Πουέρτο Μοντ, Χιλή: Ανακοίνωση του εκδοτικού εγχειρήματος Sembrando Tormentas

Όπως γνωρίζετε ήδη κάποιοι, πριν από μερικές βδομάδες, μια κάποια μέρα, ομάδα ένστολων σκατιάρηδων (βλέπε «καραμπινιέρων της Χιλής») με προσήγαγαν και μου τζουρέψανε («κατέσχεσαν») περίπου 20 βιβλία και 10 μπροσούρες ενόσω βρισκόμουν με τον πάγκο μου στο σημείο όπου συνήθιζα να διακινώ δημόσια και ανοιχτά ιδέες εξέγερσης ενάντια στο υπάρχον μέσω βιβλίων, εντύπων και φυλλαδίων.

Δεδομένης της κατάστασης, όσοι περνούσατε από εκεί για κουβεντούλα, διάλογο, μοίρασμα ιδεών, κριτική, πλάκα, κράξιμο κ.τ.λ., δε θα με βρείτε πλέον στο ίδιο σημείο, μιας και αποφάσισα να εγκαταλείψω τον εν λόγω φυσικό χώρο προκειμένου να αποφύγω παρόμοιες καταστάσεις, που μπορούν ν’ αποτραπούν ή ν’ αντιμετωπιστούν καλύτερα άμα υπερτερούμε σε αριθμούς.

Το γνώριζα ότι με οποιαδήποτε αφορμή θα την έπεφταν σε αυτή την ενοχλητική παρουσία προπαγάνδισης κι έντασης των ιδεών γύρω από την αναρχία, επικαλούμενοι αυτήν τη φορά ως νομικό πρόσχημα την «παραβίαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας». Παρ’ όλα αυτά, τούτο το αναρχικό εγχείρημα αγκιτάτσιας θα συνεχίσει πεισματικά στις γνώριμες διαδρομές του: εκδόσεις, μεταφράσεις, διακίνηση υλικού, ανταλλαγές, ένταση.

«Ακόμα κι αν δεχόμαστε χτυπήματα, δε θα μας δείτε ηττημένους!»

Sembrando Tormentas, Φλεβάρης 2014