Λονδίνο: Εκδήλωση οικονομικής ενίσχυσης αναρχικών κρατουμένων στην Ιταλία

Αλληλεγγύη σε όσους κι όσες είναι στα κελιά – Φωτιά στις φυλακές

Η βραδιά οικονομικής ενίσχυσης του Σαββάτου, 23.3.2013, διοργανώθηκε σε αλληλεγγύη προς αναρχικούς/-ές και εξεγερμένους/-ες που βρίσκονται σε διάφορες ιταλικές φυλακές για διαφορετικούς λόγους.

Ας είμαστε σαφείς: Η αλληλεγγύη δεν είναι ζήτημα εξεύρεσης πόρων, ούτε και μπορεί να περιορίζεται σε μία μόνο επικράτεια. Η εξέγερση δε γνωρίζει σύνορα, έτσι κι εμείς θέλουμε να επεκτείνουμε την αγάπη μας και την εξεγερμένη μας οργή στα πολλά συντρόφια που ’ναι έγκλειστα σε όλο τον κόσμο. Αν σήμερα εστιάζουμε σε αναρχικούς κρατουμένους στην ιταλική επικράτεια, είναι επειδή εκεί το αναρχικό κίνημα έχει πληγεί από ένα λυσσαλέο κύμα καταστολής κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Και μόνο να σταθούμε στο καλοκαίρι του 2012, θα διαπιστώσουμε πως τέσσερις μεγάλες αστυνομικές επιχειρήσεις επέφεραν τη φυλάκιση αναρχικών, για να μην αναφερθούμε στις αμέτρητες δικονομικές διαδικασίες και στους περιοριστικούς όρους που έχουν επιβληθεί εις βάρος πολλών άλλων.

Σε μια εποχή όπου οι επιπτώσεις της λεγόμενης «κρίσης» επηρεάζουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η κοινωνική ειρήνη που επιβάλλεται απ’ την εξουσία. Ο κόσμος έχει κουραστεί να δυσφορεί σε σημείο που να μην υπάρχει επιστροφή, και είναι έτοιμος να βγει στην αντεπίθεση. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, οι αναρχικές ιδέες και πρακτικές αποδεικνύονται ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους εξουσιαστές. Πρόκειται για ιδέες και πρακτικές, θεωρία και πράξη, που έχουν έναν και μόνο κατηγορηματικό στόχο: τη συνολική απελευθέρωση και καταστροφή όλων των μορφών καταπίεσης, χωρίς να έχει σημασία αν ζούμε σε εποχή «κρίσης» ή όχι. Όμως, σε μία περίοδο «κρίσης», αρκετοί άνθρωποι παύουν να είναι παθητικοί δέκτες των αποφάσεων που επιβάλλονται από τα πάνω. Υπ’ αυτή την έννοια, οι αναρχικοί μπορούν να δώσουν εξαιρετικά παραδείγματα όσον αφορά την επίθεση, την άμεση δράση και την αυτοοργάνωση του αγώνα. Γι’ αυτό και οι Ιταλοί μπάτσοι και δικαστές εργάζονται σκληρά για να αποσύρουν τους αναρχικούς από το δρόμο. Οι Ιταλοί εισαγγελείς δε χρειάζονται καν αποδεικτικά στοιχεία περί διάπραξης «αδικημάτων» προκειμένου να εκδώσουν εντολές για εισβολές, επιδρομές και συλλήψεις εις βάρος αναρχικών. Έτσι, αν είσαι αρκετά γνωστός αναρχικός στην Ιταλία, έχεις κατά νου πως ανά πάσα στιγμή μπορεί το σπίτι σου να δεχτεί εισβολή από δεκάδες ένοπλους μπάτσους, κι ενδέχεται να μπεις στη φυλακή για πολλούς μήνες αναμένοντας να δικαστείς μ’ ένα σαθρό κατηγορητήριο βάσει κάποιας αστυνομικής έρευνας.

Ακολουθεί μια σύντομη καταγραφή μερικών υποθέσεων φυλακισμένων συντρόφων:

Giuseppe Lo Turco, Sergio Maria Stefani,
Stefano Gabriele Fosco, Alessandro Settepani

C.C. Via Arginone 327, IT-44122 Ferrara
Οι Τζουζέππε (Πέππε) Λο Τούρκο, Σέρτζιο Μαρία Στεφάνι, Στέφανο Γκαμπριέλε Φόσκο και Αλεσσάντρο Σεττεπάνι κατηγορούνται ότι είναι υπεύθυνοι μιας σειράς άμεσων επιθέσεων των οποίων οι δράστες ποτέ δεν άφησαν πίσω τους ίχνη. Έχουν τεθεί σε προφυλάκιση από τον Ιούνιο του 2012, μετά τη λεγόμενη «επιχείρηση ευτολμία» (Ardire), μια δικαστική σκευωρία με ειδικότερο σκοπό την ομηρία στοχοποιημένων αναρχικών.

Ο Σέρτζιο είναι σε απεργία πείνας από τις 29 Γενάρη 2013 γιατί του αρνούνται επισκεπτήρια με τη σύντροφό του Κάτια, η οποία είναι επίσης διωκόμενη για την ίδια υπόθεση.

