Σαντιάγο, Χιλή: Δράση έξω απ’ την ελληνική πρεσβεία στη μνήμη του Λάμπρου Φούντα και σε αλληλεγγύη στον Κώστα Γουρνά

Πανό και τρικάκια στην ελληνική πρεσβεία
Πέμπτη, 10 Ιούλη 2014, Σαντιάγο

Οι χαλεποί καιροί θα πάρουνε φωτιά…

Στις 10 Ιούλη 2014 κρεμάσαμε ένα πανό έξω απ’ την ελληνική πρεσβεία, συνοδευόμενο από μια βροχή από τρικάκια, που έκαναν εντύπωση στους πάντοτε καθαρούς και περιποιημένους δρόμους (της Δημοκρατίας) της συνοικίας Λας Κόντες.

Διαλέξαμε αυτή την ημερομηνία προς τιμήν του συντρόφου Λάμπρου Φούντα, πεσόντα στις 10 Μάρτη 2010 κατά τη διάρκεια συμπλοκής με την αστυνομία. Εμείς δεν ξεχνάμε, η μνήμη μας παραμένει άθικτη, όπως κι οι πεποιθήσεις μας.

Από την άλλη, διαλέξαμε επίσης αυτή την ημερομηνία για να υπενθυμίσουμε πως πριν από 3 μήνες, στις 10 Απρίλη 2014, ενεργοποιήθηκε ξανά το αναρχικό αντάρτικο πόλης του Επαναστατικού Αγώνα, με την έκρηξη ενός αυτοκινήτου-βόμβα έξω από τη Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας ως απάντηση στην κρίση και στη μνήμη του συντρόφου Λάμπρου Φούντα.

Αφιερώνουμε αυτήν τη μικρή αλληλέγγυα χειρονομία στο σύντροφο Κώστα Γουρνά, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού στην Ελλάδα για τη συμμετοχή του στην ομάδα αναρχικού αντάρτικου πόλης Επαναστατικός Αγώνας, και παρ’ όλες τις απόπειρες να σιγάσουν τις ιδέες και τις πρακτικές του, δεν τα έχουν καταφέρει, μιας και συνεχίζει να μάχεται με στιβαρή αποφασιστικότητα κόντρα στην εξουσία, στο κράτος και στο Κεφάλαιο.

Την αφιερώνουμε επίσης σε όσους βρίσκονται στην παρανομία από το 2012· χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τη δύσκολη αλλά αμετανόητη απόφασή τους. Ελπίζουμε τα λόγια μας να διασχίσουν τον παγωμένο ωκεανό και να φτάσουνε σε σας· από την άλλη άκρη, σας στέλνουμε μια σφιχτή αγκαλιά κι όλη τη δύναμη που χρειάζεστε για να συνεχίσετε τον αγώνα, πάντα μακριά από τα δόκανα όσων βαστάζων της εξουσίας διώκουν, βασανίζουν και φυλακίζουν, δίχως όμως να κατορθώνουν να κάμψουν αυτόν τον πόλεμο.

Οι χαλεποί καιροί θα πάρουνε φωτιά!
Λάμπρος Φούντας παρών!
Λευτεριά στον Κώστα Γουρνά!

Συλλογικότητα Επαναστατικός Αγώνας (CLR)
lucharevolucionaria@riseup.net