Πόλη του Μεξικού: Ανάληψη ευθύνης για εμπρηστική επίθεση σε φάμπρικα φαρμακευτικής εταιρείας

Προς τους αναρχικούς της πράξης
Προς τους εμπρηστές και ανταγωνιστικούς συμμάχους

Προκήρυξη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς-Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας, Πόλη του Μεξικού:

Εμπρηστές σε πόλεμο ενάντια σε κάθε εξουσία!

Όλη μας την αλληλεγγύη στους συντρόφους
Μάριο Λόπες «Τρίπα» και Μπράουλιο Ντουράν!

Αλληλεγγύη στη συντρόφισσα Φελίσιτυ, όπου και αν διεξάγει τον αγώνα!

Κλείνουμε ένα χρόνο άμεσων επιθέσεων εναντίον Κεφαλαίου και κράτους!

Για άλλη μια φορά η απελευθερωτική φωτιά τούς έκαψε εκεί που τους πονάει περισσότερο, καταστρέφοντας το εμπόρευμα. Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς (CCF) φράξια της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας του Μεξικού (FAI-M), τομέας της Πόλης του Μεξικού, αμόλησε την απελευθερωτική φωτιά στη ζώνη των αποθηκών στη συνοικία Σαν Χουάν Ξάλπα, στο διαμέρισμα της Ισταπαλάπα, καταστρέφοντας τις αποθήκες 45 και 46, στη συμβολή της 11ης λεωφόρου με Σαμπαντέλ.

Ο εμπρησμός ήταν προγραμματισμένος για τις 23:45 τη νύχτα της 17ης Σεπτέμβρη, αλλά λόγω ατυχήματος στο μηχανισμό πυροδότησης, αυτός δεν ενεργοποιήθηκε. Τις πρωινές ώρες σκεφτήκαμε πως το σχέδιό μας είχε αποτύχει και ότι ο μηχανισμός είχε πέσει στα χέρια των κατασταλτικών δυνάμεων, αλλά φαίνεται ότι το μόνο που έγινε ήταν να καθυστερήσει η πυροδότηση του μηχανισμού και η έκρηξη να λάβει χώρα στις 11:10 το πρωί της 18ης Σεπτέμβρη.

Στη διάρκεια ενός έτους άμεσων επιθέσεων ενάντια στο Κεφάλαιο και στο κράτος, είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται ένα ατύχημα αυτού του τύπου. Καμία από τις επιθέσεις μας δεν είχε προκαλέσει τραυματισμούς, και πάντα κατορθώναμε να καταστρέψουμε το εμπόρευμα και να παραλύσουμε την παραγωγή, χωρίς απώλειες για τις οποίες να μετανιώσουμε. Αυτήν τη φορά, όμως, ο εμπρησμός προκάλεσε διάφορους τραυματισμούς. Δεν ήταν πρόθεσή μας να υπάρξουν τραυματίες, αλλά να καταστρέψουμε το εμπόρευμα και να παραλύσουμε την παραγωγή.

Μέσω αυτής της νέας συντονισμένης επίθεσης με τις ομάδες αναρχικής δράσης και τις φίλα προσκείμενες ατομικότητες, στεκόμαστε σε αλληλεγγύη με το σύντροφο Μάριο Λόπες «Τρίπα», αιχμάλωτο του κράτους στις φυλακές του Μαρσέλο Εμπράδ, εν αναμονή καταδίκης, με τον αδερφό μας στον αγώνα Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα, φυλακισμένο στη Γερμανία, με το σύντροφο Μάρκο Καμένις στην Ελβετία, με τα φυλακισμένα συντρόφια στη Χιλή, με τους κρατουμένους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στην Ελλάδα, με τα αδέρφια μας στη Βολιβία, με τα συντρόφια του Culmine και όσους/-ες δέχονται τα αντίποινα του ιταλικού κράτους, με τα αδέρφια μας στην Ινδονησία και όλα τα συντρόφια μας που βρίσκονται αιχμάλωτα του κράτους ανά τον κόσμο.

Ένα χρόνο μετά τη συνδιαμόρφωση αυτού του συντονισμού της ανταγωνιστικής πάλης, χτυπήσαμε το σύστημα της κυριαρχίας, καταδεικνύοντας ότι ο αγώνας είναι εφικτός και ότι το σύστημα είναι ευάλωτο.

Θα συνεχίσουμε να τους χτυπάμε εκεί που τους πονάει πιο πολύ!
Θα βγούμε μπροστά με την απελευθερωτική φωτιά!

Να καταστρέψουμε συθέμελα το υπάρχον!

Χαιρετισμούς στα συντρόφια των Αυτόνομων Πυρήνων της Άμεσης Επανάστασης (CARI-PGG), στα συντρόφια των Ατομικοτήτων που Τείνουν προς την Αγριότητα (ITS), στο Μέτωπο Απελευθέρωσης της Γης (FLT), στον Εξεγερτικό Πυρήνα Μαριάνο Σάντσεθ Ανιόν (CI-MSA) και σε όλες τις ομάδες αντισυστημικής δράσης!

Ζήτω οι άτυπες ομάδες αναρχικής δράσης!
Να πράξουμε ώστε ο αγώνας να απλωθεί σε κάθε γωνιά.

Είμαστε όλοι συνένοχοι της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς!
Ζήτω η απελευθερωτική φωτιά και το νικηφόρο μπαρούτι!
Δύναμη, σύντροφε Μάριο!
Δύναμη, σύντροφε Μπράουλιο!
Ενάντια στο τεχνολογικό σύστημα της κυριαρχίας!
Για το γκρέμισμα των φυλακών!
Για τη Συνολική Απελευθέρωση!
Για το διεθνή αναρχικό συντονισμό!
Για την Αναρχία!

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία Μεξικού
18 Σεπτέμβρη 2012

πηγή