Σαντιάγο, Χιλή: Κάθε μέρα γεννιέται ένας νεαρός μαχητής!

Ανάληψη ευθύνης για τη δράση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 17 Μάρτη 2014, έξω από την πρώην Παιδαγωγική Σχολή στο Σαντιάγο, στο πλαίσιο της «Εβδομάδας του Νεαρού Μαχητή»

Ως απάντηση στις προκαθορισμένες συνθήκες που επιβάλλουν οι δυνάμεις ασφαλείας, αισθανθήκαμε την υποχρέωση να παράξουμε μια μαχητική στιγμή που πάει ακόμα πιο πέρα απ’ την ίδια τη «μέρα του νεαρού μαχητή», έχοντας συνείδηση του γεγονότος πως ο αγώνας μας ξεπερνά τις εμβληματικές και στοχευμένες ημερομηνίες αποσκοπώντας στην καταστροφή των κοινωνικών κανόνων και του κυρίαρχου μοντέλου.

Η πείνα, η μιζέρια, η φτώχεια, η αδικία, η αστυνομοκρατία, η εκμετάλλευση κι όλα τα στοιχεία κυριαρχίας και καταπίεσης ενάντια στις πλέον ευπαθείς τάξεις, των οποίων είμαστε κι εμείς τμήμα, αποτελούν μια πραγματικότητα που βιώνεται καθημερινά, πέρα απ’ τις εμβληματικές ημερομηνίες των οδομαχιών. Γι’ αυτό λοιπόν το κάλεσμα είναι να παραχθεί αυτός ο αγώνας σε κάθε σημείο ή γωνιά αυτής της κοινωνίας, 365 μέρες το χρόνο.

Σχετικά με τις λεπτομέρειες της ίδιας της δράσης, πολύ θα θέλαμε να πούμε ακόμα περισσότερα, αλλά νομίζουμε ότι σ’ αυτή την περίπτωση οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους.

Κάθε μέρα γεννιέται ένας νεαρός μαχητής!
Στη μνήμη του Εδουάρδο και του Ραφαέλ.

Οι φωτογραφίες είναι χορηγία του Έκτορ Αντόνιο Σέρδα Μπούργος, με αριθμό ταυτότητας 17.459.433-3*

πηγή: hommodolars

* ειρωνική αναφορά σ’ έναν άλλον μπάτσο που είχε παρεισφρήσει την ίδια μέρα στην πανεπιστημιούπολη και, πάνω στη βιάση του να ξεφύγει όταν εντοπίστηκε από φοιτητές, άφησε πίσω του την τσάντα και την αστυνομική του ταυτότητα