενάντια στη φυλακή, λευτεριά στον Τορτούγα και στους υπόλοιπους. Ζήτω η επανάσταση!»

Σίγουρα, με αυτές τις δράσεις επιχειρούμε να κοινοποιήσουμε κάποιες μονάχα από τις υποθέσεις καταστολής ενάντια σε αναρχικούς που αγωνίζονται ενάντια στην εξουσία ανά τον κόσμο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ξεχνάμε τους υπόλοιπους. Στέλνουμε την αλληλεγγύη και τη φιλία μας σε όσους και όσες αγωνίζονται αδιαμεσολάβητα ενάντια στο Κεφάλαιο, στο κράτος, στην πατριαρχία, στην εκμεταλευση εν γένει, ενάντια σε όλες τις ιεραρχίες, την καταπίεση και την Κυριαρχία.

Η λευτεριά είναι μια υπόθεση κοινωνική προς οικοδόμηση…
Εμπρηστικούς χαιρετισμούς εκτός συνόρων!

Αναρχικοί από εδώ και εκεί

No Comments “Παρίσι: Αναρχικά πανό στο σταθμό του μετρό της Μπελβίλ”