Αθήνα: Μερικές χειρονομίες διεθνιστικής αλληλεγγύης

Την Τετάρτη 6 Μάη 2015 πραγματοποιήσαμε μερικές δράσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης επί της οδού Πατησίων, στην Αθήνα.

Στα κάγκελα του Πολυτεχνείου κρεμάσαμε ένα πανό στη μνήμη του Νικολάς Νέιρα, αναρχικού νεολαίου που δολοφονήθηκε από το κολομβιάνικο κράτος τον Μάη 2005. Ο δεκαπεντάχρονος Νικολάς χτυπήθηκε άγρια κατά τη διάρκεια εφόδου των μπάτσων της ESMAD εναντίον του αναρχικού μπλοκ της πρωτομαγιάτικης πορείας εκείνης της χρονιάς στη Μπογκοτά και υπέκυψε στις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στις 6/5/2005. Αυτό το πανί είναι η ταπεινή συνεισφορά μας στο διεθνές κάλεσμα για δράσεις στη συμπλήρωση 10 χρόνων από το χαμό του.

Στα κάγκελα της ΑΣΟΕΕ αναρτήσαμε πανό αλληλεγγύης στην απεργία πείνας που διεξάγουν οι αναρχικοί Χουάν Φλόρες, Νάταλυ Καζανόβα και Γκιγέρμο Ντουράν στη Χιλή από τις 14 Απρίλη 2015. Στηρίζουμε τα αιτήματά τους και απαιτούμε την άμεση ικανοποίησή τους:

– Άρση του καθεστώτος απομόνωσης στο οποίο βρίσκεται η Νάταλυ Καζανόβα εδώ και 7 μήνες, από την αρχή της προφυλάκισής της.

– Άμεση αποφυλάκιση του αναρχικού Ενρίκε Γκουσμάν, ο οποίος προφυλακίστηκε στις αρχές Απρίλη λόγω της ενεργούς αλληλεγγύης που επέδειξε στους Χουάν, Νάταλυ και Γκιγέρμο.

– Παύση των διώξεων και παρενοχλήσεων συγγενών και φίλων των συντρόφων από μπάτσους και εισαγγελείς.

– Παύση των τραμπουκισμών εναντίον των Χουάν και Νάταλυ από τους ανθρωποφύλακες.

– Καμία δίωξη με βάση χαλχευμένα ενοχοποιητικά στοιχεία DNA.

Περιμετρικά της ΑΣΟΕΕ τοποθετήσαμε μια δεκάδα χειροποίητες αφίσες στήριξης των ανατρεπτικών κρατουμένων στα χιλιανά κάτεργα. Μπορεί οι μέρες δράσεις από 10 με 20 Απρίλη να τελείωσαν, η ανάγκη όμως να εκφραστεί η αλληλεγγύη με τρόπο συνεκτικό και διαρκή συνεχίζει να υπάρχει. Μπορεί οι τόποι να αλλάζουν, τα τερτίπια της εξουσίας όμως παραμένουν τα ίδια. Ας κάνουμε λοιπόν τη διεθνιστική αλληλεγγύη μια υπόθεση αμφίδρομη κι ας φροντίσουμε τα ονόματα των μαχόμενων κρατουμένων να αντηχήσουν στους δρόμους όλης της υφηλίου.

Μια δυνατή αγκαλιά για τον Χανς Νιεμέγερ, τους Μαρσέλο Βιγιαρροέλ, Χουάν Αλίστε, Φρέντυ Φουεντεβίγια και Κάρλος Κιδουλέο, τον Χαβιέρ Πίνο και τη Νατάλια Κογιάδο, κι ένα συνένοχο σινιάλο στην Ταμάρα Σολ Φαρίας Βεργάρα για την οποία χτες η δικαιοσύνη των μπουρζουάδων επικύρωσε την πρωτόδικη ποινή των 7 χρόνων και 61 ημερών για τους πυροβολισμούς εναντίον ενός σεκιουριτά υποκαταστήματος της BancoEstado.

Con la rabia en los dientes…