Σαντιάγο, Χιλή: Εμπρηστική δράση αλληλεγγύης σε αιχμαλώτους του κοινωνικού πολέμου

Με αλληλέγγυες δράσεις χαιρετίζουμε τη Μόνικα, τον Φρανσίσκο και όσες κι όσους αντιστέκονται μέσα στα μπουντρούμια της εξουσίας.

Γιατί θεωρούμε ότι ο αγώνας ενάντια στην κοινωνία-φυλακή πρέπει να προπαγανδιστεί ως αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας, και οι γεωγραφικές αποστάσεις δεν πρέπει να κάμπτουν τη στιβαρή αλληλεγγύη προς εκείνους που βιώνουν στο πετσί τους την τιμωρία των εξουσιαστών λόγω της αντίθεσής τους στο σύστημα της κυριαρχίας και στους βαστάζους του.

Έχοντας αυτά κατά νου, βγήκαμε συντονισμένα στο δρόμο την Πέμπτη, 5 Δεκέμβρη 2013, μπλοκάροντας την κυκλοφορία σε δυο σημεία της λεωφόρου Μπερνάρντο Ο’Χίγκινς (γνωστής και ως Αλαμέδα, βασική οδική αρτηρία της χιλιανής πρωτεύουσας) με οδοφράγματα και προπαγανδιστικό υλικό ενάντια στην κοινωνία-φυλακή, σε αλληλεγγύη στα φυλακισμένα συντρόφια.

Απευθύνουμε ένα κάλεσμα σε συνέχεια της διάχυσης των αλληλέγγυων ενεργειών που στοχεύουν στην καταστροφή των φυλακών, των δεσμοφυλάκων και κάθε μορφής εξουσίας και Αρχής.

Μ’ αυτήν τη χειρονομία αγκαλιάζουμε από απόσταση τη Μόνικα Καμπαγέρο, τον Φρανσίσκο Σολάρ και τα 3 ακόμη συντρόφια που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της 13ης Νοέμβρη στην Ισπανία, κατηγορούμενα για συμμετοχή στη βομβιστική επίθεση εναντίον της Βασιλικής Ελ Πιλάρ στη Θαραγόθα (δράση της οποίας την ευθύνη ανέλαβε το Εξεγερσιακό Κομάντο Ματέο Μορράλ).

Να πράξουμε έτσι ώστε τα συντρόφια να νιώσουν τη διεθνιστική αλληλεγγύη.

Πάνε 3 χρόνια από τότε που 81 κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που ξέσπασε στη φυλακή του Σαν Μιγκέλ. Ας γνωρίζουν οι ανθρωποφύλακες και οι θεσμοί τους πως ούτε ξεχνάμε ούτε συγχωρούμε.

Χαιρετίζουμε αδερφικά τον Χοσέ Μιγκέλ Σάντσες Χιμένες, ο οποίος τη στιγμή που πραγματώσαμε τη δράση μας βρισκόταν σε απεργία πείνας κόντρα στις εκδικητικές μεταγωγές εναντίον του και τις κατηγορίες που του προσάπτονται για άμεσες απειλές κατά των δεσμοφυλάκων.

Χαιρετίζουμε τον Κάρλος Γκουτιέρρες Κιδουλέο, σύντροφο που πέρασε 6 χρόνια στην παρανομία, κι αιχμαλωτίστηκε με την κατηγορία της συμμετοχής σε ληστεία τράπεζας και στην εκτέλεση ενός μπάτσου (υπόθεση σεκιούριτι). Χαιρετίζουμε την αγωνιστική του απόφαση, το θάρρος του και την αλληλέγγυα στάση του, όπως και τους συντρόφους Μαρσέλο Βιγιαροέλ, Φρέντυ Φουεντεβίγια και Χουάν Αλίστε Βέγκα, οι οποίοι διώκονται για την ίδια υπόθεση.

Χαιρετίζουμε επίσης τους συντρόφους Χανς Νιεμέγερ, Αλμπέρτο Ολιβάρες, Νικολάς Σαντοβάλ (φυλακισμένους στη Χιλή), το σύντροφο Μάριο Γκονσάλες στο Μεξικό (που βρισκόταν σε απεργία πείνας για σχεδόν 2 μήνες), στους Νικόλα Γκάι και Αλφρέντο Κόσπιτο στην Ιταλία, στον Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα στην Ισπανία και σε όλα τα συντρόφια ανά τον κόσμο που βρίσκονται στα κλουβιά της εξουσίας.

Να μην καμφθεί η αδιαπραγμάτευτη αλληλεγγύη μεταξύ των επαναστατημένων. Διαρκής επίθεση ωσότου καταστρέψουμε και το τελευταίο προπύργιο της κοινωνίας-φυλακής.

Λευτεριά στους αιχμαλώτους πολέμου σε όλο τον ντουνιά.
Διεθνιστική αλληλεγγύη.

Εξεγερμένοι αλληλέγγυοι