Χιλή: Ο σύντροφος Χοσέ Μιγκέλ Σάντσες Χιμένες ξανά στο δρόμο!

Χ. Μιγκέλ Σάντσες, η εξέγερση σε περιμένει…
Κάθε φυλακισμένος που βιώνει τον εγκλεισμό μένοντας στον αγώνα, είναι ένας μαχητής που καταστρέφει τα τείχη.
Χοσέ Μιγκέλ Σάντσες: με τα πόδια στο δρόμο, με το μέτωπο ψηλά – η εξέγερση μας περιμένει…

Μέχρι την καταστροφή και του τελευταίου προπύργιου της κοινωνίας-φυλακής.

Αφού πέρασε σχεδόν 20 χρόνια στη φυλακή, μετά το πέρας της 27ης Φλεβάρη 2014, ο σύντροφος Χοσέ Μιγκέλ Σάντσες Χιμένες συμπλήρωσε την καταδίκη που του ’χε επιβληθεί απ’ την εξουσία. Με το που σήμαναν μεσάνυχτα και μπήκε η 28η Φλεβάρη, διάφοροι συγγενείς και σύντροφοι του Χοσέ Μιγκέλ πλησίασαν τη φυλακή της πρώην Πενιτενσιάρια, στο Σαντιάγο, για να υποδεχτούν εκ νέου το σύντροφο στο δρόμο. Έτσι λοιπόν, με πανό, τρικάκια, κροτίδες και κραυγές υπενθύμισης της αιχμαλωσίας των υπόλοιπων επαναστατημένων φυλακισμένων, ο Χοσέ Μιγκέλ αποφυλακίστηκε επιτέλους από τα κέντρα εξόντωσης με τη γροθιά και το μέτωπο ψηλά. Ανάμεσα σε αγκαλιές και χαιρετισμούς, η συγκέντρωση έληξε δίχως προσαγωγές μα υπήρξανε προφορικές αντεγκλήσεις με τους δεσμοφυλάκους.

Δεν ξεχνάμε τους Μαρσέλο Βιγιαροέλ, Χουάν Αλίστε Βέγκα, Κάρλος Γκουτιέρρες Κιδουλέο, Φρέντυ Φουεντεβίγια, τον Χανς Νιεμέγερ, την Ταμάρα Σολ Βεργάρα κι όλους τους επαναστάτες, ανατρεπτικούς και αυτόνομους ομήρους.

Γιατί στο δρόμο είναι που ανταμώνουμε: Χαιρετισμούς και στοργή στον Χοσέ Μιγκέλ Σάντσες, λεύτερο και πάλι!

“Χοσέ Μιγκέλ Σάντσες Χιμένες, καλώς όρισες και πάλι στο δρόμο!

Χαιρετίζουμε το σύντροφο, ο οποίος συνολικά παρέμεινε πολύ περισσότερα από 20 χρόνια στη φυλακή, και μετά τη στράτευσή του στο Πατριωτικό Μέτωπο Μανουέλ Ροδρίγκες (FPMR) στη διάρκεια της δικτατορίας στη Χιλή, αποφάσισε να συνεχίσει τη μάχη ενάντια στη δημοκρατική συνέχεια της χούντας. Ο σύντροφος γνώρισε από πρώτο χέρι το σύστημα του εγκλεισμού και πολέμησε εναντίον του με ποικίλες μορφές, και πλέον δικαιώνει τ’ αναρχικό μονοπάτι για να πολεμήσει την εξουσία.

Σήμερα πατάς ξανά στο δρόμο. Για ν’ αγκαλιάσεις τους δικούς σου μακριά από κάμερες ασφαλείας, για να συνεχίσεις εκτεταμένες ανολοκλήρωτες συζητήσεις, και να εξακολουθήσεις τη σύγκρουση.

Από το δρόμο και μες στο δρόμο: Αδερφικούς χαιρετισμούς, μαχητικές αγκαλιές και πάντοτε εξεγερμένη στοργή. Να φροντίζεις τον εαυτό σου, συντροφάκι, γιατί η θέση σου είναι έξω στο δρόμο!”

“Αλληλεγγύη και δράση απέναντι στις δίκες που έρχονται κατά των συντρόφων μας!

Στις 25 Μάρτη 2014 ξεκινά η δίκη εναντίον των Φρέντυ Φουεντεβίγια, Μαρσέλο Βιγιαροέλ και Χουάν Αλίστε, συντρόφων που κατηγορούνται για διάφορες περιπτώσεις τραπεζικών απαλλοτριώσεων, καθώς και για την ένοπλη συμπλοκή που κατέληξε στο θάνατο του μπάτσου Μογιάνο.

Η εξουσία επιδιώκει να θυσιάσει τους συντρόφους στο βωμό της σύγχρονης δημοκρατικής ιεράς εξέτασης, εμείς όμως δε θα παραμείνουμε αδιάφοροι απέναντι στην ωμή κατασταλτική εκστρατεία.

Ούτε οι δίκες τους ούτε οι καταδίκες τους θα μας σταματήσουν!”

“Αιχμάλωτοι στο δρόμο… Δρόμο για την εξέγερση…

Να ξέρετε, ανθρωποφύλακες, πως είμαστε παρόντες, και ότι τους αιχμαλώτους μας δεν τους λησμονάμε, κι ότι οι τραμπουκισμοί, τα ξυλίκια, οι εκδικητικές μπούκες στα κελιά, οι εξευτελιστικές απαγορεύσεις δεν πρόκειται να μείνουν ατιμώρητες ούτε και αναπάντητες.

Όποιος ξεχνάει τους αιχμαλώτους του κοινωνικού πολέμου, ξεχνάει τον ίδιο τον πόλεμο!”

“Όπου και να βρισκόμαστε αναζητάμε το χαράκωμα απ’ όπου υιοθετούμε την οριζοντιότητα, εφορμούμε με συνέπεια, ενεργούμε με συνέπεια κόντρα στο κατεστημένο, γνωρίζοντας πως τούτα τα κλουβιά είναι μόνον αυτό, είναι μονάχα κλουβιά… όπου η παραμονή μας είναι περιστασιακή, ένας σταθμός στη ζωή μας χάρη στην εκδικητικότητα των μπουρζουάδων, τα κλουβιά τους είναι σχεδιασμένα απ’ αυτούς ειδικά για μας, για τους απροσάρμοστους, τους αδάμαστους μαχητές, αυτούς που δε λυγάνε. Αποζητάνε να εκφοβίσουν αυτούς που αγωνίζονται… αλλά δε μας σκιάζουνε ούτε τα μπουντρούμια των φυλακών τους, μήτε οι λακέδες οι μπάτσοι τους, οι ανωμαλάρες δικαστές τους, οι εμετικοί εισαγγελείς τους… και ούτω καθεξής, τους περιφρονούμε όλους τους όπως ακριβώς τις νόρμες και τους νόμους τους, τους θεούς τους και τα φόβητρά τους, δε μας σκιάζουνε. Τους περιφρονούμε και τους αντιμετωπίζουμε κατά πρόσωπο!
Χοσέ Μιγκέλ Σάντσες Χιμένες

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΞΑΠΟΣΤΑΙΝΕΙ, ΟΥΤΕ ΚΙ ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΞΑΠΟΣΤΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ.”

στα ισπανικά