Μινεάπολη, ΗΠΑ: Πανό για Μαύρο Δεκέμβρη

Λάβαμε στις 13 Δεκέμβρη:

Απαντώντας στο κάλεσμα για έναν Μαύρο Δεκέμβρη, κρεμάσαμε ένα πανό που έγραφε «ACAB – Όλοι οι μπάτσοι είναι μπάσταρδοι». Εδώ, στη Μινεάπολη, η οργή κατά της αστυνομίας βρίσκεται σε ζενίθ που όμοιό του είχαμε να δούμε μπόλικα χρόνια. Η εξέγερση, που το κράτος προσπάθησε ν’ αποπνίξει για τόσο πολύ καιρό, ξεπετάχτηκε με καταιγισμό από πετρίδια και βόμβες μολότοφ. Αυτό το ξέσπασμα, έστω και σύντομο, το κουβαλάμε ακόμη στις καρδιές μας και στις δράσεις μας. Αρνούμαστε ν’ αφήσουμε τις ζωές μας να επιστρέψουν τόσο εύκολα σε μια κανονικότητα.

Θα θέλαμε επίσης να καλέσουμε αναρχικούς/ές[1] στις Ηνωμένες Πολιτείες, κι όπου αλλού κολλάει, να δράσουν για τον Μαύρο Δεκέμβρη. Πολύ συχνά, καλέσματα σαν αυτό για τον Μαύρο Δεκέμβρη πάνε άπατα στις ΗΠΑ, και γίνονται ένα σπορ θεατών, όσο παρακολουθούμε να εναλλάσσονται οι σκηνές ταραχών (riot porn) από μακρινά μέρη. Το μάντρα «δε συμβαίνει τίποτα εδώ πέρα» είναι μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Η εξέγερση είναι πάντα επίκαιρη!

Ανυπόγραφο

1. Τόσο ο Μάικλ Κιμπλ όσο και ο Σων Σουέιν έχουν ήδη συνεισφέρει τις πολύτιμες σκέψεις τους, οπότε αναφερόμαστε σε αναρχικούς/ές που βρίσκονται «εκτός των τειχών», όπως είθισται να λέγεται.