Μπογκοτά, Κολομβία: Δράση αλληλεγγύης με οικογένειες καταληψιών στέγης

Όχι άλλη αστική κερδοσκοπία. Όχι άλλα σπίτια άδεια ερείπια.

Την Παρασκευή, 5 Οκτώβρη, γύρω στα 25 άτομα συγκεντρώθηκαν από τις 12.00 ως τις 2.30 έξω από το κατειλημμένο κτήριο στη συμβολή της οδού 47 με την 7η λεωφόρο στην πόλη της Μπογκοτά, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε 20 περίπου καταληψίες στέγης, που απειλούνται με έξωση.

Την ίδια μέρα, με επιστολή τους, κρατούμενοι που έχουν οργανωθεί στον Αναρχικό Μαύρο Σταυρό–Εκ των Έσω (CNA–Desde Adentro, μέσα από μία φυλακή της Μπογκοτά) δήλωσαν την αλληλεγγύη τους στους καταληψίες επί της οδού 47.

Μια ομάδα 5 άστεγων οικογενειών κατέλαβε αυτό το από δεκαετίας εγκαταλειμμένο κτήριο την Κυριακή, 30 Σεπτέμβρη. Ανάμεσά τους υπάρχουν 6 παιδιά και μία υπερήλικη γυναίκα.

Παρά την παρουσία μπάτσων επί 24ώρου βάσεως έξω από το ακίνητο με στόχο την παρεμπόδιση της ελεύθερης εισόδου και εξόδου των καταληψιών, αλλά και το σφράγισμα των εισόδων από τη «νόμιμη» ιδιοκτήτρια πριν από μερικές μέρες, η δράση πραγματοποιήθηκε σε πνεύμα χαράς και αδελφοσύνης, φέρνοντας κοντά τις οικογένειες των καταληψιών και τον αλληλέγγυο κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της δράσης μοιράστηκαν κείμενα αντιπληροφόρησης στη γειτονιά και σε περαστικούς, ενώ συγκεντρώθηκαν αρκετά κιλά ειδών διατροφής, φάρμακα, κουβέρτες, πάνες για τα μωρά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τις απειλούμενες οικογένειες.

Οι συλλογικότητες που καλούσαν ήταν η Ομάδα Bifurcación/Διακλάδωση και η Ελευθεριακή Ομάδα Λεύτερος Δρόμος, ενώ στήριξαν επίσης η Συλλογικότητα Εναλλακτική Εκπαίδευση, το περιοδικό Από τα Κάτω και η Αναρχική Φοιτητική Ομάδα. Νέες δράσεις αλληλεγγύης προγραμματίζονται ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εκκένωσης της κατάληψης.

πηγές: 1, 2, 3περισσότερες φωτογραφίες