Κάρντιφ, Ουαλία: Μήνυμα αλληλεγγύης στους μαχόμενους κρατουμένους ελληνικών φυλακών που απεργούν από τις 13/9

«Αλληλεγγύη στον αγώνα για αξιοπρέπεια μες στις ελληνικές φυλακές»

25 Σεπτέμβρη 2012

Ανοιχτό γράμμα στους μαχόμενους κρατουμένους στην Ελλάδα

Εμείς, το αναρχικό κοινωνικό κέντρο Κόκκινη και Μαύρη Ομπρέλα (Red and Black Umbrella), θέλουμε να στείλουμε την αλληλεγγύη μας στους μαχόμενους κρατουμένους στις ελληνικές φυλακές Λάρισας, Τρικάλων, Γρεβενών, Δομοκού, Μαλανδρίνου, Κομοτηνής, Κορυδαλλού, Πάτρας, Κέρκυρας, Χίου, Ναυπλίου, Διαβατών και Αλικαρνασσού, καθώς και σε κάθε εξεγερμένο που κινητοποιείται ενάντια στο εγγενώς άδικο και απάνθρωπο σύστημα των φυλακών.

Λόγω της έλλειψης εκτενούς πληροφόρησης στ’ αγγλικά, δεν γνωρίζουμε το βάθος και εύρος της κατάστασης, αλλά νιώθουμε την επείγουσα ανάγκη να δείξουμε τη συμπαράστασή μας προς τις δράσεις σας.

Ως μια μικρή χειρονομία, ανατυπώσαμε τα αιτήματα κρατουμένων από τις φυλακές Λάρισας, στ’ αγγλικά, τα τοιχοκολλήσαμε μαζί με αντίγραφα του παρόντος γράμματος κι αναρτήσαμε και ένα πανό έξω από το κοινωνικό κέντρο. Το κάναμε όχι μονάχα για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, αλλά και για να αντηχήσουν οι φωνές του αγώνα σας για αξιοπρέπεια, και να εμπνεύσουμε κι άλλον κόσμο στους προσωπικούς και συλλογικούς αγώνες τους.

Ελπίζουμε η σπίθα σας, ανάμεσα σε πολλές άλλες, να πυροδοτήσει τις φωτιές που θα μετατρέψουν το σύστημα των φυλακών σε στάχτες.

Αγάπη & Οργή
Κοινωνικό Κέντρο Κόκκινη και Μαύρη Ομπρέλα (Κάρντιφ)
redandblackumbrella.squat.net