Σαντιάγο, Χιλή: Κάλεσμα σε ένα Μαύρο Δεκέμβρη, στη μνήμη του Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ

Την Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2014 αποφασίσαμε να επιτεθούμε σε ένα δρομολόγιο των δημόσιων συγκοινωνιών με στόχο να απευθύνουμε κάλεσμα για ένα Μαύρο Δεκέμβρη αλληλέγγυων δράσεων και χειρονομιών στη μνήμη του αναρχικού συντρόφου Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ, δολοφονημένου κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας απαλλοτρίωσης τράπεζας στις 11 Δεκέμβρη 2013. Αφού πυρπολήσαμε το λεωφορείο, εκτοξεύσαμε πυροτεχνικά για να κάνει η οργή κι ανταρσία μας ακόμα πιο δυνατό μπαμ. Με αυτήν τη δράση δείχνουμε επίσης την αλληλεγγύη μας στη συντρόφισσα Ταμάρα Σολ Βεργάρα, η οποία αυτήν τη στιγμή βρίσκεται αιχμάλωτη στα χέρια της εξουσίας. Αυτός είναι ο τρόπος μας για να πούμε πως κανένας από τους νεκρούς ή κρατουμένους δεν λησμονιέται, και πως για κάθε χτύπημα που καταφέρει ο εχθρός η λύσσα πολλαπλασιάζεται και εκφράζεται με καίρια πλήγματα ενάντια στην εξουσία.

Στον αστικό Τύπο η δράση αυτή συνδέθηκε με την έναρξη του τηλεμαραθωνίου της Teletón. Στην πραγματικότητα το κίνητρό μας προφανώς δεν ήταν αυτό, αλλά σε κάθε περίπτωση δείχνουμε την απαξίωσή μας σε όσους εμπορεύονται τη δυστυχία των άλλων. Αυτή είναι η συνεισφορά μας στον επίσημο λογαριασμό τούτης της υποκριτικής φιέστας. Υπογραμμίζουμε ακόμη πως ζούμε στιγμές μεγάλης έντασης, με τρία άτομα να έχουν συλληφθεί για τη φερόμενη συμμετοχή τους στην τοποθέτηση ενός εκρηκτικού μηχανισμού στο SubCentro του σταθμού του μετρό Εσκουέλα Μιλιτάρ. Αν και πιστεύουμε πως η εν λόγω δράση ήταν ελλιπούς στρατηγικής και μάλλον ένα πισωγύρισμα παρά συνεισφορά, δεν παύουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυοι με αυτούς που πρόκειται πιθανώς να βιώσουν μία από τις πιο ζόρικες διαδικασίες δίωξης των τελευταίων καιρών.

Ως αντεξουσιαστές πιστεύουμε στην καταστροφή της κοινωνίας του εγκλεισμού κι ως εκ τούτου δεν ξεχνάμε τη Νάταλυ, τους Χουάν και Γκιγέρμο, όπως επίσης τον Χανς Νιεμέγερ, τη Μόνικα Καμπαγέρο, τον Φρανσίσκο Σολάρ, τον Χουάν Αλίστε Βέγκα, τον Κάρλος Γκουτιέρρες Κιδουλέο, τον Μαρσέλο Βιγιαροέλ και τον Φρέντυ Φουεντεβίγια. Δεν ξεχνάμε ούτε τους δύο γουεϊτσάφε (Μαπούτσε) που δολοφονήθηκαν πρόσφατα στις περιοχές όπου μαίνεται η σύγκρουση στο νότο, τους Χοσέ Κιντρικέο και Βίκτορ Μεντόσα Κογίο. Μνήμη και μάχη στο όνομά τους. Θυμίζουμε επίσης πως αυτήν τη βδομάδα συνελήφθησαν τέσσερις νεολαίοι για κατοχή εμπρηστικού μηχανισμού και διατάραξη της δημόσιας τάξης· τους στέλνουμε μια στοργική αγκαλιά αλληλεγγύης και φωτιάς, απευθύνοντας ταυτόχρονα ένα κάλεσμα για τη λήψη όλων των προφυλάξεων και μέτρων ασφαλείας τη στιγμή της δράσης, προκειμένου να αποφεύγουμε τα χτυπήματα του εχθρού.

Δεν περιττεύει να ξεκαθαρίσουμε πως για εμάς οι δημόσιες συγκοινωνίες αντιπροσωπεύουν μία από τις μορφές που διαθέτει το κράτος και το Κεφάλαιο ώστε να μετάγονται οι εκμεταλλευόμενοι και αναλώσιμοι αυτού του συστήματος στα πόστα της αποξενωτικής εργασίας, για να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις που επιβάλλει ένα σύστημα το οποίο αποζητά να ρουφήξει μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο της ζωής μας. Η πυρπόληση ενός λεωφορείου σημαίνει πως μεμιάς αμφισβητείς τη λογική της όλης δομής, σημαίνει πως σαμποτάρεις την κυκλοφορία των ανθρώπινων εμπορευμάτων, πως βραχυκυκλώνεις τον ολοποιητικό αστικό ιστό. Ο αγώνας μας είναι για τη ζωή, τη λευτεριά και τη γη, ενάντια στο πλέγμα των φαντασιοκοπημάτων που Κεφάλαιο και θέαμα μας έχουν επιβάλει σαν τρόπο ζωής, ενάντια στην επέλαση της προόδου που καταστρέφει καθετί τ’ όμορφο κι ελεύθερο.

Καλούμε σε ένα Μαύρο Δεκέμβρη
στη μνήμη του συντρόφου Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ

Αλληλεγγύη στην Ταμάρα Σολ Βεργάρα

Χανς Νιεμέγερ, Μόνικα Καμπαγέρο και Φρανσίσκο Σολάρ στο δρόμο!

Δύναμη στο σύντροφο Νίκο Ρωμανό.

Μια τρυφερή αγκαλιά στους συντρόφους που επιτέθηκαν στο τμήμα της Αστυνομίας Ερευνών της Χιλής.

Μαουρίσιο Μοράλες και Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ παρόντες!