Σαντιάγο: Οδοφράγματα κι επίθεση εναντίον των δυνάμεων της τάξης την 1η Σεπτέμβρη

Οπλισμένοι κι επικίνδυνοι: Στο ρυθμό της παγωνιάς και της βροχής δικαιώνουμε την οδομαχία.

Για την Κλαούντια Λόπες.
Για τους αναρχικούς αιχμαλώτους.
Για μια 11η του Μαύρου Σεπτέμβρη.

Ο Σεπτέμβρης έφτασε και μαζί του όλες οι μνήμες ενός παρελθόντος βαμμένου στο αίμα, στο θάνατο και στην καταστολή, αλλά και γιομάτου μαχητική δράση, φωτιά και ανταρσία.

Γι’ αυτό λοιπόν περάσαμε δίχως δισταγμό στη δράση προς ανάμνηση μιας μαχήτριας. Αυτής που τις έπαιζε με τους μπάτσους στο Κορδόν Μακούλ, την φοιτήτρια χορού του πανεπιστημίου UAHC, αναρχική και πομπλαδόρα που έπεσε στη μάχη στη γειτονιά Λα Πινκόγια από τη σφαίρα ενός μπάσταρδου μπάτσου, που την πυροβόλησε πισώπλατα εν μέσω ταραχών στις εμπρηστικές εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες, εκείνη την 11η Σεπτέμβρη 1998· μιλάμε για την Κλαούντια Λόπες.

Περάσαμε στη δράση για τους αναρχικούς αιχμαλώτους ανά τον κόσμο, συμμετέχοντας έτσι στο διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης για τα έγκλειστα συντρόφια μας σε φυλακές διαφόρων χωρών. Σας δείχνουμε την αλληλεγγύη μας και μαχόμαστε κόντρα στην μπατσαρία για πάρτη σας. Δεν αναγνωρίζουμε καμιά σημαία, μήτε σύνορο. Λευτεριά στη Μόνικα Καμπαγέρο, στους Φρανσίσκο Σολάρ, Νίκο Μαζιώτη, Κώστα Γουρνά κι όλους τους αναρχικούς κι αντάρτες πόλης!

Περάσαμε στη δράση εν όψει μια νέας 11ης Σεπτέμβρη και μιας ακόμα πορείας στο γενικό νεκροταφείο του Σαντιάγο. Απευθύνουμε ένα κάλεσμα για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης σε όλα τα συντρόφια που θα περάσουν στην αντεπίθεση κόντρα στην μπατσαρία και κόντρα στα μέλη των διάφορων κόκκινων παρατάξεων. Δεν ξεχνάμε τα γενόμενα της προηγούμενης Πρωτομαγιάς· έρχεται η αντεπίθεση και τώρα πια κανένας δεν θα μπορέσει να φρενάρει την επαναστατική βία.

Λέγοντας τα παραπάνω χαιρετίζουμε τα συντρόφια με τα οποία συντονίσαμε αυτήν τη νέα δράση στο πανεπιστήμιο UAHC την 1η Σεπτέμβρη 2014, σηκώνοντας οδοφράγματα με λάστιχα στους ρυθμούς του κρύου και της βροχής, συνθήκες που δεν αποθάρρυναν τους κουκουλωμένους και τους φοιτητές που ήταν παρόντες εμψυχώνοντας τη δράση καθ’ όλη τη διάρκεια της μακράς αναμονής για τη σύγκρουση.

Η αστυνομία άργησε πάρα πολύ να εμφανιστεί, οι ασφαλίτες παρακολουθούσαν από το βρομερό μπατσοτμήμα τους, αλλά τούτη τη δόση δεν τους επιφυλάσσαμε κάποια εκπληξούλα όπως αυτή που αναφέρουμε στην προηγούμενη προκήρυξή μας, μιας κι αυτή μας η δράση είχε στόχο να προπαγανδίσει τα όσα αναφέρουμε παραπάνω. Οπωσδήποτε βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα τους επιτεθούμε εκ νέου, δαύτοι είναι οι εχθροί μας, όπως κι οι μιλιταριστές, δικαστές, εισαγγελείς και δεσμοφυλάκοι.

