[Θεσσαλονίκη] Αλληλεγγύη στις καταλήψεις Έπαυλη Κουβέλου & Ελαία

Τη νύχτα της 25/10 (μετά το αντιφασιστικό διήμερο που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Γαρίτσας [Κέρκυρα]) θρασύδειλοι παραβίασαν την πόρτα της Κατάληψης Ελαία και εισέβαλαν μέσα, ανακατεύοντας κουτιά και συρτάρια και παίρνοντας μαζί τους έναν υπολογιστή, ηχεία καθώς και μέρος των τροφίμων που είχαν μαζευτεί την προηγούμενη μέρα για τους πρόσφυγες.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 9/11 η Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου [Μαρούσι, Αθήνα] δέχτηκε βομβιστική επίθεση, με αποτέλεσμα υλικές ζημιές στα γύρω σπίτια και καταστήματα και κάποιες φθορές στην κεντρική είσοδο της ίδιας της κατάληψης. Η φασιστική αυτή επίθεση έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά εκφοβισμού και τρομοκράτησης του κόσμου που αγωνίζεται (εμπρησμός 2011, επίθεση απο τη χρυσή αυγή 01/08/2014).

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους για το ποιοί βρίσκονται πίσω από τέτοιες ενέργειες. Η τακτική συνεργασίας κράτους, παρακράτους δεν είναι άγνωστη στους αγωνιστές. Οι φασίστες βρίσκονταν πάντα σε ώσμωση και ανοικτή συνεργασία με την εξουσία, συγκροτώντας ένα λόγο μισαλλοδοξίας για να συσπειρώσουν τα πιο συντηρητικά στοιχεία και να αντισταθμιστεί η κοινωνική οργή. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αυτοοργανωμένοι χώροι και ο κόσμος του αγώνα μπαίνουν στο στόχαστρο του παρα-κράτους. Επιθέσεις σε στέκια, καταλήψεις και μεμονωμένα άτομα του ευρύτερου ριζοσπαστικού χώρου μάς δείχνουν ότι το κράτος που κόπτεται για δικαιοσύνη και δημοκρατία ουσιαστικά επιδιώκει να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται.

Και η απάντηση του αριστερού κράτους στην άνοδο των φασιστικών επιθέσεων είναι το δημοκρατικό θέατρο που δικάζει 68 μέλη της Χρυσής Αυγής. Μια δίκη που επισφραγίζει ακόμη μια φορά την συνεργασία του κράτους με τους φασίστες.

Για μας κανένα αστικό δικαστήριο δε θα δικάσει το φασισμό. Κανένας δημοκρατικός θεσμός που προασπίζεται τα συμφέροντα του κράτους και του κεφαλαίου δε θα αποτελέσει ανάχωμα του επίσημου παρακράτους. Οι δίκες των φασιστών δίνονται καθημερινά από όλο τον κόσμο του αγώνα. Είναι οι ίδιες οι εκδηλώσεις, οι πορείες, οι αντισυγκεντρώσεις, οι καταδρομικές επιθέσεις σε μεμονωμένα άτομα ή γραφεία, οι ένοπλες επιθέσεις σε βάρος του φασιστικού συρφετού.

Όσο θα εντείνεται η κρατική τρομοκρατία τόσο περισσότερο οι κοινωνικές εκρήξεις θα οξύνονται σε όλα τα πεδία με όλα τα μέσα, τόσο περισσότερος κόσμος θα ριζοσπαστικοποιείται, θα αυτοοργανώνεται και θα επιτίθεται στην εξουσία και τον καπιταλισμό για να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν. Αν νομίζουν ότι θα σταματήσουν την οργή μας και θα κάμψουν την αλληλεγγύη μεταξύ των αγωνιζόμενων ανθρώπων τρομοκρατώντας τους με τέτοιου είδους ενέργειες, είναι βαθιά γελασμένοι.

Να συντρίψουμε τον φασισμό, πολεμώντας τη δημοκρατία.

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αντιθεσμικός και αντικρατικός.

Κατάληψη Terra Incognita
Νοέμβριος 2015