Αλληλεγγύη σε ομήρους του χιλιανού κράτους

Προπαγανδιστικό υλικό σε αλληλεγγύη με τον Χουάν, τη Νάταλυ και τον Γκιγέρμο που μοιράζεται μεταξύ συντρόφων, σε στέκια και στο δρόμο:

«Ενάντια στην αδράνεια και στις δικαιολογίες που φρενάρουν την αλληλεγγύη.

Όλη μας τη στήριξη στα φυλακισμένα συντρόφια που κατηγορούνται για τοποθέτηση και κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

Μήτε ένοχοι μήτε αθώοι!
Ας ενεργοποιηθεί η αλληλεγγύη!

ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!»

Οι Χουάν Φλόρες, Νάταλυ Καζανόβα και Γκιγέρμο Ντουράν συνελήφθησαν στις 18 Σεπτέμβρη 2014 στο Σαντιάγο με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε βομβιστικές επιθέσεις. Ειδικότερα:

Ο 22χρονος Χουάν Φλόρες διώκεται για τις βομβιστικές επιθέσεις της 13ης Ιούλη 2014 στο σταθμό του μετρό Λος Ντομίνικος και της 8ης Σεπτέμβρη 2014 πλησίον του σταθμού του μετρό Εσκουέλα Μιλιτάρ, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Χιλής, και για τη συντονισμένη επίθεση στο 39ο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Ελ Μπόσκε και στο 1ο αστυνομικό τμήμα του Σαντιάγο που έλαβε χώρα στις 11 Αυγούστου 2014 και την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η Διεθνής Συνωμοσία για την Εκδίκηση. Ο Χουάν Φλόρες βρίσκεται σε προφυλάκιση κι επί της παρούσης κρατείται στη φυλακή Σαντιάγο 1.

Η 26χρονη Νάταλυ Καζανόβα έχει επίσης προφυλακιστεί κι επί της παρούσης κρατείται στη φυλακή του Σαν Μιγκέλ, διωκόμενη για την επίθεση της 13ης Ιούλη στο σταθμό του μετρό Λος Ντομίνικος όπως και για κατοχή εκρηκτικών υλών.

Ο 25χρονος Γκιγέρμο Ντουράν κατηγορείται για κατοχή εκρηκτικών υλών και βρίσκεται σε καθεστώς νυχτερινού κατ’ οίκον περιορισμού.