Μετά από αρκετή ώρα στο περίμενε, διάφορα συντρόφια προωθήθηκαν προς αναζήτηση των χοιρινών που κοίταζαν από απόσταση μαζί με τον Τύπο. Μπάτσοι και δημοσιογράφοι φάγανε πέσιμο με εμπρηστικές βόμβες, μέχρι που κάμποσα λεπτά αργότερα εμφανίστηκαν πεζή ειδικές δυνάμεις καταστολής. Περισσότερα συντρόφια κινήθηκαν εναντίον τους εκτοξεύοντας αυτοσχέδιους μηχανισμούς, στους οποίους οι μπάτσοι απάντησαν με πλαστικές σφαίρες, προκαλώντας την αναδίπλωσή μας στο εσωτερικό της πανεπιστημιούπολης, απ’ όπου έφαγαν μια βροχή από μολότοφ, με έναν καριόλη κατά τα φαινόμενα να καταλήγει φλαμπέ (υπό τους ευφορικούς αλαλαγμούς όλων των φοιτητών που παρακολουθούσαν τη δράση). Τον φλεγόμενο μπάτσο τον έσβησε το τεθωρακισμένο όχημα ρίψης νερού που έφτασε στα καπάκια. Όταν μας τελειώσανε τα πολεμοφόδια την κάναμε χωρίς να αφήσουμε ίχνη.

Αναστοχαζόμενοι τα γεγονότα, κατανοούμε πως την επίθεση και το συντονισμό τα χτίζουμε με σταθερό βηματισμό, όπως είχαμε προειδοποιήσει και στην προηγούμενη ανάληψη: «Οι πυρήνες βρίσκονται σε συντονισμό με τις συμμορίες». Έχουμε βέβαια μπόλικο δρόμο ακόμα, αλλά είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε όσο χρειάζεται στην εμπρηστική δράση ενάντια στην εξουσία, προκειμένου να ενδυναμώσουμε κάθε φορά όλο και περισσότερο την αναρχική επίθεση.

Σημείωση: Θέλουμε να χαιρετίσουμε όλους τους φοιτητές που τοποθετήθηκαν υπέρ της σύγκρουσης με την αστυνομία· ως ατομικότητες έχουμε δει πως παίζει πάντα μεγάλη στήριξη στους κουκουλωμένους που δρουν σε αυτό το πανεπιστήμιο, σε διαφορετικά χρονικά πλαίσια και περιεχόμενα. Τώρα το βιώσαμε και σαν ομάδα. Ένα ευχαριστώ για τον Μάη (παρά τα ντράβαλα που είχαμε εκείνη τη φορά, βλέπε σημειώσεις 2 και 3) και γι’ αυτή την 1η του Σεπτέμβρη, για τη στήριξη κι απ’ τον δρόμο και μέσα απ’ το πανεπιστήμιο. Σχετικά μ’ αυτό, είναι θεμελιώδες η στήριξη να υλοποιείται σε συγκεκριμένες ενέργειες ενάντια σε κάθε Αρχή, γι’ αυτό και τους/τις καλούμε να οργανωθούν και να συνωμοτήσουν ενάντια στην εξουσία, το κράτος και το Κεφάλαιο.

Κλαούντια Λόπες παρούσα!
Για μια 11η του Μαύρου Σεπτέμβρη!
Λευτεριά σε όλους τους αναρχικούς αιχμαλώτους!

Συντονισμένη Αναρχική Ομάδα – GAC.
Οργανωμένη Συμμορία Μαουρίσιο Μοράλες / Εμπρηστικός Πυρήνας Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ.

στα ισπανικά