Βρυξέλλες: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα ενάντια στην κατασκευή της μεγα-φυλακής του Χάρεν

το πρωτότυπο κάλεσμα σε pdf εδώ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα κατά της μεγα-φυλακής στο Χάρεν και σε όσους/ες μάχονται κατά της εξουσίας.

Κυριακή 14 Ιούνη και ώρα 13:00, στο μετρό Clemenceau, Άντερλεχτ (Βρυξέλλες).

Γιατί ο αγώνας ενάντια στην κατασκευή μιας μεγα-φυλακής σε αυτή την πόλη, που κάθε μέρα τείνει όλο και πιο πολύ στον έλεγχο και στην καταστολή, είναι ένας αγώνας αυτοοργανωμένος και αυτόνομος. Είναι ένας αγώνας που ξεφεύγει του επιβεβλημένου νομικού πλαισίου προκειμένου να επιτεθεί άμεσα σε όσους θέλουνε να την κατασκευάσουν και στη λογική τους. Με τον λόγο και με την άμεση δράση, με το σαμποτάζ και τις άγριες διαδηλώσεις, με πολλούς και με λίγους, νύχτα και μέρα.

Γιατί από την υπηρεσία αλλοδαπών μέχρι τα γραφεία εύρεσης εργασίας, το σχολείο, τη δουλειά, τις φυλακές ή τα ψυχιατρεία, είναι ξεκάθαρο πως μας κλέβουν τη ζωή και πως η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη αν θέλουμε να την ξαναπάρουμε στα χέρια μας.

Γιατί την Τετάρτη που πέρασε η αντιτρομοκρατική μπούκαρε σε 4 σπίτια συντρόφων και στο στέκι Le Passage, σημείο συντονισμού του αγώνα ενάντια στη μεγα-φυλακή, προκειμένου να σπείρει τον φόβο και να φρενάρει τη σύγκρουση. Περιττεύει να πούμε πως θα ξαναγυρίσουμε στο στέκι, δεν πρόκειται να παραδοθούμε.

Γιατί η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, και γιατί απέναντι στη βούληση της εξουσίας να μετατρέψει την πόλη σε μια ανοιχτή φυλακή εμείς θα συνεχίσουμε να δρούμε προκαλώντας προβλήματα στα μέσα που χρησιμοποιούν για να μας ελέγξουν.

Γιατί απέναντι στους αποτροπιασμούς της εξουσίας, στις σφαγές που διαπράττει, στην εκμετάλλευση στην οποία στηρίζεται και στην καταδίκη όλο και περισσότερου κόσμου σε εγκλεισμό, εμείς αντιτάσσουμε τη χαρά του ελεύθερου αγώνα, τις αγέρωχες ιδέες που αντιμάχονται τον κόσμο τους, και την αλληλεγγύη ανάμεσα σε όσους/ες μοιράζονται ακόμη τ’ όνειρο ενός κόσμου απαλλαγμένου από εξουσία.

ΥΓ. Δημοσιογράφοι και πολιτικοί, μείνετε σπίτια σας!