Ευρώπη: Χειρονομίες αλληλεγγύης στον Ντιέγο Ρίος και στην Ταμάρα Σολ Φαρίας Βεργάρα

Μερικοί συμμετέχοντες στο δίκτυο του Contra Info αποφασίσαμε να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να κοινοποιήσουμε τις υποθέσεις δύο αναρχικών συντρόφων που πρόσφατα χτυπήθηκαν από τ’ αντίποινα των βασανιστών του χιλιανού κράτους. Πρόκειται για τον Ντιέγο Ρίος, ο οποίος συνελήφθη στις 7/2/2015, μετά από πεντέμισι χρόνια στην παρανομία, και αυτήν τη στιγμή βρίσκεται προφυλακισμένος με την κατηγορία της παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών σχετικά με ευρήματα του καλοκαιριού του 2009, και την Ταμάρα Σολ Φαρίας Βεργάρα, που στις 4/2/2015, ύστερα από ένα χρόνο προφυλάκισης, καταδικάστηκε σε κάτι παραπάνω από 7 χρόνια φυλάκισης για τους πυροβολισμούς εναντίον ενός σεκιουριτά σε υποκατάστημα της BancoEstado στο Σαντιάγο τον Γενάρη του 2014.

Μεταξύ 24ης και 26ης Φλεβάρη 2015 πραγματοποιήσαμε τις παρακάτω προπαγανδιστικές δράσεις σε εδάφη που ελέγχονται από τα κράτη της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας:

– Ανάρτηση πανό στην πλατεία Εξαρχείων, που γράφει: Δύναμη στον Ντιέγο Ρίος, αναρχικό κρατούμενο στη Χιλή (Α) Πάντα επί ποδός πολέμου.

– Κρέμασμα πανό στο Πολυτεχνείο στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Στουρνάρη, που γράφει: Από την Αθήνα μέχρι το Σαντιάγο, λευτεριά στην Ταμάρα Σολ (Α).

– Τρικάκια (1, 2) στην πόλη της Λισαβόνας με τ’ ακόλουθα συνθήματα: Ενεργή αλληλεγγύη στον Ντιέγο Ρίος, αναρχικό κρατούμενο στη Χιλή / Το μονοπάτι της λευτεριάς γεννιέται πάνω στα συντρίμμια της κοινωνίας του εγκλεισμού // Λευτεριά στην Ταμάρα Σολ, αναρχική κρατούμενη στη Χιλή / Εκδίκηση για τους νεκρούς μας, εκδίκηση για τους αιχμαλώτους μας // Δύναμη στον Ντιέγο Ρίος, αναρχικό αιχμαλωτισμένο απ’ το χιλιανό κράτος / Φωτιά στα σύνορα, φωτιά στις φυλακές // Συνενοχή με την Ταμάρα Σολ, αναρχική απαχθείσα απ’ το χιλιανό κράτος / Θάνατος στο κράτος και ζήτω η αναρχία.

– Στένσιλ σε τοίχους του Οέιρας, στο διαμέρισμα της Λισαβόνας, με το σύνθημα: Αλληλεγγύη Ταμάρα & Ντιέγο (A).

– Ανάρτηση πανό σε γέφυρα σε μία από τις εξόδους της πόλης της Βαρκελώνης, που γράφει: Δύναμη στον Ντιέγο και στην Ταμάρα! Η φυλακή δεν πρόκειται να φρενάρει την επιθυμία μας για λευτεριά.

– Τοποθέτηση 2 πανό στο κέντρο της Μασσαλίας (δεν κατορθώσαμε δυστυχώς να τα φωτογραφίσουμε). Το ένα γράφει “Αλληλεγγύη στους αναρχικούς που βρίσκονται σε αιχμαλωσία ή στην παρανομία” και το άλλο “Λευτεριά Ντιέγο Ρίος & Ταμάρα Σολ (Α)”.

Με αυτές τις συμβολικές χειρονομίες που ξεπερνούν τα σύνορα δείχνουμε τη στήριξή μας στον Ντιέγο και στην Ταμάρα Σολ, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να φορτσάρουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη στα έγκλειστα αδέρφια μας. Δεν ξεχνάμε τους υπόλοιπους μαχόμενους κρατουμένους, στη Χιλή και στον κόσμο όλο.

Εμπρός, συντρόφια, ψυχή κι αγώνα μέχρι το γκρέμισμα όλων των τειχών της εξουσίας!