Γερμανία: Ο Τόμας Μάγερ-Φαλκ σαπίζει ακόμα στα μπουντρούμια. Για πόσο;

ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Πρόσφατο γράμμα του Τόμας:

Από τον Οκτώβρη του 1996 είμαι έγκλειστος στα μπουντρούμια του γερμανικού κράτους. Καταδικάστηκα σε έντεκα χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση για μία ληστεία τράπεζας με σκοπό τη χρηματοδότηση αριστερών εγχειρημάτων. Αργότερα καταδικάστηκα σε πέντε ακόμη χρόνια και τρεις μήνες για «προσβολή» κατά εισαγγελέων, δικαστών και πολιτικών.

Είμαι κόκκινος και αναρχικός σκίνχεντ (RASH) εδώ και πολλά χρόνια, και η κυβέρνηση με κράτησε σε πλήρη απομόνωση από το 1996 μέχρι τον Μάη του 2007. Βρίσκομαι στο γενικό πληθυσμό φυλακών τα τελευταία έξι χρόνια, και τον Ιούλιο του 2013 θα έχω εκτίσει το σύνολο της ποινής μου.

Ωστόσο, το 1997 το κακουργιοδικείο πρόσθεσε στην ποινή μου τον όρο της «προληπτικής κράτησης» (Sicherungsverwahrung), ο οποίος βασίζεται σε ναζιστικό νόμο του Νοεμβρίου του 1933 και επιτρέπει στο κράτος να κρατήσει ένα φυλακισμένο στα κελιά ακόμα και μετά το πέρας της τακτικής του ποινής, κι άμα γουστάρει, ακόμα και για το υπόλοιπο της ζωής του κρατουμένου.*

Πρόσφατα οι δικαστές άνοιξαν τη δικογραφία μου για να αποφασίσουν αν τον Ιούλιο του 2013, αντί να βγω από τη φυλακή, θα τεθώ υπό τον όρο της «προληπτικής κράτησης». Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμιά μεγάλη πιθανότητα να με αποφυλακίσουν οι δικαστές, αλλά εξακολουθώ να θεωρώ χρήσιμη κάθε κίνηση πίεσης και να εκτιμώ την αλληλεγγύη σας, ιδίως αν μπορούσατε να γράψετε επιστολές και e-mails προς το αρμόδιο δικαστήριο προκειμένου να στηρίξετε τη μάχη που δίνω για λευτεριά.

Στείλτε επιστολές εδώ:
Landgericht, Strafvollstrekcungskammer, Hans-Thoma-Str. 7
D-76133 Karlsruhe (Γερμανία)

ή ηλεκτρονικά μηνύματα εδώ: poststelle@lgkarlsruhe.justiz.bw1.de

Ο αριθμός δικογραφίας της υπόθεσής μου είναι 15 AR 1/13

Κάθε άλλη μορφή στήριξης είναι ευπρόσδεκτη!
Ευχαριστώ πολύ,
Thomas Meyer-Falk
c/o JVA, Schoenbornstr. 32, D-76646 Bruchsal (Γερμανία)

Ιστοσελίδες αλληλεγγύης: i, ii
Πηγή: Αναρχικός Μαύρος Σταυρός του Μπράιτον

* Sicherungsverwahrung: Παράταση των όρων φυλάκισης, καθεστώς βασισμένο σε ναζιστικό νόμο του 1933, που επιτρέπει στις γερμανικές αρχές να κρατάνε άτομα έγκλειστα ακόμα και μετά την έκτιση της συνολικής τους ποινής, για όσο διάστημα κριθεί πως αποτελούν «κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια». Αυτός ο τύπος «προληπτικής κράτησης» είναι στην πραγματικότητα μια απροσδιόριστη ποινή ισόβιας κάθειρξης που έπεται της «τακτικής ποινής». Τον Μάη του 2011 το ανώτατο δικαστικό όργανο της Γερμανίας, το ομοσπονδιακό συνταγματικό δικαστήριο, αποφάνθηκε πως η Sicherungsverwahrung είναι αντισυνταγματικό μέτρο, ωστόσο η εν λόγω ετυμηγορία δεν ακυρώνει την εφαρμογή του στην πράξη.