Elisa Di Bernardo
C.C. Rebibbia Femminile, Via Bartolo Longo 92, IT-00156 Roma
Η Ελίζα Ντι Μπερνάρντο έχει τεθεί σε προφυλάκιση από τον Ιούνιο του 2012, στο πλαίσιο της «επιχείρησης ευτολμία». Τρεις άλλες συντρόφισσες, η Κάτια Ντι Στέφανο, η Πάολα Φραντσέσκα Ιότζι και η Τζιούλια Μαρτσιάλε βγήκαν πρόσφατα απ’ την προφυλάκιση και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Nicola Gai, Alfredo Cospito
C.C. Via Arginone 327, IT-44122 Ferrara
Οι Νικόλα Γκάι και Αλφρέντο Κόσπιτο έχουν τεθεί σε προφυλάκιση από τον Σεπτέμβριο του 2012. Κατηγορούνται πως τον Μάιο του 2012 πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον Ρομπέρτο Αντινόλφι, αφεντικό μιας εταιρείας πυρηνικής ενέργειας. Δεν υπάρχει κανένα απτό στοιχείο που να τους συνδέει με τη δράση αυτήν, της οποίας την ευθύνη ανέλαβε ο Πυρήνας Όλγα της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας. Να πούμε ότι ο τραυματισμός του Αντινόλφι χαροποίησε πολύ κόσμο που αντιτίθεται στην πυρηνική ενέργεια στην Ιταλία και αλλού.

Maddalena Calore
C.C. di Agrigento, Contrada Petrusa, P.zza P. di Lorenzo 4, ΙΤ-92100 Agrigento
Η Μανταλένα (Μάντα) Καλόρε είναι έγκλειστη από τον Μάη του 2011, ύστερα από την «επιχείρηση εκτός νόμου» (Outlaw, που εξαπολύθηκε τον Απρίλη του ίδιου έτους, όταν μεταξύ άλλων ο χώρος Fuoriluogo στην Μπολόνια υπέστη επιδρομή). Αρχικά τελούσε υπό περιοριστικούς όρους, μα στη συνέχεια προφυλακίστηκε με την κατηγορία ότι τους παραβίασε. Λόγω της ανυπότακτης στάσης της απέναντι στους δεσμοφύλακες και του γεγονότος ότι στηρίζει με συνέπεια συγκρατούμενές της, η Μάντα έχει λάβει ιδιαίτερα σκληρή μεταχείριση εντός των τειχών.

Maurizio Alfieri
C.C. di Terni, Via delle Campore 32, IT-05100 Terni
Ο Μαουρίτσιο Αλφιέρι είναι βαρυποινίτης κρατούμενος που έχει μπει στο στόχαστρο του ιταλικού σωφρονιστικού συστήματος επειδή υπερασπίζεται ανοιχτά αγώνες κρατουμένων και έχει καταγγείλει τις άθλιες συνθήκες των διαφόρων φυλακών που «επισκέφτηκε».

Marina Cugnaschi
C.C. Bollate, Via Cristina Belgioioso 120, ΙΤ-20021 Milano
Η Μαρίνα Κουνιάσκι εκτίει δεκαετή ποινή για «λεηλασία και καταστροφή», κατηγορία που επιστράτευσαν οι Ιταλοί κατήγοροι για να τιμωρήσουν τους εκατοντάδες εξεγερμένους των ταραχών της Γένοβας στη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G8 τον Ιούλιο του 2001. Ο νεαρός εξεγερμένος Κάρλο Τζουλιάνι πυροβολήθηκε θανάσιμα από μπάτσο κατά τη δεύτερη μέρα της συνόδου κορυφής. Προς το τέλος εκείνων των ημερών γενικευμένης εξέγερσης, πολυάριθμοι διαδηλωτές ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα και βασανίστηκαν απ’ την αστυνομία, ενώ άλλοι σύρθηκαν σε δίκες και καταδικάστηκαν ύστερα από τελευταίες εκδικάσεις που έλαβαν χώρα πέρυσι.

Alberto Funaro
C.C. di Perugia, Strada Pievaiola 252, ΙΤ-06132 Perugia
Ο Αλμπέρτο Φουνάρο εκτίει επίσης δεκαετή ποινή φυλάκισης, καταδικασμένος για τα ίδια γεγονότα της Γένοβας το 2001.

Davide Rosci
C.C. di Viterbo, Strada Santissimo Salvatore 14/b, IT-01100 Viterbo
Ο Ντάβιντε Ρόσι αντιμετώπιζε κατηγορίες μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στη Ρώμη στις 15 Οκτώβρη 2011, τέθηκε αρχικά σε κατ’ οίκον περιορισμό, έπειτα σε προφυλάκιση κατηγορούμενος ότι παραβίασε τους περιοριστικούς όρους, και πρόσφατα καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκισης.

Πραγματικά χεστήκαμε αν οι αναρχικοί που βρίσκονται στα κελιά αυτήν τη στιγμή είναι ένοχοι ή αθώοι των πράξεων για τις οποίες κατηγορούνται. Αν δεν είναι ένοχοι, μπορούν να υπολογίζουν στην αλληλεγγύη μας. Αν είναι ένοχοι, μπορούν να υπολογίζουν ακόμα περισσότερο στην αλληλεγγύη μας.

Λευτεριά σε όλες και όλους! Μπουρλότο στα κελιά!
Θυμωμένα Παιδιά

ΥΓ. Τα έσοδα απ’ την εκδήλωση θα δώσουν μια ανακούφιση, έστω και προσωρινή, στα φυλακισμένα συντρόφια μας κι επίσης θα διοχετευτούν για κάλυψη δικαστικών δαπανών.

πηγή

No Comments “Λονδίνο: Εκδήλωση οικονομικής ενίσχυσης αναρχικών κρατουμένων στην Ιταλία”