Αυστραλία: Επίθεση στα κεντρικά γραφεία της G4S στη Μελβούρνη

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, 28 Φλεβάρη 2014, τα εταιρικά κεντρικά γραφεία της G4S επί της οδού Σέιντ Κίλντα 441, στη Μελβούρνη, δέχτηκαν επίθεση από ανθρώπους εξοργισμένους λόγω των προσφάτων γεγονότων στη νήσο Μάνους.* Η G4S είναι η ανάδοχος εταιρεία που ’ταν επιφορτισμένη με την «ασφάλεια» στη νήσο Μάνους. Η G4S κονομάει διεθνώς υπέρογκα κέρδη μέσω της παγκόσμιας εμβέλειας δραστηριοποίησή της στον τομέα της ασφάλειας, των φυλακών, της επιτήρησης και της «εφοδιαστικής». Οι καταπιεστικές της επιχειρήσεις πρέπει να καταστραφούν.

Μπογιά πετάχτηκε στα ύψη κι η γυάλινη πρόσοψη έγινε θρύψαλα εκεί όπου μείνανε ν’ ακτινοβολούν βαμμένες πάνω στο κτήριο οι λέξεις: «G4S – ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ».

Αλληλεγγύη σε όλους κι όλες που βρίσκονται υπό κράτηση και αγωνίζονται για την ελευθερία.

Ενθαρρύνουμε τους πάντες να αναλάβουν δράση: ν’ αντεπιτεθούν! να κάνουν μπάχαλα! να καταστρέψουν!

Κάτω τα σύνορα, κάτω τα κέντρα κράτησης, κάτω οι φυλακές!

* Σ.τ.μ: Αναφορά στις πρόσφατες ταραχές σε κέντρο κράτησης προσφύγων που τελεί υπό τη δικαιοδοσία του αυστραλιανού κράτους και βρίσκεται στη νήσο Μάνους, σε εδαφική επικράτεια της Παπούα Νέας Γουινέας. Η Κοινοπολιτεία της Αυστραλίας έχει εγκαταστήσει στρατόπεδα συγκέντρωσης σε νήσους-κράτη στον Ειρηνικό Ωκεανό προκειμένου ν’ αποκλείει την παραμονή αιτούντων άσυλο στην αυστραλιανή ηπειρωτική χώρα, μεταφέροντας τους αιχμαλώτους της αντιμεταναστευτικής αυτής πολιτικής είτε στο Νάουρου είτε στη νήσο Μάνους. Τη νύχτα της 17ης Φλεβάρη 2014 ανθρωποφύλακες της αναδόχου εταιρείας φύλαξης του αυστραλιανού στρατοπέδου της νήσου Μάνους αλλά και κλιμάκια της αστυνομίας της Παπούα Νέας Γουινέας επέδειξαν όλη τους την κτηνωδία κατά την κατάπνιξη μιας εξέγερσης που ξέσπασε στο ίδιο στρατόπεδο, όπου περισσότεροι από 70 κρατούμενοι κατέληξαν σοβαρότατα τραυματισμένοι (πολλοί εξ αυτών από αληθινά πυρά), και ο μετανάστης Ρέζα Μπαράτι υπέκυψε στα τραύματά του.

No Comments “Αυστραλία: Επίθεση στα κεντρικά γραφεία της G4S στη Μελβούρνη”